Ai nevoie sa mergi la santier cu informatiile din aceasta pagina? Foloseste butonul "Tipareste"!

Functioneaza si la temperaturi de -25 ºC

Utilizand pompele de caldura NIBE aer/apa, costurile cu factura de incalzire pot scadea cu pana la 70%, in functie de locul si zona in care locuiti, in functie de tipul de pompa de caldura pe care o utilizati si daca alegeti o varianta cu sau fara functie de climatizare. In cazul acestui tip de pompa se utilizeaza aerul din exterior, una din sursele gratuite si regenerabile de energie, cu emisii zero de CO2.


Cum obtine NIBE caldura din aerul rece?

Pompele de caldura aer/apa utilizeaza ca sursa de energie pentru incalzire aerul din exterior.

Pompele de caldura sunt create pentru a putea fi montate in exterior si transforma un simplu sistem de radiatoare intr-o excelenta instalatie de incalzire.

Functionarea circuitului de racire

Tehnologia utilizata la producerea pompelor de caldura are de fapt la baza un principiu foarte simplu si bine cunoscut. Functioneaza pe acelasi principiu ca si frigiderul, prin tehnologia de comprimare a vaporilor.

Principalele parti componente ale pompei de caldura sunt compresorul, vasul de expansiune si doua schimbatoare de caldura (un vaporizator si un condensator).

Cu ajutorul unui ventilator, aerul din exterior este aspirat in interiorul pompei de caldura unde intra intr-un vaporizator. Acesta este conectat la un sistem inchis ce contine un agent de racire care se transforma din stare lichida in stare gazoasa chiar si la cele mai scazute temperaturi.

Apoi, vaporii agentului frigorific intra in compresor unde se produce cresterea temperaturii acestuia pana la temperatura necesara pentru a putea fi distribuit in instalatia de incalzire a casei. Totodata, la iesirea din condensator, agentul frigorific se transforma din nou in stare lichida iar apoi ciclul se repeta.

Cu ajutorul unui compresor controlat prin invertor, sistemul poate fi reglat in orice moment, pentru a corespunde exact necesarului de caldura de care are nevoie casa dumneavoastra. Acest lucru inseamna ca pompa de caldura va consuma doar atunci cand e nevoie, in acesta constand de fapt gradul sau ridicat de eficienta.

Pe timpul verii, intreg procesul se poate inversa daca este nevoie, pentru climatizarea cladirii.Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
68 p | EN
Pompa de caldura NIBE
Instructiuni montaj, utilizare
Denumiri comerciale:
F2120
26 p
Pompa de caldura NIBE
Catalog, brosura
Denumiri comerciale:
SPLIT
32 p | RO
Pompa de caldura NIBE
Instructiuni montaj, utilizare
Denumiri comerciale:
F2120
vezi in biblioteca