Sisteme de plansee Arval sunt fabricate din tabla de otel galvanizat sau galvanizat-vopsit. Ele sunt folosite in toate structurile cu cadre sau cu pereti de rezistenta realizate din:
- otel
- beton armat sau beton precomprimat
- zidarie portanta
- lemn

Compania ArcelorMittal Construction are avantajul a trei deceni de experienta, detinand know-how-ul in ceea ce priveste calitatea, performantele tehnice si economice ale sistemelor de plansee.
Toate planseele Arval sunt descrise in specificatii tehnice, fiindu-le mentionate caracteristicile principale (dimensiuni de gabarit, sarcini admisibile, etc.) in functie de domeniul de utilizare, cerintele proiectului si alte exigente complementare.

Plansee colaborante:
Sistemele de plansee colaborante combina avantajele oferite de otel si de beton. Otelul este un material care se comporta excelent la solicitari de tractiune in timp ce betonul este un material care raspunde foarte bine solicitarilor de compresiune. Striatiile de pe profilele nervurate trapezoidal asigura solidarizarea cu dala de beton turnata, realizanduse astfel o rezistenta combinata a planseelor. De aceea, aceste sisteme sunt denumite plansee colaborante.

Proectarea si punerea in opera a unui planseu colaborant este realizata tinand cont de doua etape :
- faza de montaj a tablei si de turnare a betonului; in timpul fazei de turnare a betonului tabla de otel este folosita drept cofraj, constituind totodata platforma de lucru.
- faza de exploatare a planseului; in aceasta faza tabla colaboreaza betonul intarit si inlocuieste partial sau total armatura inferioara a dalei de beton.

Aplicatii: - Planseele colaborante sunt folosite pentru diferite tipuri de constructii:
- cladiri de birouri
- cladiri industriale
- parcaje auto
- spitale, scoli etc.

- Cofraplus 60 este un profil nervurat trapezoidal, cu striatii pe laterala profilului, destinat construirii planseelor din beton. Cofraplus 60 evita decofrarea, usureaza planseul, economiseste un strat de armatura si determina o instalare rapida. Permite deschideri medii (3,60 - 4,00 m) intre doua travee continue, cu grosimi ale dalelor de beton cuprinse intre 10 - 28 cm.

Cofraj:
Cofraplus 60 este un cofraj autoportant, dispus intre grinzi. Punerea sa in opera poate fi realizata cu sau fara popi.
Greutatea redusa faciliteaza manipularea elementelor de dimensiuni mari, livrandu-se la lungimi de pana la 13 m.
Acoperire:
- galvanizare Z 275.
- galvanizat vopsit :
Interior 12 :
          - categoria II conform XP 34-301
          - categoria CPI2 conform EN 10169-3
Haiplus® 25 :
          - categoria IIIa conform XP 34-301
          - categoria CPI3 conform EN 10169-3

- Cofrastra 70 este un profil nervurat trapezoidal, prevazut cu nervuri cu intranduri in forma de "coada de randunica", care pot servi drept ancore pentru suspendarea plafoanelor false si a retelelor tehnice (termice, electrice, etc.).

Cofraj:
Cofrastra 70
este un cofraj autoportant dispus intre grinzi. Punerea sa in opera poate fi realizata cu sau fara popi.
Greutatea redusa faciliteaza manipularea elementelor de dimensiuni mari, livrandu-se la lungimi de pana la 15 m.
Acoperire:
- galvanizat Z 275.
- galvanizat vopsit :
Interior 12 :
          - categoria II conform XP 34-301
          - categoria CPI2 conform EN 10169-3
Haiplus® 25 :
          - categoria IIIa conform XP 34-301
          - categoria CPI3 conform EN 10169-3

Planseul colaborant care utilizeaza profilul Cofrastra 70 permite deschideri intre reazeme de pana la 7 m si poate rezista la sarcini foarte mari.

Cofraj pierdut:
Cofrajul pierdut COFRASOL, realizat din tabla galvanizata sau vopsita, este un cofraj permanent avand dublu rol: functional si estetic. El inlocuieste cofrajul clasic pentru beton in momentul turnarii. Acest tip de cofraj nu poate suporta decat greutatea proprie a betonului (densitate 2400 kg/mc) si incarcarile determinate de punerea sa in opera (doar solicitarile din timpul turnarii). Ulterior, preluarea incarcarilor este asigurata in mod exlusiv de catre dala de beton, armata si proiectata in functie de aplicatie.
Profilul COFRASOL se fixeaza de structura portanta prin intermediul cutelor, la extremitatea fiecarui profil. Fixarea lui se realizeaza din metru in metru in cazul traveelor continue (reazeme multiple) si din 0.5 m in 0.5 m in cazul traveelor simple (reazeme simple).
Betonul trebuie sa fie turnat fara acumulari excesive si trebuie adus imeditat la grosimea necesara.

Nota: Recomandam ca, inainte de momentul turnarii betonului sa fie calculat numarul de popi de sustinere, conform normelor romanesti in vigoare.

Plansee uscate:
Gama SUPPORTSOL consta din profile trapezoidale cutate peste care se monteaza prin insurubare panouri de lemn, realizanduse astfel un planseu uscat neizolat. Performantele acestui sistem sunt datorate doar profilelor suport din otel, rigiditatea panourilor de lemn nefiind luata in considerare.
SUPPORTSOL este folosit in special la constructiile modulare.

Gama de planseele uscate SUPPORTSOL este:
- Supportsol 25
- Supportsol 40
- Supportsol 85
- Supportsol 150
- Supportsol 170.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
COFRAPLUS 60 (4 foto)
  • COFRAPLUS 60 ARVAL - Poza 1
  • COFRAPLUS 60 ARVAL - Poza 2
  • COFRAPLUS 60 ARVAL - Poza 3
  • COFRAPLUS 60 ARVAL - Poza 4

COFRASTRA 70 (3 foto)
  • COFRASTRA 70 ARVAL - Poza 1
  • COFRASTRA 70 ARVAL - Poza 2
  • COFRASTRA 70 ARVAL - Poza 3

vezi in biblioteca