Ai nevoie sa mergi la santier cu informatiile din aceasta pagina? Foloseste butonul "Tipareste"!

Sisteme solare Fakro pentru asigurarea apei calde menajere


La proiectarea unei noi locuinte, suntem deopotriva preocupati de costul constructiei dar si de cheltuielile de functionare. De aceea, inca din faza de proiectare, trebuie avuta in vedere posibilitatea folosirii surselor regenerabile de energie.


Utilizarea panourilor solare este cea mai simpla metoda de captare a energiei. FAKRO propune o solutie inovatoare pentru colectoarele solare integrate in acoperis.

Panourile solare sunt incastrate in planul acoperisului, aceasta amplasare asigurand:

- eficienta sporita a colectoarelor

- imbinarea armonioasa.


Utilizand ramele de etansare pentru ferestre, panourile se pot combina simplu, intre ele sau cu ferestrele de mansarda Fakro.

Certificatele obtinute reprezinta o garantie a calitatii produselor dar si faptul ca acestea sunt in acord cu standardele europene. Solar Keymark este recunoscut in intreaga Europa ca fiind un simbol al calitatii panourilor solare.Panourile solare Fakro acopera pana la 70% din necesarul de energie termica utilizata pentru asigurarea apei calde menajere.Fakro ofera doua modele de panouri solare si anume: SKC si SKW. Parametri de eficienta ai acestor panouri fiind identici, diferenta dintre cele doua tipuri de panouri solare este posibilitatea de grupare compacta, prin ramele de etansare speciale folosite la montajul in planul acoperisului.
Pozitionarea panourilor:

Pentru eficienta maxima, panourile solare trebuie sa fie orientate spre sud, dar acest lucru nu este intotdeauna posibil. O deviatie cu 45° spre est sau vest va reduce eficienta panourilor cu aproximativ 10%.


Unghiul de instalare:

Eficienta absorbtiei radiatiilor solare depinde de unghiul de inclinatie al panourilor. Eficienta este maxima atunci cand razele soarelui actioneaza perpendicular pe suprafata panoului. Avand in vedere incidenta razelor solare pe suprafata panoului, atat în timpul unei zile cat si de-a lungul anului (datorita anotimpurilor), pentru a obtine eficienta maxima recomandam instalarea panourilor solare la un unghi cuprins intre 30°-60°.


COMPONENTELE SISTEMULUI SOLAR FAKRO:


Componente montate la exterior:

- SKW - Panou solar

- SKC - Panou solar

- STS  - Sonda de temperatura

- SMK  - Accesorii pentru cuplarea panourilor.


Componente montate la interior:

- SBW - Boiler solar

- SCB - Statie de pompare solara

- SBV - Vas de expansiune solar

- SGL - Agent termic solar

- SMB - Accesorii pentru conectarea panourilor la boiler.


Accesorii pentru sistemul solar Fakro:

SBF - Pompa pentru umplerea cu agent termic solar

SEH - Rezistenta electrica

SAS - Separator de aer

SWM - Vana de amestec.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Discuția 1
soare - 30 ian 2017, 12:36 (post nou)
Raspuns solutie
AVETI OFERTA PENTRU PROGRAMUL CASA VERDE???
Raspunde
Teodora Matau - 30 ian 2017, 15:58 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, Va multumim pentru interesul fata de produsele FAKRO. Pentru programul "Casa Verde" avem disponibile in oferta sisteme solare FAKRO. De asemenea, oferta FAKRO include si produse pentru case pasive, cum ar fi ferestrele de mansarda FTT U8 sau scarile de acces la pod LWT. Puteti descarca liste de preturi (ferestre de mansarda, scari de acces la pod, sisteme solare) si cataloage FAKRO accesand Logheaza-te sa vezi acest link sectiunea "descarca", optiunea "cataloage". Produsele FAKRO se comercializeaza exclusiv prin intermediul retelei noastre de dealeri, asadar, pentru o oferta de pret / comanda, va trebui sa va adresati unuia dintre distribuitorii FAKRO din zona dvs. (Logheaza-te sa vezi acest link . Pentru mai multe detalii despre produsele si distribuitorii FAKRO, puteti contacta Directorul Zonal FAKRO responsabil in judetul dvs. (Logheaza-te sa vezi acest link . Cu stima, Teodora Matau Referent Marketing 0769-057764 teodora.matau@kronlux.ro
Raspunde
soare - 31 ian 2017, 11:14 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, As fi dorit un raspuns mai neacademic, de genul: in costul de 6 000 lei acordat pentru materiale si manopera, se inscriu kiturile de panouri solare x,y...; sau: executam sau nu executam instalarea...etc...
Raspunde
Teodora Matau - 31 ian 2017, 13:19 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, Pretul unui sistem solar FAKRO poate varia in functie de componentele utilizate, de aceea pentru o oferta personalizata este necesara completarea unui chestionar (il gasiti atasat). De asemenea, gasiti in attach lista de preturi pentru sisteme solare FAKRO (contine informatii detaliate despre componentele sistemului solar FAKRO si preturi de lista pentru acestea). Produsele FAKRO se comercializeaza doar prin intermediul unor firme distribuitoare, unele dintre acestea executand si montajul ( Logheaza-te sa vezi acest link ). Pretul final al produselor FAKRO este stabilit tot de catre distribuitori. Cu stima, Teodora Matau Referent Marketing 0769-057764 teodora.matau@kronlux.ro
Fisiere atasate
Raspunde
12 p | RO
Sisteme solare pentru apa calda FAKRO
Catalog, brosura
Denumiri comerciale:
SKW, SKC
1 p | RO
Panou solar pentru apa calda SKW FAKRO
Fisa tehnica
Denumiri comerciale:
SKW
6 p
Panou solar pentru apa calda FAKRO
Instructiuni montaj, utilizare
Denumiri comerciale:
SKW
vezi in biblioteca
Panou solar pentru apa calda FAKRO
Detaliu de produs
Denumiri comerciale:
SKW
Panou solar pentru apa calda FAKRO
Detaliu de produs
Denumiri comerciale:
SKC
 
vezi in biblioteca