Tavane metalice lamelare GUERRASIO
Lamelele metalice GUERRASIO, sunt destinate in principal realizarii de tavane inspectionabile, necesare pentru mascarea traseelor instalatiilor tehnologice sau pentru un finisaj decorativ sau pentru redecorarea si renovarea unor spatii existente. Ele se pot utiliza si la realizarea de panouri de protectie antivant sau parasolare sau chiar si panouri publicitare.
Sistemele de tavane lamelare metalice sunt usor de intretinut si curatat sau dezinfectat.
Gama mare tipodimensionala si coloristica, ofera proiectantilor posibilitatea de a proiecta amenajari ambientale diverse si sofisticate,pentru gusturi diferite.
Lamelele sunt obtinute prin prelucrare la rece, din benzi de tabla de aluminiu prevopsit cu grosimi de 0,5-0,6 mm si 0,8 mm sau din benzi de tabla de otel de 0,4-0,5 mm grosime.
Lungimea maxima a produselor este limitata de cerintele de ambalare, transport si montaj, Guerrasio recomandand lungimile de 3000, 3500, 4000, 4500 si 5000 mm, pentru eventualele stocuri in depozit.
Toate tipurile de lamele se prelungesc prin imbinare simpla, utilizand elemente de imbinare mascate.

Lamele standard pentru tavane


Lamele Tip A
Sunt lamele metalice cu marginile indoite semirotund, care se monteaza pur si simplu prin click-are, pe traverse cu sectiune trapezoidala de tip TR1 (cu pas de 100 mm sau cu pas de 150 mm), pe TR2 (pas de 90 mm) si pe TR4 (pas de 50mm).
Lamelele de tip A se obtin prin profilarea de benzi de aluminiu prevopsit (in culorile din catoalogul Guerrasio) cu grosime de 0,5 mm. La cerere in functie de dimensiunea comenzii lamelele de tip A pot fi executate si cu alte grosimi sau din alte materiale. Pentru comenzi mici si pentru lamele care nu depasesc lungimea de 5000 mm, lamelele pot fi livrate in orice culoare dorita prin vopsirea pe linia de vopsit in camp electrostatic din dotare.
Tavanul este inspectionabil in oricare punct al lui. La acest tip de tavan deschiderile permit circulatia aerului intre volumele separate de tavan, ceea ce permite instalarea de sisteme de climatizare ascunse deasupra tavanului metalic.
Datorita caracteristicilor de montaj ale lamelelor se preteaza pentru montarea ascunsa a sistemelor de climatizare.
Folosind lamele tip A, se pot obtine tavane cu suprafata deschisa, astfel incat sa ramana spatii prin care volumele separate de tavan sa comunice prin rosturile libere dintre lamele sau, tavane cu suprafata inchisa, cand lamelele se monteaza cu accesoriile de inchiderea spatiului intre lamele (PCD sau PSD)

Lamele Tip B
In principiu au aceeasi forma ca si lamelele tip A, cu marginile rotunjite, dar au in plus, pe una din margini, o aripa care are ca scop inchiderea a spatiului de 15 mm care ramanea deschis la lamelele tip A, fara a mai fi necesare pentru aceasta accesorii PSD.
Lamelele se monteaza prin intermediul traverselor de tip TR1 (cu pas de 100 mm) sau TR4 (cu pas de 50 mm), avand grija ca la montaj sa se introduca prima data aripa de inchidere in rostul de montaj de pe traversa.
Acest tip de lamele se executa din benzi de aluminiu prevopsite, avand grosimea de 0,5 mm. Culorile oferite sunt cele din catologul nostru de culori, dar la cerere si in functie de marimea comenzii, se pot produce din alte materiale sau alte grosimi la aluminiu,deasemenea pentru loturi mici si pentru lamele de max 5000 mm se pot vopsi in camp electrostatic pe instalatia noastra in orice culoare dorita de client.

Lamele Tip C
Lamelele tip C sunt lamele metalice cu inaltimea de 25 mm, cu sectiunea dreptungiulara si care se pot monta pe diverse tipuri de traverse: 
- TR1 cu sectiune trapezoidala cu pasi de 100 mm sau 150 mm, care permit utilizarea lamelelor C la realizarea unor tavane, inspectionabile in orice punct al lor, lasand intre lamele rosturi deschise de 10 mm.
TRO cu sectiune transversala omega O cu pasi de 100 mm sau 150 mm care permit utilizarea lamelelor pentru montarea de tavane cu rosturi deschise de 10 mm, inspectionabile in orice punct al lor.
TRO cu sectiune transversala omega O cu pasi de montaj de 90-140-190-290 mm, pentru montarea lamelelor fara rosturi (in acest caz tavanul nu este inspectionabil si este demontabil esclusiv pornind din ultima lamela montata).Pentru a permite inspectiile la acest fel de tavan, trebuie montate usi de inspectie proiectate si construite in acest scop.
Acest tip de lamele se produce prin profilarea de benzi de aluminiu, prevopsite, conform catalogului nostru de culori, cu grosimea standard de 0,5 mm pana la latimea de 200 mm a lamelei respectiv 0,6 mm pentru versiunea de latime 300 mm. La cerere se pot fabrica si din alte materiale si cu alte grosimi.
Pentru comenzi mici si pentru lungimi pana la max 5000 m, putem furniza produsul la orice culoare dorita de beneficiar, prin vopsire pe instalatia de vopsire in camp electrostatic din dotarea noastra.
Utilizand lamelele C se pot obtine tavane metalice cu sau fara rosturi, adica o suprafata cu linii vizibile determinate intre lamele.

Lamele -Tip D
Lamelele tip D sunt lamele autoportante cu inaltimea de 25 mm cu marginile laterale indoite la 90° intr-o sectiune de tip O. Se monteaza prin sprijinire directa pe profile perimetrale si pe traverse TR6.
Se obtin astfel tavane inspectionabile in orice punct al suprafetei lor, si se preteaza in special pentru folosire pe coridoare sau in locuri unde densitatea de echipamente si instalatii tehnologice e mare si trebuie mascata utilizand un tavan cu numar redus de structuri intermediare care ingreuneaza inspectia spatiului din spatele tavanului.
Aceste tipuri de lamele sunt produse la latimi de 150 mm, 200 mm si 300 mm ,prin profilarea de benzi de tabla de aluminiu prevopsita in culorile din catalogul nostru. La cererea clientului lamelele tip D se pot executa si la alte grosimi sau din alte materiale, iar pentru loturi mici cu lungimi de pana la 5000 mm se pot vopsi in orice culoare doreste clientul pe instalatia de vopsire in camp electrostatic din dotarea noastra.
Din acest tip de lamele D producem 2 variante:
- Lamela D care permite realizarea de tavane metalice cu rost inchis la 24 mm adancime de la suprafata tavanului si 9 mm latime;
- Lamela D special care permite obtinerea de tavane fara rost intre lamele.

Lamele Tip S300
Lamelele tip S300 sunt lamele metalice autoportante, care au fost gandite, realizate si testate pentru sectorul NAVAL.
Diferenta fata de lamelele tip D este ca lamela tip S are o inaltime de 38 mm si are pe una din laterale o nervura in forma de V,care ii mareste rezistenta mecanica si totodata ii asigura o planeitate mai buna la punerea in opera,suprafata obtinuta din lamele tip S avand o rezistenta mecanica ridicata (in special din punctul de vedere rezistenta la foc).
Si aceste lamele se monteaza prin asezare directa pe profilele perimetrale si/sau pe profile intermediare, permitand realizarea de suprafete inspectionabile in orice punct al lor. Se preteaza astfel pentru inchiderea spatiilor cu densitate mare de echipamente si instalatii tehnologice pentru inspectionarea carora, structura intermediara trebuie sa fie cat mai simpla (de exemplu pentru coridoare)

Lamele Tip E
Lamelele tip E au fost concepute si executate pentru utilizarea in spatii exterioare. Sistemul de imbinare (nut-feder) ii asigura o etansare superioara la vant, impiedecand smulgerea lamelelor.
Lamelele tip E se pot utiliza la placarea tavenelor teraselor exterioare, executarea de pereti ventilati (cu canal de aer intre perete si constructia din lamele) sau pentru a schimba estetica exterioara a unor constructii mai vechi la renovarea sau schimbarea destinatiei de utilizare a cladirii.
Montajul se poate face pe :
- Traversele tip TR 7, cu sectiune trapezoidala, cu elementele de ancorare la pasi de 150 mm sau 200 mm, care au prevazute tolerante pentru ca DILATAREA termica sa nu deformeze lamelele.
- Profile din otel sau aluminiu, folosind suruburi autoforante pe aripa care ramane ascunsa dupa imbinare.
- Pe tabla ondulata existenta la exteriorul cladirii, folosind suruburi autoforante pe aripa care ramane ascunsa dupa imbinare.
Lamelele tip E sunt produse prin profilare la rece, din benzi de aluminiu, prevopsite, cu grosime de 0,5 mm pentru latimi de 150 mm,de 0,6 mm pentru latimi de 200 mm si de 0,8 mm pentru latimi de 300 mm.
Vopsirea pentru montaje tavane la exterior se face cu vopsele pe baza de rasini poliesterice. Pentru fatade sfatuim clientii sa solicite vopsirea cu rasini poliamidice, iar pentru cazul in care atmosfera este mai agresiva vopsirea cu vopsele PVDF.

Lamele Tip LV 91
Tavanele realizate cu acest gen de lamele au aplicatii in spatii in care se doreste un iluminat natural, provenit din luminatoare aflate in cupole deasupra tavanului, sau daca se doreste ascunderea sistemelor de tip sprinkler necesare pentru protectia antiincendiu in spatiile acoperite de tavan.
Acest tip de lamele se monteaza pe verticala, prin acrosare pe traversa tip TR4.
Lamelele sunt produse din benzi de tabla de aluminiu prevopsita pe ambele fete, cu grosime de 0,5 mm, la cerere putand fi produse din alte materiale si cu grosimi diferite.
Pentru comenzi de dimensiuni mai mici si pentru lamele cu lungime max de 5000 mm ,putem livra lamelele in orice culoare dorita de client, prin vopsirea lamelelor in camp electrostatic pe instalatia proprie.
Sistemul a fost proiectat pentru a ascunde sub un anumit unghi vizual instalatiile tehnologice aflate deasupra tavanului amenajat cu lamele tip LV91, dar in acelasi timp sa permita propagarea luminii prin tavan sau a lichidelor utilizate de sistemele antiincendiu.
Deoarece utilizand acest tip de lamele se obtin tavane cu structura deschisa, inaltimea de montaj nu contravine normelor referitoare la inaltimea minima a spatiilor ambientale.
Densitatea optima de lamele, e determinata de efectele care se doresc obtinute de catre proiectanti.
Astfel pasul de montare al lamelelor, de 50 mm sau multiplu, este determinat de ce se doreste mascat cu tavanul lamelar si de inaltimea la care se monteaza tavanul lamelar.
Cu cat tavanul este montat mai jos cu atat efectul de mascare este mai mare si se poate trece la marirea pasului de montare dintre lamele, reducand pretul de cost al tavanului prin reducerea numarului de lamele utilizate.
Inafara efectului decorativ, acest tip de tavan poate modifica si caracteristicile acustice ale spatiilor in care se monteaza, modificand efectele ecoului sau reverberatiilor. In acest scop lamelele se pot livra si cu perforatii cu diverse diametre. Indiferent de aplicatii sistemul este usor de montat si permite inspectarea rapida a elemntelor aflate in spatele tavanului.

Lamele Tip Q
Lamelele Q sunt lamele cu o forma de C in sectiune, cu inaltimea de 15 mm si aripile laterale drepte indoite la 90º.
Se monteaza prin click-are pe traverse de tip TR4 (care are pas de 50 mm).
Lamelele se produc din benzi de tabla de aluminiu de 0,5 mm, prevosit si in functie de cerintele clientilor si dimensiunea comenzii se pot fabrica si din alte materiale si cu alte grosimi de material.
Pentru comenzi mici si cu lungimi sub 5000 mm putem livra lamelele in orice culoare dorita de beneficiar, vopsite pe instalatia noastra de vopsire in camp electrostatic.
Cu aceste tip de lamele se pot obtine tavane cu structura deschisa, cu rost deschis intre lamele care permite utilizarea integrala a volumului de aer vin spatiul in care se monteaza tavanul sau tavane cu structura inchisa cand la lamelele se intercaleaza profilul PSD inchizand rosturile la nivelul superior a lamelelor.

Lamele Tip P
Lamelele tip P sunt lamele metalice deosebite, similare cu cele de tip Q, dar care sunt studiate si produse specific pentru a fi folosite in domeniu de instalatii sportive (sali de gimnastica, piscine, copertine de standuri de stadioane, etc.) acolo unde lovirea accidentala cu mingea ar putea sa provoace desprinderea accidentala a lamelelor.
Lamelele tip P permit realizarea de tavane metalice inspectabile pe toata suprafata lor in orice punct, si care au caracteristica ca intre doua lamele ramane un rost deschis de 30 mm care permite inserarea cu simplitate a clips-urilor impotriva smulgeri accidentale (CLPP),care se agata la traversele de suport inchizand spatiile care raman liberi pe traversa intre o lamela si alta, determinand imposibilitatea deformarii elastice a peretilor laterali ai lamelelor, si prin urmare desprinderea accidentala a lor.
In acest tip de tavan, rostul are scopul de a permite circulatia aerului intre spatile inferioare si superioare ale tavanului ceea ce il recomanda in mod deosebit pentru a fi folosit in acele incaperi in care este instalat un sistem de climatizare care trebuie sa ramana ascuns de tavan.
Acest fel de lamela poate sa fie folosita si in exterior (de exemplu sub copertine ale standurilor a stadionelor pentru mai multe sporturi sau adaposturi pe perone a garilor) cu conditia ca tavanul sa fie agatat cu elemente de suspendare rigide.

Lamele Tip V
Sunt lamele in forma de V care au marginiile rotungite si pot sa fie montate atat pentru realizarea de tavane montate integral cu lamele de tip V (cu o singura sau mai multe dimensiuni) cat si in combinatia cu lamele de tip A, B, Q.
Deseori sunt folosite in combinatie cu lamelele de mai sus pentru a intrerupe monotonia suprafetelor tavanelor care pot parea prea uniforme si plate, sau pentru a crea culoare virtuale, etc.
Au latimii de 35 mm, 85 mm, si 135 mm cu inaltimii difertite si se monteaza pe traverse diferite (TR1 sau TR4) pe baza latimiile lor.
Se produc din benzi de tabla de aluminiu de 0,5 mm, prevosit in culoarile din tabelul nostru de culori si, in functie de doleantele clientilor si dimensiunea comenzii, se pot fabrica si din alte materiale si cu alte grosimi de material.
Pentru comenzi mici si cu lungimi sub 5000 mm putem livra lamelele in orice culoare dorita de beneficiar, vopsite pe instalatia noastra de vopsire in camp electrostatic.
Cu aceste tip de lamele se pot obtine tavane deschise cu rost deschis intre lamele care permite utilizarea integrala a volumului de aer in spatiul in care se monteaza tavanul sau tavane inchise cand la lamelele se intercaleaza profilul PSD inchizand rosturile la nivelul superior a lamelelor.
Montate in combinatii cu celelalte tipuri de lamele, produc delimitari in suprafata tavanelor, culoare virtuale.

Lamele speciale bicolore pentru tavane seria ''DUBLETTE''


Sunt lamele BICOLORE autoportante obtinute din cuplarea a doua profile (PAO) cu o speciala sectiune L care au la marginile laterale niste terminatii semicirculare care permit folosind elasticitate materialului, sa se cupleze intre ele obtinand in acest fel un profil rigid care poate fi bicolor(utilizand profile de culori diferite).
Profilele PAO sunt profile cu sectiune in forma de "L" care sunt produse prin profilare la rece din benzi din aluminiu prevopsit (in culorile din catoalogul Guerrasio) cu grosime de 0,5 mm. La cerere, in functie de dimensiunea comenzii, profilele de tip PAO pot fi executate si cu alte grosimi sau din alte materiale. Pentru comenzi mici si pentru lamele care nu depasesc lungimea de 5000 mm, profilele pot fi livrate in orice culoare dorita prin vopsirea pe linia de vopsit in camp electrostatic din dotare.
Cu acest fel de lamele este posibil sa se realizeaza tavane deschise, inspectabile in oricare punct al lui, sau paravane interioare semi transparente, in asa fel incat sa se permita schimbarea periodica a efectului lor cromatic. La acest tip de tavan deschiderile permit circulatia aerului intre volumele separate de tavan, ceea ce permite instalarea de sisteme de climatizare ascunse deasupra tavanului metalic. Versatilitatea lor permite si realizarea de tavane radiale de mare efect estetic,rezolvand in maniera excelenta problemele care sa apar atunci cand trebuie sa se realizeaza tavane in incaperi care au planimetrie curba. Alta particularitate este ca folosind acest tip de lamele se pot realiza tavane cu suprafete foarte complexe (tavane sinusoidale)
Profilele pot fi prelungite prin simpla decalare imbinare intre acele doua profile "L".
Se monteaza fara traverse intermediare,
prin prinderea intre cele doua profile niste aripi, care sunt ricavate prin stantare a unei benzi din aluminiu, si care se deschid si orienteaza la nevoile clientilor.
Mai producem niste accesorii singuri care permit prinderea lamele atunci cand se realizeaza suprafetele care trebuie sa curbeze in doua directii sau atunci cand intalnirea de profil cu perete este cu unghi mici.

Tavan special din lamele impletit ''SURF''


Este un tavan suspendat special constituit din lamele tip Q35a si placi flexibile din metal care se acroseaza pe dosul lamelelor in mod alternativ.
Din montajul rezulta un tavan suspendat, inspectabil in oricare punctul al lui, cu suprafata cu efectul de impletitura , care permite vertcala comunicarea fizica intre volumul de aer cere este in ambianta cu cel care ramane ascuns de tavan.
Acest tip de tavan cu deschiderile care permit circulatia aerului intre volumele separate de tavan,permite instalarea de sisteme de climatizare ascunse deasupra tavanului metalic.
Montajul nu reclama profilele de inchidere la perimetru, rezultand un tavan suspendat de tip flotant.
Montajul se incepe pornind din suspendarea in maniera rigida, in cele doua sensuri ortogonale (find plafonul flotant) ale traverselor de tip TR4 la un interax multiplu dimensiunilor latimii placilor alese.
Urmeaza montajul lamelelor Q35a, la un pas de 300 mm, in sensul ortogonal la traverse si apoi se completeaza prin pozitionarea placilor incepand cu placi PCS.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Discuția 1
Marian Avramescu - 16 Jul 2012, 09:43 (post nou)
Raspuns solutie
buna ziua. ma intereseaza un plafon tip lamele pentru o copertina benzinarie. cu latimea intre 200mm si 300mm va rog sa-mi raspundeti. suprafata este de 230mp. multumesc
Marian Avramescu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Ion Niculas - 17 Jul 2012, 16:00 (post nou)
Raspuns solutie
Stimate Domnule AVRAMESCU, buna ziua Va rog sa ne trimiteti datele firmei la care trebuie sa trimitem oferta la urmatoarele adrese: i.niculas@vertebra.com m.ferrante@vertebra.com tehnic@euroconsult.com.ro
Raspunde
Sisteme de tavane din lamele speciala bicolora Tip VERTEBRA
Catalog, brosura
Denumiri comerciale:
DUBLETTE
Sisteme de tavane din lamele Tip VERTEBRA
Catalog, brosura
Denumiri comerciale:
P
Sisteme de tavane din lamele Tip VERTEBRA
Catalog, brosura
Denumiri comerciale:
Q
vezi in biblioteca
Sisteme de tavane din lamele | Exemple de utilizare (6 foto)
  • Sisteme de tavane din lamele VERTEBRA - Poza 1
  • Sisteme de tavane din lamele VERTEBRA - Poza 2
  • Sisteme de tavane din lamele VERTEBRA - Poza 3
  • Sisteme de tavane din lamele VERTEBRA - Poza 4
  • Sisteme de tavane din lamele VERTEBRA - Poza 5
  • Sisteme de tavane din lamele VERTEBRA - Poza 6

vezi in biblioteca