8085

Pompe de caldura aer-apa NIBE

Contactează furnizorul
NIBE

Functioneaza si la temperaturi de -25 ºC

Utilizand pompele de caldura NIBE aer/apa, costurile cu factura de incalzire pot scadea cu pana la 70%, in functie de locul si zona in care locuiti, in functie de tipul de pompa de caldura pe care o utilizati si daca alegeti o varianta cu sau fara functie de climatizare. In cazul acestui tip de pompa se utilizeaza aerul din exterior, una din sursele gratuite si regenerabile de energie, cu emisii zero de CO2.

 

Cum obtine NIBE caldura din aerul rece?

Pompele de caldura aer/apa utilizeaza ca sursa de energie pentru incalzire aerul din exterior.

Pompele de caldura sunt create pentru a putea fi montate in exterior si transforma un simplu sistem de radiatoare intr-o excelenta instalatie de incalzire.

Functionarea circuitului de racire

Tehnologia utilizata la producerea pompelor de caldura are de fapt la baza un principiu foarte simplu si bine cunoscut. Functioneaza pe acelasi principiu ca si frigiderul, prin tehnologia de comprimare a vaporilor.

Principalele parti componente ale pompei de caldura sunt compresorul, vasul de expansiune si doua schimbatoare de caldura (un vaporizator si un condensator).

Cu ajutorul unui ventilator, aerul din exterior este aspirat in interiorul pompei de caldura unde intra intr-un vaporizator. Acesta este conectat la un sistem inchis ce contine un agent de racire care se transforma din stare lichida in stare gazoasa chiar si la cele mai scazute temperaturi.

Apoi, vaporii agentului frigorific intra in compresor unde se produce cresterea temperaturii acestuia pana la temperatura necesara pentru a putea fi distribuit in instalatia de incalzire a casei. Totodata, la iesirea din condensator, agentul frigorific se transforma din nou in stare lichida iar apoi ciclul se repeta.

Cu ajutorul unui compresor controlat prin invertor, sistemul poate fi reglat in orice moment, pentru a corespunde exact necesarului de caldura de care are nevoie casa dumneavoastra. Acest lucru inseamna ca pompa de caldura va consuma doar atunci cand e nevoie, in acesta constand de fapt gradul sau ridicat de eficienta.

Pe timpul verii, intreg procesul se poate inversa daca este nevoie, pentru climatizarea cladirii.

Pompa de caldura NIBE F2120

Noile pompe de caldura aer/apa F2120 reprezinta un adevarat progres in ceea ce priveste incalzirea locuintelor, ele atingand o valoare a COP > 5.0. Sau, cu alte cuvinte, aceste pompe furnizeaza anual de cinci ori mai multa caldura decat o centrala electrica, cu acelasi consum de energie electrica.

Mai mult decat atat, aceste pompe au un regim de functionare foarte eficient, cu o temperatura pe circuitul de tur de pana la 65 °C si o temperatura ambientala extraordinara, de 63 °C, chiar si atunci cand temperatura exterioara este de -25 °C. Toate acestea, la un nivel de zgomot extraordinar de scazut, un adevarat progres in domeniul incalzirii locuintelor. Suntem constienti ca toate acestea suna prea bine ca sa fie adevarate, dar daca veti discuta cu distribuitorul NIBE din zona dumneavoastra, veti obtine detalii suplimentare si suficiente pentru confirmarea celor spuse mai sus.


Caracteristici:

 • - Instalare facila
  - Beneficiaza de un sistem de control cu autoreglare, ceea ce inseamna ca instalarea se face doar conectand echipamentul la reteaua de curent electric
 • - Conexiune trifazata pentru intreaga gama de puteri
  - Nu sunt necesare alte sigurante sau modificari ale instalatiei electrice
 • - Ventilatoarele silentioase au regulatoare inteligente ce mentin un nivel scazut al zgomotului chiar si la incarcare maxima
 • - Compresor controlat prin invertor cu tehnologia EVI, adapteaza consumul in functie de necesarul de incalzire al locuintei.
 • - Furnizeaza aer rece la o temperatura pe circuitul de tur de +7 °C.
 • - NIBE F2120 poate intra in componenta unei instalatii ce cuprinde oricare din modulele de interior VVM sau modulele de control NIBE SMO.
 • - Compatibila cu aplicatia NIBE Uplink


* Pompele NIBE F2120 au un COP >5.0, potrivit Directivei Europene EN 14825:2013 (Climat mediu, temperaturi scazute), standardul curent in vigoare utilizat pentru determinarea coeficientului de performanta.

 

Pompa de caldura NIBE F2040

Gama de pompe aer/apa monobloc de la NIBE contine noul model in diverse variante de puteri, NIBE F2040-8, -12 si -16 pentru uz residential. Programul actualizat furnizeaza detalii complete despre necesarul de incalzire al cladirii, pentru gama de puteri cuprinsa intre 5 - 16 kW.

F2040 sunt unitati noi de exterior utilizate in mod special pentru spatiile rezidentiale. Au fost facute eforturi deosebite pentru crearea unui design atractiv. O atentie deosebita a fost acordata scaderii nivelului de zgomot. F2040 este una dintre unitatile cu cel mai scazut nivel al zgomotului dintre produsele similare disponibile pe piata de profil. NIBE a acordat o atentie deosebita crearii de produse cat mai silentioase cu putinta. De exemplu, unitatile exterioare sunt intotdeauna livrate cu racorduri antivibratii pentru instalatia de apa. Totodata, dispunem de o gama variata de accesorii si exista o multitudine de variante de combinatii posibile.


Caracteristici:

- Pompa de caldura aer/apa pentru uz residential.
 • - Compresor controlat prin invertor.
 • - Functie de racire.
 • - Tava colectare condens incorporata.
 • - Compatibila cu aplicatia NIBE Uplink.

Pompa de caldura NIBE SPLIT

Am dezvoltat sase noi game de diferite combinatii de unitati split potrivite atat pentru cladirile nou construite cat si pentru cele in curs de reabilitare. O oferta personalizata se poate face avand in vedere factori cum ar fi: dimensiunea locuintei, locul unde traiti si necesarul de apa calda de care aveti nevoie.

Pe langa unitatile de interior, sunt disponibile si alte trei unitati de exterior de diverse dimensiuni. Fiecare varianta de pachet ce contine o unitate fixa de interior si o unitate exterioara a fost cu grija analizata in vederea obtinerii unei performante optime (COP), atat pentru incalzire cat si pentru preparare apa calda. Unitatile de interior sunt constituite fie dintr-o unitate compacta cu boiler pentru preparare apa calda inclus sau dintr-o unitate de control (hydro box) si boilere separate.

Dezvoltarea acestor produse a avut la baza lunga noastra experienta in domeniul pompelor de caldura si a echipamentelor de preparare apa calda menajera in conditiile climatice provocatoare ale zonei scandinave.


Caracteristici:

 • - NIBE SPLIT reprezinta o instalatie de incalzire, climatizare si producere apa calda pentru locuinte de diverse dimensiuni
 • - Acum aveti posibilitatea de a alege din sase variante de pachete, in functie de necesitatile fiecarui consummator
 • - Usor de instalat, in special unitatile compacte de interior
 • - Cea mai economica unitate din clasa ei de produse
 • - Complet accesorizata, avand, de exemplu, si pachete solare predefinite

Modul de control pentru pompe de caldura NIBE SMO 40

SMO 40 este un modul de control inteligent, de tehnologie avansata, prevazut cu un controler de noua generatie, in vederea asigurarii confortului si a functionarii economice si in conditii de siguranta. Pe afisajul mare puteti citi si obtine informatii detaliate despre starea si modul de functionare a echipamentului si despre temperaturile din instalatie.

SMO 40 poate fi utilizat intr-o gama larga de scheme hidraulice. Cu ajutorul SMO 40 aveti posibilitatea sa combinati intr-o instalatie o pompa NIBE aer/apa cu un alt echipament, alcatuind astfel propria instalatie personalizata de incalzire. Cu ajutorul SMO 40 puteti controla pana la 8 pompe de caldura in aceeasi instalatie.

SMO 20/40, impreuna cu pompele de caldura NIBE, functioneaza silentios intr-o combinatie variata de echipamente, ca de exemplu:

- Poate fi conectat la o alta sursa de incalzire cum ar fi un cazan pe gaz, motorina, electric sau la sistemul de incalzire centralizat.
- Poate fi conectat la un boiler NIBE de diverse capacitati, pentru asigurarea necesarului dorit de apa calda menajera
- Totodata, instalatiile controlate cu ajutorul SMO 40 pot contine panouri solare, facilitand astfel utilizarea energiei solare ca sursa complementara, atunci cand aceasta este disponibila.


Caracteristici:

 • - Afisaj color cu instructiuni de utilizare si suport in mai multe limbi.
 • - Accesoriu NIBE - pompa de alimentare reglabila.
 • - Se poate conecta la alte surse externe de incalzire, racire, piscina, controlate in trepte
 • - Pe afisajul de mari dimensiuni pot fi citite cu usurinta informatii detaliate despre starea echipamentului, functionarea acestuia si despre temperaturile inregistrate in instalatie
 • - Compatibila cu aplicatia NIBE Uplink

Modul flexibil de interior NIBE VVM 310

VVM 310 reprezinta un modul flexibil de interior si impreuna cu modulele de exterior NIBE aer/apa alcatuiesc un sistem complet de alimentare a cladirilor cu incalzire si apa calda menajera.

VVM 310 poate primi energie de la diferite surse alternative, de exemplu de la pompele de caldura NIBE F2026, F2030 si F2040.

De asemenea, energia poate fi suplimentata de la cazanele deja existente in instalatie, in loc sa se utilizeze rezistenta incorporata.


Caracteristici:

- Flexibilitate: Pentru modernizarea sistemelor de incalzire existente sau nou construite cu cerinte de inalta performanta pentru apa calda, pot fi combinate cu o piscina / cazan existent.

- Accesorii ce fac viata mai usoara: Multiple accesorii de conectare cu alte sisteme de incalzire si racire.

- Controler cu display mare ca dotare standard: Un modul de comanda de nouă generatie cu un afisaj color si mai multe functii noi.

- Conectivitati multiple: Control si conexiune simpla a sursei aditionale de caldura (lemn / peleti / gaz). Energie suplimentara controlata in trepte cu incalzitor imersat.

- Boiler integrat: Din inox, email sau cupru, contine boiler integrat de capacitate mare cu protectie la coroziune si temperatura maxima de 65 grade pentru incalzirea casei

- Pompe de circulatie incluse: Pompe de alimentare sursa respectiv incalzire, cu auto-reglare, cu viteza controlata si design clasa A

- Siguranta pe primul loc: Contine rezervor tampon pentru sistemul de incalzire, supape de protectie, cat si monitorizarea sarcinii

- Automatizare completa inclusa: Temperatura linie de tur automata, controlata de climat, care ia in calcul temperatura exterioara.

- Depanare simpla: In cazul unei defectiuni, afisajul modulului interior arata ce s-a intamplat cat si actiunile care trebuie facute pentru rezolvare, trimite inclusiv email de avertizare iar problema se poate rezolva de la distanta prin NIBE Uplink.

- Control de la distanta inclus in pret: Cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta.


Modul flexibil de interior NIBE VVM320

VVM 320 reprezinta un modul complet, flexibil de interior si impreuna cu modulele de exterior NIBE aer/apa alcatuiesc un sistem complet de alimentare a cladirilor cu incalzire si apa calda menajera.

VVM 320 poate primi energie de la diverse surse alternative, de exemplu de la pompele de caldura de exterior F2030 si F2040.

VVM 320 este disponibil in diverse variante de protectie anticoroziva: cupru, email si inox.


Caracteristici:

- Flexibilitate: Pentru modernizarea sistemelor de incalzire existente sau nou construite cu cerinte de inalta performanta pentru apa calda, pot fi combinate cu o piscina / cazan existent.

- Accesorii ce fac viata mai usoara: Multiple accesorii de conectare cu alte sisteme de incalzire si racire.

- Controler cu display mare ca dotare standard: Un modul de comanda de nouă generatie cu un afisaj color si mai multe functii noi.

- Conectivitati multiple: Control si conexiune simpla a sursei aditionale de caldura (lemn / peleti / gaz). Energie suplimentara controlata in trepte cu incalzitor imersat.

- Boiler integrat: Din inox, email sau cupru, contine boiler integrat de capacitate mare cu protectie la coroziune si temperatura maxima de 65 grade pentru incalzirea casei

- Pompe de circulatie incluse: Pompe de alimentare sursa respectiv incalzire, cu auto-reglare, cu viteza controlata si design clasa A

- Siguranta pe primul loc: Contine rezervor tampon pentru sistemul de incalzire, supape de protectie, cat si monitorizarea sarcinii

- Automatizare completa inclusa: Temperatura linie de tur automata, controlata de climat, care ia in calcul temperatura exterioara.

- Depanare simpla: In cazul unei defectiuni, afisajul modulului interior arata ce s-a intamplat cat si actiunile care trebuie facute pentru rezolvare, trimite inclusiv email de avertizare iar problema se poate rezolva de la distanta prin NIBE Uplink.

- Control de la distanta inclus in pret: Cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta.


Modul flexibil de interior NIBE VVM 500

VVM 500 face parte dintr-o noua generatie de produse care au fost dezvoltate pentru alimentarea locuintelor dumneavoastra cu incalzire ieftina si nepoluanta si cu apa calda menajera, la costuri reduse. Datorita serpentinei incorporate, a pompelor de circulatie, a serpentinei solare, a sistemului de control si a boilerului incorporat, productia de caldura este sigura si economica.

Modulul de interior este conectat la o unitate de exterior aer/apa si la instalatia de incalzire din locuinta dumneavoastra. Poate fi conectata la o serie de diverse alte echipamente si accesorii, de exemplu la un panou solar sau la alte surse externe de incalzire, boiler suplimentar, piscina si instalatie de climatizare de diverse temperaturi.

VVM 500 este prevazut cu un controler de noua generatie ce asigura confort, functionare economica si in conditii de siguranta. Pe afisajul mare puteti citi si obtine informatii detaliate despre starea si modul de functionare a echipamentului si despre temperaturile din instalatie.


Caracteristici:

- Flexibilitate: Pentru modernizarea sistemelor de incalzire existente sau nou construite cu cerinte de inalta performanta pentru apa calda, pot fi combinate cu o piscina / cazan existent.

- Accesorii ce fac viata mai usoara: Multiple accesorii de conectare cu alte sisteme de incalzire si racire.

- Controler cu display mare ca dotare standard: Un modul de comanda de nouă generatie cu un afisaj color si mai multe functii noi.

- Conectivitati multiple: Control si conexiune simpla a sursei aditionale de caldura (lemn / peleti / gaz). Energie suplimentara controlata in trepte cu incalzitor imersat.

- Boiler integrat: Din inox, email sau cupru, contine boiler integrat de capacitate mare cu protectie la coroziune si temperatura maxima de 65 grade pentru incalzirea casei

- Pompe de circulatie incluse: Pompe de alimentare sursa respectiv incalzire, cu auto-reglare, cu viteza controlata si design clasa A

- Siguranta pe primul loc: Contine rezervor tampon pentru sistemul de incalzire, supape de protectie, cat si monitorizarea sarcinii

- Automatizare completa inclusa: Temperatura linie de tur automata, controlata de climat, care ia in calcul temperatura exterioara.

- Depanare simpla: In cazul unei defectiuni, afisajul modulului interior arata ce s-a intamplat cat si actiunile care trebuie facute pentru rezolvare, trimite inclusiv email de avertizare iar problema se poate rezolva de la distanta prin NIBE Uplink.

- Control de la distanta inclus in pret: Cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta.

Gamă de produse de la
CIUPIROM INSTAL