Informaţiile despre acest produs nu mai sunt de actualitate. Îţi recomandăm alte produse similare:

In ultimii 20 de ani a existat o crestere semnificativa in folosirea saltelelor din geotextil umplute cu beton la lucrarile de aparari de mal sau lucrari de reparatii subacvatice.

Acest lucru a fost posibil datorita aparitiei materialelor tesute din fire de poliamida/ poliester de inalta rezistenta si de procedeele de instalare simple cu o mare productivitate, care conduc la reducerea timpului de lucru.


Saltelele umplute cu beton sunt elemente de constructie tip cofraj pierdut avand urmatoarele domenii de aplicare:

- consolidarea/ stabilizarea digurilor si canalelor cu taluzuri abrupte

- returnarea si repararea stalpilor, pilonilor, cheiurilor

- diverse proiecte pentru sustinerea si protejarea conductelor

- proiecte pentru repararea si protejarea altor constructii din beton


In functie de particularitatile fiecarui proiect, saltelele umplute cu beton sunt disponibile in cateva tipuri constructive :Avantajele dovedite ale saltelelor umplute cu beton sunt:

  • - instalare rapida care nu necesita golirea lacurilor sau o curatare severa a malurilor;
  • - posibilitatea instalarii in medii marine sau agresive (ape reziduale);
  • - adaptare la forma taluzului sau a zonei de reparat.Aceste materiale se furnizeaza la dimensiunile solicitate prin proiect, in panouri prevazute cu fermoare industriale de conectare si pâlnii de plastic pentru turnarea betonului, pregatite pentru o instalare rapida.


In cazul in care sunt necesare ajustari in santier, materialul este livrat in role la dimensiuni standard iar croirea panourilor, montarea fermoarelor si a pâlniilor pentru beton se realizeaza rapid cu masini de cusut portabile.


Instalarea este simpla si rapida, succesul ei depinzand de cativa factori si anume:

  • - calitatea si lucrabilitatea betonului cu care sunt umplute saltelele. Este important ca betonul sa aiba calitate si rezistente corespunzatoare si sa poata fi pompat cu usurinta in interiorul saltelei. Excesul de apa este evacuat rapid prin porii materialului geotextil (care actioneaza ca un filtru) datorita presiunii de pompare. In cazul realizarii lucrarilor in mediul subacvatic, scafandrul trebuie sa aiba un contact permanent cu statia de pompare a betonului.
  • - fixarea corecta a saltelei pentru a se evita eroziunea pe dedesubt. Aceasta poate sa fie realizata cu ajutorul unor santuri sapate de-a lungul marginilor saltelei care este umpluta cu beton si pozitionata in acestea sau cu bolturi de otel;

- stratul suport pe care se amplaseaza saltelele. Acesta trebuie sa fie nivelat. Denivelarile pot sa fie de ±0,15 m/ m2.


Iridex Group Constructii SRL dispune de echipe specializate in realizarea unor astfel de lucrari, iar cand este cazul, pentru lucrari dificile de instalare subacvatica, Iridex Group Constructii colaboreaza cu echipe specializate de scafandri.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Saltele umplute cu beton | Exemple de utilizare (3 foto)
  • Saltele umplute cu beton IRIDEX GROUP PLASTIC - Poza 1
  • Saltele umplute cu beton IRIDEX GROUP PLASTIC - Poza 2
  • Saltele umplute cu beton IRIDEX GROUP PLASTIC - Poza 3

vezi in biblioteca