GRASSCRETE este un sistem de pavaj din blocuri de beton ranforsat, turnate pe amplasament, care permite inierbarea suprafetei pavate.

Este o solutie de armonizare cu mediul natural, folosita de arhitecti cu succes in Marea Britanie, SUA, Europa, China (Hong-Kong) si in alte tari , cu un efect estetic deosebit in peisajul urban.


Rezistenta platformei create, proprietatile drenante ale sistemului, impreuna cu aspectul natural al suprafetei pavate, fac acest sistem de pavaj ideal pentru cai de acces, parcari, spatii de serviciu pentru autostrazi, amenajarea cursurilor de apa, protectia malurilor, protectia taluzurilor.
Tipuri de pavaje utilizate:

Pavaj Grasscrete

Ocazional confundat cu blocuri pre-turnate, GRASSCRETE este de fapt o piesa turnata din beton armat cu un sistem de goluri realizate din cofraje de plastic cu goluri.

Acest tip de constructii ofera avantaje structurale semnificative fata de betonul prefabricat si sistemelor din plastic:

- o capacitate portanta de 40 de tone a greutatii brute a vehiculului

- rezistente la tasari diferentiate ale terenului

- reduce adancimile stratului de baza

- elimina marginile bordurilor

- nu se bazeaza pe zona inierbata pentru stabilitate

- capacitate optima de drenaj


Natura usoara a matritelor GRASSCRETE ne permite sa le transportam intr-un mod economic in intreaga lume. Pe langa abilitatea de a rezista la incarcarile din trafic, GRASSCRETE este deasemenea utilizat in mod intens in proiecte hidrotehnice de protectie a mediului.

Testate pentru debite de peste 8 metrii cubi pe secunda, acest sistem de pavaj cu auto-ventilare este ideal pentru a arma urmatoarele tipuri de constructii:

- rezervoare

- canal de deversare

- stocare apa de ploaie/canale de drenaj

- diguri de protectie pentru mari si rauri


Cand sunt combinate cu abilitatea de a rezista incarcarilor din trafic, GRASSCRETE are o pozitie unica in domeniul Ingineriei Apei.Pavaj Grassblock

Grassblock a fost proiectat pentru a rezolva unele dificultati intalnite in cazul primelor sisteme prefabricate de pavaj. Suprafata superioara asigura o platforma mai sigura pentru mersul pe jos si un nivel scazut al vibratiilor provenite din trafic. Ochiurile interconectate formeaza o conexiune stransa cu blocurile vecine, limitandu-se astfel deplasarile. Un alt avantaj il constituie stratul continuu de beton ce bordeaza fiecare buzunar de pamant.


Aceasta caracteristica face din Grassblock un materiale ideal pentru lucrari de protectie a taluzurilor, contribuind la prevenirea spalarii solului de pe taluz. Grassblock poate fi utilizat impreuna cu Grasskerb pentru rezultate estetice deosebite.

Disponibil in adancimi de 83mm/103mm/125mm.


Pavaj Grassroad

Un sistem de plastic dezvoltat în SUA în anii 1980 şi acum disponibil de la noi, în cadrul Licentei noastre exclusiv Europeana. O solidarizare a structurii fagure,care sa permita o iarba de acoperire de peste 90% si disponibila in culorile negru sau verde,sistemul ofera o solutie ideala in cazul este necesara o folosire ocazionala acolo unde apare o intruziune greu vizibila. Grassroad poate fi completata utilizand o metoda de uscat Grasskerb cu margini incastrate;oferind un cost redus si cu un impact vizual placut. -parcari supraetajate -incendiu/acces de urgenta -intarirea betonului in borduri -zone de imprejmuit


Pavaj Trilock

Din nou, un produs dezvoltat in SUA si fabricate de noi sub licenta. Acesta reprezinta un sistem unic de 2 piese „blocare” si „pana de fixare”. Ca si piesele de puzzle, blocurile se pot imbina pentru a lua forma terenului fara a se pierde conexiunea dintre ele.

Disponibil intr-o gama de adancimi:

- 90 mm

- 100 mm

- 150 mm


In rolul sau principal ca un sistem de control al eroziunii,Tri-Lock poate rezista unui debit de pana la 6 metrii pe secunda.


Pavaj Grasskerb

Reprezinta solutii simple si eficiente. Sunt potrivite pentru folosirea impreuna cu  pavaj din blocuri ,pavaj cu iarba sau doar a aranja marginea gazonului.                                                   

Grasskerb sunt instalate rapid folosind  ancoraje in orice plan.                                                                                                    

Sunt realizate din  PEID reciclata  in culori standard gri/negru sau verde(cu comanda speciala).

Gama de produse este formata din:

- GRASSKERB 45:45 mm adancime pentru pajisti si

- GRASSROAD pavaj din material plastic

- GRASSKERB 60:60 mm adancime pentru pavaj din blocheti

- GRASSBLOCK pavare prefabricate


Unitatile de Grasskerb sunt furnizate in ansambluri de 1 metru din  otel sau ancoraje din rasina la alegere.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Pavaj celular cu iarba | Exemple de utilizare (6 foto)
  • Pavaj celular cu iarba GRASSCONCRETE - Poza 1
  • Pavaj celular cu iarba GRASSCONCRETE - Poza 2
  • Pavaj celular cu iarba GRASSCONCRETE - Poza 3
  • Pavaj celular cu iarba GRASSCONCRETE - Poza 4
  • Pavaj celular cu iarba GRASSCONCRETE - Poza 5
  • Pavaj celular cu iarba GRASSCONCRETE - Poza 6

vezi in biblioteca