Ai nevoie sa mergi la santier cu informatiile din aceasta pagina? Foloseste butonul "Tipareste"!

Somaco aduce o solutie moderna si sigura pentru retelele de canalizare din Romania.


Sistemul este modular si flexibil, se poate adapta tuturor tipurilor de proiecte de canalizare.


Elementele prefabricate din beton sunt produse cu tehnologia germane BFS, care permite un grad inalt de control al parametrilor de calitate.


Sistemul de canalizare din beton prezinta avantaje nete fata de alte materiale (ex. PVC), el fiind promovat ca prima solutie de canalizare in intreaga Europa.

Este economic pentru ca are o durata mare de viata (pana la 70 ani) si costuri reduse de intretinere.

Este comod, pentru ca ofera o solutia completa: proiectare, executie si transport la cerere.

Sistemul de canalizare din beton produs de Somaco reprezinta alegerea inteligenta pentru proiectele de canalizare!  


Avantajele sistemului de canalizare Somaco:

- Economie

Tuburile si elemente de canalizare sunt economice pentru ca au durata mare de viata si costuri reduse de intretinere. Fiind construite cu materiale naturale locale, au costuri de productie reduse.


- Durabilitate

Tuburile de canalizare din beton armat Somaco au o durata de viata de peste 70 ani, comparativ cu cele din PVC, a caror durata de viata este de doar 50 ani.


- Stabilitate dimensionala, autoportanta

Tuburile si elementele de canalizare sunt rigide, isi pastreaza forma in timpul incarcarii, transportului, instalarii si exploatarii. Nu necesita lucrari suplimentare de protectie pentru a suporta sarcinile din mediul exterior, cum ar fi trafic etc.


- Stabilitate pozitionala si rezistenta la flotabilitate 

Greutatea semnificativa a tuburilor le confera stabilitate pozitionala. Isi mentin forma si pozitia in timpul instalarii si exploatarii. Spre deosebire de alte tuburi de canalizare usoare, nu sunt sensibile la ridicarea panzei de apa freatica - nu se ridica deasupra solului.


- Rezistenta la coroziune interioara si exterioara

Tuburile si elementele de canalizare Somaco sunt recomandate pentru transportul oricarui tip de reziduuri menajere, chiar si atunci cand ph-ul reziduurilor scade sub 4.5. Daca se transporta reziduuri industriale deosebit de agresive, tuburile trebuie protejate suplimentar impotriva coroziunii. Tuburile sunt rezistente la solventi si agenti de curatare, la uleiuri minerale si de aceea sunt recomandate in zonele industriale, benzinarii, statii de spalare, aeroporturi etc.


- Rezistenta la abraziune

Tuburile din beton si beton armat Somaco au o structura omogena si pereti cu grosimi mari, ceea ce le confera o rezistenta sporita la uzura. Tuburile rezista la spalare cu jet puternic de apa peste 300 Bari.


- Rezistenta la temperaturi ridicate

Tuburile si elementele de canalizare din beton si beton armat Somaco rezista si la temperaturi de peste 1000 Celsius, nu se deformeaza sau deterioreaza (spre deosebire de cele din PVC). Nu sunt inflamabile, pentru ca sunt produse din materiale anorganice. Chiar daca prin sistemul de canalizare circula materiale inflamabile, tuburile nu vor arde, nu vor genera gaze toxice si nu isi vor degrada suprafata. De aceea este recomandat sa se foloseasca tuburi din beton in benzinarii, aeroporturi, drumuri intens traficate, autostrazi sau linii ferate.


- Etanseitate

Tuburile Somaco sunt etanse datorita garniturilor de cauciuc cu structura densa, fara goluri. Imbinarile sunt testate in conditii extreme, rezista la presiuni de 1 Bar. Etanseitatea este una dintre principalele noastre preocupari.


- Favorabil hidraulic 

Viteza de curgere ramane constanta atat in interiorul tuburilor cat si la nivelul caminelor de canalizare Somaco.


- Varietate dimensionala

Tuburile de canalizare Somaco sunt produse cu diferite lungimi si diametre. Caminele sunt disponibile de diferite marimi si forme, adaptate proiectului beneficiarului, oferind maxim de flexibilitate in proiectare.


- Produse ecologice

Tuburile si elementele de canalizare Somaco sunt produse din materiale naturale, care pot fi reciclate ulterior sau refolosite ca materiale de constructii. Productia tuburilor din beton implica un consum energetic redus fata de alte materiale.


Componentele sistemului de canalizare SomacoTuburi de canalizare


Tuburile de canalizare se utilizeaza pentru:
- transportul apelor menajere, pluviale, apelor meteorice si apelor de siroire prin curgere cu nivel liber, in retelele de canalizare in general ingropate

- realizarea subtraversarilor, a podetelor de drum sau cale ferata conform proiectelor de executie.Tuburile se armeaza cu carcasa de otel sudata. Tuburile cu diametrul de 400, 600, 800, 1000 si 1200 mm sunt armate conform SR EN 1916:2005 si SR EN 1916/AC/2008. Armarea poate adaptata in functie de cerintele proiectului.


Camine de vizitare din beton

Camine de vizitare se utilizeaza pentru: facilitarea accesului la retelele de canalizare sau evacuarea apelor, precum si aerarea, ventilarea si curatarea acestora, pentru schimbarea directiei si a nivelului.


Caminele sunt produse de Somaco in conformitate cu SR EN 1917:2005 si SR EN 1917/AC:2008.Garnituri de etansare pentru camine si tuburi

- Garnituri de etansare pentru camine cu DN  800, 1000 si 1200 mm.

- Garnituri de etansare tuburi cu DN 800, 1000 si 1200 mm


Alte compomente pentru sisteme de canalizare

 - Piese de trecere din PVC inglobate in radiere DN 110, 125, 160, 200, 250, 315, 400 si 500 mm.

- Dispozitive de manipulare si montaj camine: Dispozitive cu 3 brate pentru inele, radiere si conuri

- Lubrifianti.


Elemente gura-canal din beton

Elementele pentru scurgere de tip gura-canal se utilizeaza pentru evacuarea apelor pluviale de pe partea carosabila a drumurilor, platformelor, trotuarelor.

Elementele sunt produse de Somaco Grup Prefabricate in conformitate cu SR EN 1917:2005 si SR EN 1917/AC:2008.


Elemente drepte cu cep si buza din beton simplu pentru element de baza (radier) gura-canal cu diamentru de 450 de mm.
Durata de viata
Sistemul de canalizare Somaco are garantie conform legii  in conditiile respectarii instructiunilor de  manipulare, depozitare, conservare, utilizare si montaj. Tehnologia si materiile prime utilizate cresc durata de viata a produselor Somaco pana la 70 de ani.


Elementele sistemului de canalizare din beton sunt produse de Somaco Grup Prefabricate in conformitate cu standardele europene armonizate: SR EN 1916:2005 si SR EN 1916/AC:2008 (Tuburi si accesorii de beton simplu, beton slab armat si beton armat), respectiv SR EN 1917:2005, SR EN 1917/AC:2008 (Camine de vizitare si camine de racord  sau inspectie de beton simplu, beton slab armat si beton armat). Elementele de camin sunt acreditate AFER.


Produsele SOMACO sunt realizate intr-un sistem de management integrat calitate-mediu-securitate si sanatate ocupationala, cu certificare SRAC CERT, organism de certificare europeana: ISO 9001:2008 Sistemul de Management al calitatii, Sistemul de Management al Mediului ISO 14001:2004 si Sistemul de Management al Securitatii si Sanatatii Ocupationale OHSAS 18001:2007.Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Timp de incarcare pagina: 0.629 sec sql:0.000 sql cache:true