Prefabricate din beton pentru structuri la cheie SOMACO

Prefabricate din beton pentru structuri la cheie SOMACO

Contactează furnizorul
SOMACO
Somaco ofera o gama larga de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie si hale industriale: fundatii pahar din beton, stalpi prefabricati din beton, grinzi si pane prefabricate din beton, pereti din beton, elemente planseu.
 
La cerere, Somaco poate produce si alte elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, conform proiectului beneficiarului.
Utilizarea prefabricatelor Somaco va asigura o viteza sporita de montaj, flexibilitatea formelor si designului - pentru ca elementele sunt usor de combinat si interschimbat, precum si profitabilitatea lucrarilor - pentru ca favorizeaza o activitate continua pe parcursul anului, o productivitate controlata si livrari ritmice conform graficului de montaj.
 
Experienta acumulata cu fiecare proiect, sustinuta de multiplele certificari pe care le detinem, garanteaza calitatea si durabilitatea prefabricatelor noastre.
 
Elementele prefabricate din beton produse de Somaco reprezinta alegerea inteligenta pentru proiectele de constructii civile, industriale si agricole!

Fundatii tip pahar din beton

Din structura fundatiei pahar se executa prefabricat gulerul care, transportat in santier, se roteste cu 180° in plan vertical, dupa care se monteaza pe pozitie.


Viteza de montaj a structurii creste considerabil datorita faptului ca se elimina manopera in santier si timpul de maturizare a betonului. Elementele au muchiile tesite.

Elementele de fundatii sunt produse in conformitate cu SR (EN) 14991:2007.


Stalpi prefabricati din beton armat

Stalpii prefabricati din beton armat se realizeaza in diferite forme, marimi si lungimi functie de gabaritele proiectului. Stalpii au o dimensiune transversala de minimum 30x30 cm, limita impusa din ratiuni de manipulare, de rezistenta la foc si de imbinare cu grinzile de acoperis.

La cerere se pot executa si in sectiuni mai mici.

Stalpii prefabricati pot fi realizati cu una sau mai multe console pentru sustinerea grinzilor de planseu intermediar, a grinzilor de pod rulant sau a oricarui alt element care necesita sprijinire. Clasa uzuala de beton folosita este C 30/37. Elementele au muchiile tesite.

Stalpii prefabricate din beton sunt produsi in conformitate cu SR (EN) 13225:2004 si SR (EN) 13225:2004/AC:2006.

 
Grinzi si pane prefabricate din beton

Grinzile si panele de acoperis au diferite sectiuni transversale (sectiune I, T, trapez, trapez cu sapca, rectangular), putandu-se realiza la lungimi variabile functie de necesitatile proiectului. Aceste elemente se fabrica atat in varianta simpla armata, cat si pretensionata, armaturile si numarul de toroane calculandu-se individual pentru fiecare proiect in parte. Elementele se livreaza cu detalii si insertii pentru imbinari si pentru alte scopuri.
 
Lungimile uzuale ale grinzilor sunt intre 12 si 30 m, iar pentru pane 8-16 m. Se pot realiza si lungimi mai mari sau mai mici fata de cele uzuale. Tipul uzual de beton folosit pentru aceste elemente este C40/50 si C50/60.
 
Grinzile de planseu sunt de forma rectangulara, in forma de L si grinzi tip T intors. Marimile si sectiunile lor sunt variabile functie de caracteristicile proiectului. Se realizeaza in mod obisnuit din beton tip C 40/50 sau C50/60. Elementele au muchiile tesite.
 
Grupul Somaco produce urmatoarele tipuri de grinzi prefabricate din beton:

Grinzi I cu pantaGrinzi I fara pantaGrinzi T cu pantaGrinzi T fara panta


Grinzi de planseu

Grinzi planseu tip ''L''Grinzi planseu tip ''T''Grinzi rectangulare


Pane din beton

Pane simplePane cu ''sapca''


Grinzile si panele prefabricate din beton sunt produse in conformitate cu SR (EN) 13225:2004 si SR (EN) 13225:2004/AC:2006.
 
Pereti din beton
 
Peretii din beton sunt elementele folosite pentru realizarea inchiderilor sau compartimentarilor diferitelor module functionale ale halelor industriale/centrelor comerciale. Se realizeaza cu si fara izolatie, cu dimensiuni variabile. Elementele au muchiile tesite.
 
Grupul Somaco produce urmatoarele tipuri de pereti din beton:

Panouri simple din betonPanouri termoizolatoare / tristat din beton


Peretii din beton sunt produsi in conformitate cu SR (EN) 14992:2007.
 
Elemente de planseu tip TT
 
Grupul Somaco produce urmatoarele tipuri de elemente de planseu:

Elemente de planseu tip TT

Aceste elemente se folosesc pentru executarea planseelor incarcate cu sarcini mari pana la deschideri de 20-22 m. Capacitatea portanta a acestora se proiecteaza dupa necesitati, prin dimensionarea suprabetonarii. Variatia dimensionarilor se poate asigura prin latimea placii laterale respectiv inaltimea si latimea nervurilor.

Elementele planseu TT din beton precomprimat au inaltimi, latimi si lungimi variabile, acestea proiectandu-se astfel incat sa respecte arhitectura proiectului. Se pot executa cu si fara goluri. Elementele au muchiile tesite.

Elementele de planseu cu nervuri sunt produse in conformitate cu SR (EN) 13224:2004+A1:2007.Predale prefabricate

Predalele sunt elementele componente pentru plansee la care, prin suprabetonare, se realizeaza o structura de planseu mixt. Acestea au rol de cofraj si de obicei trebuie sprijinite pe durata turnarii si maturizarii suprabetonarii. Se realizeaza la latimi de 120 sau 240 cm,grosimi intre 7-14 cm si lungimi pana la 9 m. Functie de proiect aceste dimensiuni se pot schimba. Elementele au muchiile tesite.

Predalele pentru sisteme de plansee produse in conformitate cu SR (EN) 13747:2005+A1:2008.
 
 
Garantie si certificare
Elementele prefabricate din beton au garantie conform legii in conditiile respectarii instructiunilor de manipulare, depozitare, conservare, utilizare si montaj. Durata minima de viata normata este de 40 ani.
Elementele prefabricate din beton pentru structuri la cheie sunt produse de Somaco in conformitate cu standardele europene armonizate. Produsele Somaco sunt realizate intr-un sistem de management integrat calitate-mediu-securitate si sanatate ocupationala cu certificare SRAC CERT, organism de certificare europeana: ISO 9001:2008 Sistemul de Management al Calitatii, Sistemul de management al mediului ISO 14001:2004 si Sistemul de Management al Securitatii si Sanatatii Ocupationale OHSAS 18001:2007. De asemenea, produsele Somaco sunt certificate in sistem SRAC CERT si ICECON.

1 Documentatie tehnica

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Prefabricate din beton pentru structuri la cheie SOMACO
Contactează SOMACO GRUP PREFABRICATE și cere prețuri pentru proiectul tau.