Rolete si rulouri  textile pentru interior DEKOR TECHTEX

Rolete si rulouri textile pentru interior DEKOR TECHTEX

Marca:
DEKOR TECHTEX
Produs furnizat de:

DEKOR TECHTEX

Vezi profil furnizor
Contactează furnizorul
DEKOR TECHTEX
Roletele textile adauga stil si personalitate interiorului cladirilor, reprezentand o solutie simpla si economica pentru decorarea acestuia, in anumite situatii putand inlocui jaluzelele verticale. Roletele textile creaza intimitate pe tot parcursul zilei fiind un element decorativ si in acelasi timp functional al spatiilor interioare. Atunci cand se doreste pot fi stranse cu usurinta in partea de sus a ferestrei oferind panorama exterioara.
 
Roletele textile se pot folosi atat in spatiile pentru birouri cat si in cele rezidentiale, juxtapunerea de lumina - culori - texturi conferind personalitate si confort interiorului. Mecanismul lor de actionare permite oprirea roletei in orice pozitie, reglandu-se astfel cantitatea de lumina ce patrunde in interior.
 

Roleta simpla

Roletele textile sau, cum le spun altii, rulouri textile, sunt produse de protectie solara si decor care ca si sistem au un ax pe care se infasoara o panza actionata prin intermediul unui mecanism cu lant.


In functie de dimensiunile roletei se folosesc diferite dimensiuni de ax, pentru roletele de dimensiuni mai mici se foloseste ax de 17mm denumite “ROLETE MINI” si care pot fi confectionate pe dimensiuni maxime de executie L 1200 mm, H 180 mm.
Pentru roletele ce depasesc aceste dimensiuni se foloseste ax de 25mm si sunt denumite “ROLETE CLASIC”. Roletele simple se pot fixa pe tamplarie pe zid sau tavan (recomandate sunt ROLETELE CLASIC).


Masurarea roletei simple

Pentru a realiza o roleta corecta este recomandat sa masuram si sa dam in lucru dimensiunile panzei, altfel spus d-voastra trebuie sa masurati cat doriti ca panza sa acopere geamul , de preferat este sa masurati inclusiv bagheta sticlei termopanului (explicatii: bagheta geamului termopan este componenta care fixeaza sticla pe geamul termopan).
In momentul confectionarii roletei, lungimea totala va depasi panza cu 3,5 cm (ax mic) sau 4,0 cm (ax mare) datorita sistemelor de prindere.


Roleta simpla confectionata se monteaza foarte usor daca sunt urmati cativa pasi :

- se desfasoara materialul de pe ax si roleta se centreaza pe fereastra cu tot cu consolele de prindere atasate.
- se semneaza locul de fixare al consolelor de prindere, apoi se monteaza consolele pe fereastra urmand ca la sfarsit sa se fixeze roleta în console si sa se ataseze toate elementele de siguranta.


Atentie!

Pe lantul de rotatie al roletei trebuie montati opritorii - unul pe sensul de urcare al roletei iar celalalt pe sensul de coborare al roletei. In cazul nemontarii corespunzatoare a opritorilor la cuborare roletei axul poate ramane neacoperit de materialul textil si riscam ca panza roletei sa se dezlipeasca.

Pentru a se asorta cu tamplaria sau interiorul incaperii mecanismul de actionare, lantisorul de actionare si contragreutatea de material sunt disponibile în culori de alb, maro (ROLETELE MINI) si alb, maro, bej si albastru (ROLETELE CLASIC).


Roletele noastre se pot monta si fara a gauri tamplaria. Firma noastra a implementat cateva sisteme care nu necesita prindere cu suruburi a roletelor.


La montare se inlatura folia de protectie de pe placuta si se preseaza bine pe suprafata degresata in prealabil. Se recomanda utilizarea normala a roletei dupa 12 ore pentru ca adezivul sa-si faca efectul. Pentru geamurile cu deschidere oscilobatanta si usi, roletele simple pot fi prevazute cu 2 sisteme care nu lasa contragreutatea roletei sa penduleze sau sa se departeze de tamplarie in momentul deschiderii geamului sau usii.


Sistemele sunt disponibile pentru roletele simple mini cu ax de q17mm precum si pentru roletele cu caseta si permit fixarea roletelor ce au suprafata de pana in 0,7 mp fara suruburi (exceptie materialul Stella).
Suprafetele pe care se aplica trebuiesc bine degresate in prealabil. La roletele simple cu ax de Ø17mm sistemul consta in clipsarea pe mecanism a unei placi autoadezive.


Fixare cu ghidaj

Ghidajul asigura fixarea contragreutatii de material in orice pozitie de închidere.


Fixare cu magnet

Magnetul asigura fixarea contragreutatii in pozitia cea mai de jos a roletei si nu o lasa sa penduleze.


Rolete interioare cu caseta si ghidaj

Roletele cu caseta sunt de fapt roletele simple ascunse intr-o caseta. Axul si materialul se strang in caseta fapt ce face ca pe parcursul utilizarii materialul sa fie mai protejat atunci cand este inchisa si deasemeni confera un design deosebit deoarece produsul este integrat cu tamplaria avand aceleasi culori atat termopanul cat si roleta cu caseta si ghidaj.


Masurarea roletei cu caseta si ghidaj

Pentru a realiza corect o roleta este indicat sa efectuam doua masuratori. Prima data vom masura dimensiunile geamului termopan, sticla, (acestea vor fi cotele pentru panza) iar apoi vom masura dimensiunea cu tot bagheta sticlei pentru a stabili dimensiunile casetei, dimensiunea finala (cote finale).

Mentionam inca o data ca produsul se monteaza pe baghetele care fixeaza sticla geamului termopan.


Spre deosebire de roleta simpla roleta cu caseta se monteaza mult mai usor daca a fost masurata corespunzator. Pasii care trebuie urmati la montaj sunt urmatorii:

- se desfasoara 30 cm din panza roletei din caseta, se centreaza pe fereastra (mai exact de-alungul baghetelor care fixeaza sticla termopanului) apoi se fixeaza de bagheta cu suruburile de prindere pe laterala caseta.

- se aplica ghidajele pe baghetele laterale ale sticlei prin lipire cu banda dubludeziva lipita pe ghidaj.Fixarea roletelor cu caseta se face pe bagheta geamului, elementele roletei (caseta si ghidajele) practic se contopesc cu tamplaria PVC. Pentru a se asorta mai bine cu tamplaria, roletele au caseta si ghidajele disponibile in diverse culori.

În funcţie de culorile casetei şi ghidajelor roletele se împart în:
Rolete cu caseta standard Rolete interioare cu caseta si ghidaj

Rolete cu caseta standard

Rolete cu caseta avangard Rolete interioare cu caseta si ghidaj

Rolete cu caseta avangard

Au caseta, ghidajele si greutatea de material in culori de imitaţie lemn stejat auriu, nuc, wenghe sau mahon, culori identice cu nuanţele de tamplarie PVC caseta si ghidajele fiind infoliate cu folie renolit. Lantisorul de actionare si capacele casetei sunt maro.

Rolete cu caseta premium

Roleta cu caseta premium este asemanatoare in mare parte cu roleta cu caseta standard doar ca difera forma ghidajului care pentru roleta cu caseta standard este plan iar la roleta caseta Premium este in forma de “C”.


Forma ghidajului in forma de “C” permite rularea materialului intre ghidaje, astfel montajul roletei fiind posibil chiar si pe perete (la roleta cu caseta standard materialul ruleaza in spatiul intre baghetele geamului).


Masurarea si montajul roletei cu caseta premium

- Dimensiunile care se dau in lucru sunt dimensiunile de panza si se masoara:

- Daca ghidajele se monteaza pe bagheta geamului termopan se masoara dimensiunea intre baghete la fel ca la roletele cu caseta.

- Daca se monteaza pe profilul geamului termopan (pentru cazul baghetelor ce nu permit lipirea ghidajelor) se masoara cota cu tot cu bagheta.

- Cota finala pe latime cu ghidaje va fi cu 50mm mai mare fata de cota panzei iar dimensiunea casetei cu 70mm mai mare fata de cota panzei (caseta este mai lata cu 20mm fata de ghidaje).

- Montajul este identic cu montajul roletei caseta standard.

Modele, variante ale acestui produs
Caseta premium cu lant Rolete cu caseta premium

Caseta premium cu lant

Actionarea roletei se face cu ajutorul lantisorului de manevrare . Roleta cu Caseta Premium cu Lant comparativ cu Roleta cu Caseta Standard rezolva unele inconveniente de montaj cum ar fi modelul de bagheta al geamul termopan, ghidajul in forma de “C” poate fi montat direct pe termopan si nu pe bagheta (Caseta Standard nu poate fi montata pe bagheta daca bagheta geamului termopan este pe semirotund sau are model profilat).
Caseta premium cu arc Rolete cu caseta premium

Caseta premium cu arc

Roleteleta Premium cu Arc are in loc de actionarea normala pe lant o actionare cu arc pretensionat situat in interiorul axului. Arcul pretensionat actioneaza asupra axului care trage materialul in interiorul casetei iar blocarea contragreutatii se face in ghidaj prin intermediul unor opritori speciali montati pe contragreutate, astfel materialul roletei ramane intotdeauna intins. Avantajul acestui sistem cu arc consta in faptul ca roleta se poate monta in plan inclinat chiar si pe orizontala, materialul ramane intotdeauna intins exemplu sunt tamplariile in plan inclinat sau geamurile de mansarda (exceptie fiind geamurile VELUX originale, pentru geamuri VELUX originale vezi Roletele VELUX).


159 imagini

1 Documentatie tehnica

Optionale si accesorii rolete
Fisa tehnica
3 p | RO

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Rolete si rulouri textile pentru interior DEKOR TECHTEX
Contactează DEKOR TECHTEX și cere prețuri pentru proiectul tau.
Lucru în România