Sisteme de fixare si ancorare fatade EUROFOX

Sisteme de fixare si ancorare fatade EUROFOX

Marca:
EUROFOX
Produs furnizat de:

ABATECH

Vezi profil furnizor
Contactează furnizorul
EUROFOX

Sistemele EuroFOX de fixare a placarii sunt sisteme profesionale si au fost concepute si dezvoltate pentru a raspunde permanent cerintelor in continua schimbare ale arhitecturii moderne prin solutii flexibile si economice.


Sistemele EuroFOX alcatuiesc o combinatie unica intre console si profile din aluminiu cu capacitate portanta ridicata, datorita conceptiei deosebite, in conditiile unei greutati extrem de mici.

Sistemele EuroFOX includ mai multe tipuri de console, respectiv:

MacFOX - Sistem de fixare - MTA-v-100

MacFox - cele mai uzuale, sunt fabricate in 8 marimi de baza, acoperind o distanta fata de perete de la 40 la 280 mm.

 

X-FOX - Sistem de fixare - XLA-h-580

X-Fox - destinate sistemelor orizontale, sunt fabricate in 5 marimi de baza, acoperind o distanta fata de perete de la 70 la 220 mm.

- FIX in a FOX - sunt fabricate in 9 marimi de baza, acoperind o distanta fata de perete de la 120 la 320 mm. Aceste console extind distanta de la perete si portanta pentru sistemele orizontale comparativ cu consolele X-Fox.
- ECOFOX (uno si duo) - permit obtinerea unor distante de la perete intre 380 si 600 mm cu 12 marimi de baza.

Consolele MacFox, X-Fox si FIX in a FOX sunt livrabile de regula in varianta MEDIUM avand talpa de 60x80 mm sau LARGE avand talpa de 60x160mm (cu portanta marita), alegerea fiind dictata de calculul static functie de greutatea materialului de placare si particularitatile placarii.
Pozitia profilului portant in consola este reglabila intr-o plaja de 40 mm. In acelasi timp se pot folosi, in functie de forma peretelui, console de diferite marimi. Proiectantul dispune de o mare libertate in conceperea fatadelor, iar constructorul are posibilitatea de a compensa eventualele abateri de planeitate in limite mari.

Sistemele pot fi orizontale, verticale sau combinate, dupa pozitia profilelor portante.
In oricare caz, prinderea profilelor se face printr-un punct fix (FP) si unul sau mai multe puncte glisante (GP) astfel incat dilatarea profilelor sa fie libera. Lungimea maxima a profilelor portante este de 6 m (montaj vertical) dar, de regula, in cazul sistemelor verticale, lungimea profilelor se limiteaza la inaltimea etajului.

Fixare verticala - MacFOX

In cazul profilelor verticale, greutatea este preluata de consola in montaj la punct fix, iar sarcina la vant de toate consolele.


Fixare orizontala - X-FOX

In cazul profilelor orizontale, toate consolele preiau greutatea placarii si sarcina la vant.

Prinderea profilelor de console se face cu nituri sau suruburi auto-filetante, dupa caz.
Pentru prinderea de perete, talpa consolelor este prevazuta cu 1 sau 3 gauri ovale care permit atat reglajul pozitiei cat si micsorarea efortului din punctul de fixare in perete.
Profilele portante (pentru materialul de placare) sunt de diverse forme si dimensiuni, alegerea fiind in functie de materialul de placare si tipul prinderii acestuia (vizibil sau invizibil).

Avantaje ale sistemelor de fixare EuroFOX:

Elemente de fizica - Sistemele EuroFox ofera toate avantajele unei fatade ventilate asigurand un mediu interior confortabil - consolele cu dimensiuni diferite permit utilizarea unor termoizolatii de grosimi diferite si un spatiu de ventilatie mai mult decat necesar.
Izolatie termica la caldura - In anotimpurile calduroase impiedica eficient acumularile de caldura in spatiul interior asigurand un climat placut si costuri reduse de climatizare.
Izolatie termica la frig - In anotimurile friguroase micsoreaza pierderile de caldura din spatiul interior reducand costurile energetice de incalzire.
Protectie la umezeala - Fatada ventilata protejeaza peretii cladirii de umezeala, cea mai mare parte a apei de ploaie se scurge pe fatada iar apa intrata prin rosturi va fi eliminata prin efectul ventilatiei. Astfel peretii cladirii raman permanenti uscati evitandu-se degradarea lor datorata umezelii.
Difuzia vaporilor de apa - Fatadele ventilate permit difuzia vaporilor de apa prin pereti cladirii evitandu-se si pe aceasta cale degradarea lor din cauza umezelii.

Avantaje constructive - Sistemele EuroFox permit combinarea avantajelor unei fatade ventilate cu varietatea solutiilor in proiectare de fatade oferind rezultate optimale pentru orice cladire, particulara, comerciala, publica.
Dilatare libera - Sistemele EuroFox permit dilatarea libera a componentelor fatadei evitandu-se astfel aparitia de fisuri ca urmare a variatiilor de temperatura si micsorand implicit cheltuielile de intretinere.
Protectie la foc - Componentele metalice ale sistemului de fixare impreuna cu termoizolatia si placajul de fatada rezistent la foc formeaza o fatada foarte bine protejata de foc.
Protectie fonica - Placajul exterior si termoizolatia alcatuiesc o bariera contra zgomotului asigurand reducerea semnificativa a nivelului de zgomot transmis.
Aspectul exterior - Sistemele EuroFox permit utilizarea unei multitudini de materiale de fatada, intr-o larga gama dimensionala, posibilitatile de exprimare arhitecturale fiind extrem de ample.

84 imagini

1 Documentatie tehnica

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Sisteme de fixare si ancorare fatade EUROFOX
Contactează ABATECH și cere prețuri pentru proiectul tau.

Citește și