Rulouri exterioare din aluminiu DEKOR TECHTEX

Rulouri exterioare din aluminiu DEKOR TECHTEX

Marca:
DEKOR TECHTEX
Produs furnizat de:

DEKOR TECHTEX

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
DEKOR TECHTEX
Rulourile exterioare, fie ele aplicate sau suprapuse, cu lamele din aluminiu umplute cu spuma poliuretanica sunt un produs de varf in materie de protectie solara pentru locuinte cu caracteristici foarte bune de izolatie termica, fonica si antiefractie. Dupa cum se stie tamplaria in combinatie cu geamul termopan asigura o bariera termica ridicata a spatiilor construite fata de mediul exterior dar din cauza razelor de soare directe aceasta bariera devine ineficienta. Rulourile exterioare vin in ajutorul tamplariei creand impreuna o bariera termica si fonica foarte ridicata atat vara cat si iarna.
 
Societatea noastra confectioneaza rulouri din aluminiu cu lamele umplute cu spuma poliuretanica care au dimensiuni de 39 mm sau 45 mm intr-o varietate mare coloristica si dimensionala in functie de fiecare proiect in parte.
 
Ca si sistem rulourile exterioare sunt compuse din ghidaje pe care culiseaza lamelele din aluminiu rulate pe un ax fixat intr-o cutie (caseta).
 
Avantajele rulourilor exterioare
- Protectie excelenta impotriva razelor solare;
- Protectie termica ridicata a spatiilor interioare, impedica incalzirea excesiva pe timp de vara si racirea iarna;
- Protectie impotriva fenomenelor neplacurte a le naturii (vant, ploaie, grindina viscol, ninsoare);
- Protectie fonica; 
- Protectie antiefractie;
- Protectie impotriva privirilor indiscrete din exterior;
- Permite dozarea foarte fina a luminii din locuinte;
- Confort, actionari rulouri motorizate cu telecomanda;
- Integrarea discreta a plaselor antiinsecte in rulou;
- Design placut si modern.
 
Rulourile exterioare pot fi confectionate cu plasa tip rulou antiinsecte incorporata in caseta ruloului. In acest caz avem ghidajul ruloului cu doua canale, unul pentru lamele si altul pentru plasa.
 
Actionarea rulourilor exterioare
Actionarea standard a rulourilor se face manual cu snur sau panglica, snurul sau panglica se strange intr-o caseta numita tabachera.
 
La cerere sau in functie de marimea ruloului se poate opta pentru alte tipuri de actionari:
1. Actionare manuala cu tabachera si manivela mica. Se foloseste ca si in cazul de mai sus pentru rulourile de dimensiuni mai mari respectiv ce au covorul de lamele mai greu si nu permite actionarea directa cu mana.
Se foloseste ca si in cazul de mai sus pentru rulourile de dimensiuni mai mari respectiv ce au covorul de lamele mai greu si nu permite actionarea directa cu mana.
 
2. Actionarea cu arc pretensionat. Se foloseste pentru rulourile de dimensiuni mai mari, pentru spatii comerciale sau usi de acces, arcul montat in interiorul axului se tensioneaza preluand din greutatea ruloului facand posibile actionarea lui manuala din ambele parti a ruloului, din interior si exterior (actionarea cu snur si cea cu tabachera si manivela permite actionarea ruloului doar dintr-o singura parte). Pe ultima lamela este fixat un maner care faciliteza ridicarea ruloului.
 
3. Actionare electrica cu motor si intrerupator aplicat sau ingropat
 
4. Actionare electrica cu motor si telecomanda

Rulouri aplicate

Rulourile aplicate sunt rulourile cele mai des intalnite dat fiind faptul conceptiei sale constructive foarte simple care permite montarea in diverse moduri cerute de particularitatile fiecarui spatiu in parte. Rulourile confectionate de catre sosietatea noastra sunt in totalitate din aluminiu (caseta, capace laterale, ghidaje, lamela 39 sau 45mm, lamela finala).


Rulourile exterioare pot fi confectionate cu plasa tip rulou antiinsecte incorporata in caseta ruloului. In acest caz avem ghidajul ruloului cu doua canale, unul pentru lamele si altul pentru plasa.

Schiță dimensiuni Rulouri aplicate

Rulouri suprapuse

Rulouri exterioare suprapuse reprezinta o modalitate noua si moderna de umbrire a ferestrelor. Rulourile suprapuse sunt concepute sa fie montate o data cu tamplaria si au caseta fixata deasupra tamplariei de unde vine si denumirea de rulou suprapus.

Constructiv ruloul suprapus este identic cu cele aplicat, doar ca unele componente sunt din PVC (caseta, capacele laterale si ghidajele) pentru a asigura o bariera termica mai ridicata. In plus pentru a izola mai bine, caseta la interior mai are si izolatie din polistiren extrudat.

Schiță dimensiuni Rulouri suprapuse