Informaţiile despre acest produs nu mai sunt de actualitate. Îţi recomandăm alte produse similare:

Sisteme Higroreglabile de Ventilatie - DCV - Demand Controlled Ventilation
O ventilatie optima incepe prin a alege corect solutia tehnica. Aceasta depinde de cerintele stabilite prin proiect (reducerea costurilor cu incalzirea, imbunatatirea calitatii aerului, reducerea costurilor pentru constructie, usurinta in exploatare si intretinere etc.), de locul in care se amplaseaza, in special in cazul caselor renovate unde trebuie adaptata la arhitectura existenta.


Ventilatia mecanica controlata (MEV, Mechanical Extract Ventilation) – tratare globala la nivel de ansamblu de locuinte
Reimprospatarea aerului in cladire este asigurata prin functionarea ventilatorului (3). Acesta este montat in podul casei sau pe terasa imobilului.

MEV organizeaza extragerea aerului viciat din camerele « umede » (bai, bucatarii, grupuri sanitare, etc.) prin intermediul grilelor destinate evacuarii (2), ceea ce va determina improspatarea aerului in toate locuintele. Doar grilele higroreglabile (1) destinate admisiei sunt capabile sa distribuie aer proaspat in tot volumul rezidential functie de nivelul umiditatii relative a aerului din fiecare camera principala in parte. Grilele higroreglabile destinate evacuarii aerului viciat (unele avand optional detector de prezenta sau posibilitate de a comanda deschidere maxima de la intrerupator electric) vor realiza o distributie rationala a debitului extras de ventilator functie de gradul de poluare din zonele in care sunt montate. Asadar, aerul proaspat care este introdus prin dormitoare living, birou va compensa aerul viciat extras prin bai, grupuri sanitare, bucatarii, totul desfasurandu-se in perfecta corelatie cu nivelul umiditatii din fiecare incapere in parte.

Ventilatie mecanica individuala (MEV, Mechanical Extract Ventilation) - pentru fiecare apartament
In aceasta situatie ventilatorul este plasat in interiorul apartamentului. Dispunerea acestuia reprezinta un avantaj pentru ca este direct accesibil, lucru foarte important pentru intretinerea lui.

Ca si in cazul ventilatiei mecanice globale, aerul viciat este extras din camerele « umede » (bai, bucatarii, grupuri sanitare, etc.) prin intermediul grilelor destinate evacuarii (2), ceea ce va determina improspatarea aerului in toate locuintele. Doar grilele higroreglabile (1) destinate admisiei sunt capabile sa distribuie aer proaspat in toata locuinta functie de nivelul umiditatii relative a aerului din fiecare camera principala in parte. Grilele higroreglabile destinate evacuarii aerului viciat (unele avand optional detector de prezenta sau posibilitate de a comanda deschidere maxima de la intrerupator electric) vor realiza o distributie rationala a debitului extras de ventilator functie de gradul de poluare din zonele in care sunt montate. Asadar, incaperile cu un grad de ocupare ridicat vor avea un ritm de improspatare a aerului crescut fata de incaperile nelocuite.

Ventilatia mecanica controlata (MEV, Mechanical Extract Ventilation) – pentru case individuale
Vehicularea aerului se face cu ajutorul ventilatorului (3). Ventilatorul silentios poate fi plasat in plafonul fals (acces usor) sau chiar in podul casei.

De obicei in pod se monteaza ventilatoarele care nu sunt silentioase (produc zgomot ceva mai mare).
Aerul viciat este extras prin grilele higroreglabile destinate evacuarii (2) din camerele « umede ». Aerul proaspat este introdus prin intermediul grilelor higroreglabile (1) destinate admisiei. Grilele higroreglabile destinate evacuarii aerului viciat (unele avand optional detector de prezenta sau posibilitate de a comanda deschidere maxima de la intrerupator electric) vor realiza o distributie rationala a debitului extras de ventilator functie de gradul de poluare din zonele in care sunt montate. Asadar, incaperile cu un grad de ocupare ridicat vor avea un ritm de improspatare a aerului crescut fata de incaperile nelocuite.


Ventilatia naturala (PSV, Passive Stack Ventilation)– pentru blocuri de locuinte
Ventilatia naturala exploateaza sursele fortelor existente in natura (vant, temperatura) pentru improspatarea aerului din locuinte. Aceste forte dau nastere unei diferente de presiune ceea ce determina circulatia aerului din interiorul locuintei catre exteriorul acesteia, printr-o ghena de ventilatie (3). Pentru ca aerul viciat sa fie evacuat, el trebuie compensat cu aer proaspat : acesta este introdus prin intermediul grilelor higroreglabile (1) destinate aportului de aer proaspat montate pe orizontala superioara a ferestrelor din camerele principale (dormitoare, livinguri, etc.).


Aerul viciat este evacuat prin camerele secundare (bai, bucatarii, etc.) prin intermediul grilelor higroreglabile tip GHN (2): se realizeaza astfel compensarea aerului introdus. Depinzand de fortele naturale, acest tip de ventilatie este impredictibila : de aceea este necesar sa o putem controla. Higroreglabilitatea, proces in urma caruia debitul de aer necesar este dimensionat proportional cu nivelul umiditatii relative, ofera o solutie care compenseaza variabilitatea intensitatii fortelor naturale. Pe langa eficienta energetica, intretinerea elementara si nivelul foarte redus de zgomot (datorat lipsei unui ventilator) constituie avantaje majore ale acestei variante de ventilatie.

Ventilatia hibrida (Hybrid Ventilation)– pentru blocuri de locuinte
Situata intre ventilatia naturala si cea mecanica, ventilatia hibrida este un concept nou care imbina elemente din ventilatia naturala (3) (canale de aer dimensionate pentru circulatia naturala) cu elemente din ventilatia mecanica (4) (ventilatoare de asistenta ,de joasa presiune, cu functionare temporara). Acestea sunt actionate numai atunci cand tirajul natural nu este suficient pentru a asigura fluxul de aer necesar ventilarii. Admisia aerului se face prin camere de zi, dormitoare (care sunt dotate cu grile higroreglabile (1) destinate aportului de aer proaspat). Aerul viciat este extras prin bai, bucatarii, etc. (dotate grile higroreglabile (2) destinate evacuarii aerului viciat). Aceste componente permit optimizarea circulatiei aerului in fiecare incapere.


Scopul ventilatiei hibiride este acela de a combina avantajele economiei de energie, intretinerii usoare, nivelului de zgomot redus si fiabilitatii ventilatiei naturale, cu nivelele de debit din ventilatia mecanica.

Ventilatia hibrida (Hybrid Ventilation)– case individuale
Circulatia aerului de la exterior la interior se produce datorita tirajului natural cand exista conditii prielnice de temperatura / presiune sau datorita ventilatorului de asistenta, atunci cand tirajul natural nu este eficient.


Admisia aerului se face prin camere de zi, dormitoare (care sunt dotate cu grile higroreglabile (1) destinate aportului de aer proaspat). Aerul viciat este extras prin bai, bucatarii, etc. (dotate grile higroreglabile (2) destinate evacuarii aerului viciat). Aceste componente permit optimizarea circulatiei aerului in fiecare incapere.

Scopul ventilatiei hibiride este acela de a combina avantajele economiei de energie, intretinerii usoare, nivelului de zgomot redus si fiabilitatii ventilatiei naturale, cu nivelele de debit din ventilatia mecanica.


V4A - Ventilator individual acustic

AERECO V4A_2Silentios si eficient pentru ventilarea unei locuinte intregi.
Ventilatorul V4A, varianta evoluata a lui V2A, a fost proiectat sa ventileze o locuinta dotata cu pana la patru unitati

de extractie situate in bucatarie, toalete si bai.
Usor de ascuns in dulap sau plafonul fals, V4A va asigura confortul si calitatea aerului in conditiile unui consum de energie minim si in modul cel mai silentios.
Instalat in apartamente sau case individuale, intretinerea lui este facila tocmai datorita montajului in interiorul locuintei.

- Emisii sonore reduse:
Silentios (izolare fonica performanta).


- Consum redus de energie: Motor in comutatie electronica.
- Presiune constanta: Special pentru unitati de extractie higroreglabile.
- Usor de instalat: Fara complicatii, instalare directa in spatiile interioare (pereti falsi etc.).
- Usor de intretinut: Curatare anuala simpla a rotorului ventilatorului, accesibil fara instrumente speciale.

- Un motor eficient:
Motorul ECM (Motor in Comutatie Electronica) al lui V4A este comandat de un bloc electronic care regleaza

viteza. Viteza motorului asociata unui mecanism special asigura mentinerea presiunii la 100Pa, permitand debitului
de aer sa fie proportional cu deschiderea variabila a sectiunii de curgere corespunzatoare unitatilor de extractie
higroreglabile conectate la ventilator.
De aceea, consumul electric si nivelul de zgomot sunt minime.

- Usor de intretinut:
Operatiunea de intretinere este facilitata de faptul ca ventilatorul este montat in spatiul interior al locuintei.

Avand capacul frontal usor de deschis si rotorul demontabil, curatarea ventilatorului este o formalitate.


VAM - Ventilator in comutatie electronica, 6 racorduri aspiratie

AERECO VAM_2Capacitate mare si consum redus
Dimensiunile reduse si nivelul scazut de zgomot ale ventilatorului VAM fac posibila instalarea acestuia in spatiile locuite. Echipat cu un motor puternic si proiectat pentru un debit de aer important, VAM-ul poate fi conectat la maximum sase unitati de extractie in perimetrul aceleiasi locuinte.

Motorul in comutatie electronica il recomanda in special pentru conectarea la unitati higroreglabile de extractie.

- Emisie sonora foarte scazuta: Silentios
- Presiune constanta: destinat in special unitatilor higroreglabile de extractie.
- Consum redus de energie: motor in comutatie electronica
- Usor de instalat: versatil, se poate instala aproape de spatiile locuite (sifonier, coridor, debara)

Un motor inteligent:
VAM-ul este actionat de un motor asincron monofazat a carui turatie este mentinuta constanta datorita unui regulator de turatie si a unui bloc electronic de control, indiferent de debitul de aer extras*. Astfel, puterea este adaptata si optimizata pentru limitarea zgomotului, precum si a consumului de energie electrica.

*In limita disponibilului de putere

Instalarea aproape de locatar:
Nivelul de zgomot redus si dimensiunile VAM-ului permit instalarea sa in interiorul locuintei ( in dulapuri, pod, mansarda, etc.)

Intretinerea sa este simpla, datorita amplasarii in zone usor accesibile ale casei, prin detasarea cu usurinta a capacului fara nici un dispozitiv special.


VBP - Ventilator de asistenta de joasa presiune

AERECO VBP_2Optimizarea performantelor ventilatiei pasive centralizate
Putand fi montat cu usurinta la partea superioara a unei ghene de ventilatie datorita formei ingenioase a carcasei sale, ventilatorul de foarte joasa presiune VBP permite pastrarea pe toata durata anului a unui debit satisfacator de aer caracteristic tirajului natural. Combinand eficienta si economisirea energiei, impiedica retururile fluxului de aer in special vara si la mijloc de sezon, cand probabilitatea aparitiei acestora este foarte mare. Caracteristicile sale de debit permit instalarea la blocuri de apartamente cu pana la 7 nivele. Nivelul sau de presiune fiind scazut permite mentinerea tubulaturii deja existente.


- Consum energetic scazut (motor eficient si control electronic)
Permite interventii la tubulaturile de ventilatie pasiva cand este oprit (fara pierderi de presiune)

- Usor de instalat: Partile adaptoare usor de montat
- Intretinere usoara: Foarte accesibil in vederea curatarii fara nici un fel de scula ajutatoare

Model unic pentru intrebuintarea la tubulaturile de ventilatie pasiva
Designul unic al VBP-ului, pe perioada opririi lui, nu ingaduie nici un fel de pierderi de presiune. Paletele rotorului paralele cu fluxul de aer si presiunea generata de motoarele statice localizate in afara fluxului vertical de aer pe durata utilizarii ingaduie astfel continuarea utilizarii normale a sistemului de ventilatie pasiva chiar si cand este oprit.

Control electronic chiar pe terasa superioara a cladirii de locuinte
In versiunea VBPms (management system), controlul functionarii ventilatoarelor de asistenta este realizat pe coloane de ventilatie: un panou electronic comanda in paralel functionarea mai multor ventilatoare ; turatia acestor ventilatoare este controlata functie de valoarea temperaturii exterioare.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Ventilatoare | Exemple de utilizare | V4A, VAM, VBP (6 foto)
  • Ventilatoare
 AERECO - Poza 1
  • Ventilatoare
 AERECO - Poza 2
  • Ventilatoare
 AERECO - Poza 3
  • Ventilatoare
 AERECO - Poza 4
  • Ventilatoare
 AERECO - Poza 5
  • Ventilatoare
 AERECO - Poza 6

vezi in biblioteca
Alte produse AERECO VENTILATIE (1)