Schimbatorul de caldura cu placi si garnituri este compus dintr-un pachet de placi profilate pentru a permite trecerea celor doua lichide intre care se va desfasura transferul de caldura.
Grupul de placi este asamblat intre 2 placi de batiu si este strans prin suruburi de prindere.
Placile sunt prevazute cu o garnitura care etanseaza canalul si directioneaza lichidele inspre canalele alternative. Nervuratiile placilor favorizeaza turbulenta fluidelor si sustine placile la temperaturi diferite.

Schimbatoare de caldura cu placi brazate
In ALFA LAVAL 1977 a inventat primul schimbator de caldura cu placi brazate si de atunci a facut continuu imbunatatiri pentru a optimiza performanta si fiabilitatea acestor produse.
Schimbatoarele de caldura cu placi brazate ALFA LAVAL sunt produse intr-o gama larga de marimi si capacitati. Diferite modele de placi si conexiuni sunt disponibile pentru regimuri de functionare diferite. Schimbatorul de caldura cu placi brazate poate fi conceput cu o trecere, doua sau multipass. Puteti alege o unitate standard sau o unitate proiectata in functie de nevoile proprii.

Schimbatoare de caldura 100% otel inox
Anii de cercetare, dezvoltare si de testare au dovedit durabilitatea schimbatorului de caldura cu placi complet din otel inox, AlfaNova.
AlfaNova cuprinde un pachet de placi corugate din otel inox, o placa fixa, o placa mobila (de presiune)si conexiunile - toate din otel inoxidabil 316. Toate componentele sunt asamblate prin fuziune la temperatura inalta, o noua tehnologie patentata de ALFA LAVAL. AlfaNova are rezistenta mecanica ridicata, rezista la coroziune, este igienic si complet reciclabil.

AquaFlow este un modul de preparare apa calda menajera in regim instantaneu pentru cladiri rezidentiale, spitale, sali de sport, scoli. Este oferit cu trei variante de schimbatoare de caldura (cu placi si garnituri, brazat si 100% otel inox).
Presiunea maxima de functionare este de 10 bar iar temperatura maxima de functionare este 110 gr C. Modulul este compus din: schimbator de caldura, pompe, automatizare, fittinguri, cadru.

AquaStore este un modul de preparare apa calda menajera in regim semi-instantaneu, racordat la un vas de acumulare.
ALFA LAVAL ofera o gama larga de vase de acumulare - Aqua Tank. Acestea pot fi din otel inox sau email, cu izolatii diferite, de la 300 pana la 3000 litri. Presiunea maxima de functionare este de 10 bar iar temperatura maxima de functionare este 90gr C.
Modulul aquastore este compus din: schimbator de caldura, pompe, automatizare, fittinguri, cadru. Alegerea modulului se poate face pur si simplu din prospect sau cu utilizarea programului Aquaselect care va poate fi pus la dispozitie de reprezentantii ALFA LAVAL.

AquaCompact este o solutie All-In-One pentru aplicatii in regim semi-instantaneu, cu putere pana al 240 kW. Kitul include un schimbator de caldura care este conectat la un vas de acumulare, pompa, vane si tevile de legatura.
Aquacompact reprezinta o alternativa pentru clasicul boiler pentru apa calda menajera prevazut cu serpentina.

AquaProtect T este un modul dezvoltat special pentru sistemul termic de dezinfectie al apei calde menajere in spitale. Apa este incalzita la 70gr C si pastrata la acest nivel pentru a ucide bacteria legionella in mod eficient. De vreme ce sistemul include recuperare de caldura, procesul de dezinfectare nu presupune consum suplimentar de energie.
Pentru a se adapta la cerintele specifice ale clientilor, modulul AquaProtect T poate fi livrat cu un numar de caracteristici optionale.

AquaPool este un modul compact pentru incalzirea piscinelor. Poate folosi apa provenita de la diferite surse, cum ar fi cazan, regia de termoficare sau panouri solare.
Apa din piscina este by-passata pentru a fi incalzita prin schimbatorul de caldura. Schimbatorul poate avea placile din otel inox sau titan, in functie de continutul de cloruri din apa.
Modulul aquastore este compus din: schimbator de caldura, pompe, automatizare, fittinguri, cadru.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Alte produse ALFA LAVAL (1)