Marca:  Scaune - KNOLL

Pe cand studia in cadrul Academiei de Arte Cranbrook, la inceputul anilor 1930, Florence Knoll a legat o stransa prieteneie cu Eero Saarinen, al carui tata, faimosul arhitect finlandez Eliel Saarinen conducea Cranbook. Prietenia intre cei doi studenti pasionati de design avea sa evolueze intr-un parteneriat, din care au rezultat unele dintre cele mai faimoase piese de design ale secolului 20.

Eero Saarinen insista ca, in orice fel de design, ''incercarea de a reuni mai multe idei conflictuale intr-un singur concept genereaza confuzie''. Pentru a evita aceasta confuzie, atat in designul de mobilier pentru Knoll, cat si in propria munca, Saarinen a urmat idei cheie carora le-a dat forma cu ''claritate si forta'', cautand intotdeauna ''consistenta si echilibru intre toate componentele''. In 1948, Saarinen a creat, la cererea specifica a lui Florence Knoll (care voia ''un scaun ca un cos, cu o multime de pernute... ceva in care sa ma rasucesc cate vreau eu''), scaunul Womb, care a avut imediat un succes rasunator.
Incepand din 1956, i-a oferit lumii cea ''urata, confuza si nelinistita'' pe care o credea un rezultat al ''meselor si scaunelor tipice'', cu o adunatura de ''prea multe picioare pe dedesubt'' un obiect care indeplinea idealul sau de unitate a formei'': scaunul Tulip, in colectie cu masa aferenta.


Aceste maiestuoase elemente de decor, cu un singur picior ca un piedestal, facut din fibra de sticla, au devenit de atunci simbolul designului modern al mijlocului de secol si au constituit confirmarea designului Knoll ca o autoritate in domeniu.

Colectia Saarinen reflecta angajamentul KnollStudio® de a asigura un design fara varsta, rezistent in timp, o continuitate a productiei de mobilier dupa niste standarde riguroase si afirma increderea firmei in puterea si utilitatea designului modern.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Scaune bar
 KNOLL
Catalog, brosura
Denumiri comerciale:
Eero Saarinen
  
vezi in biblioteca