Informaţiile despre acest produs nu mai sunt de actualitate. Îţi recomandăm alte produse similare:


Panourile solare disponibile comercial au o eficienta cuprinsa intre 5 - 15%. Acest lucru inseamna ca 5- 15% din energia luminoasa va fi transformata in energie electrica.
Laboratoare din toata lumea dezvolta tehnologii de panouri solare cu randament mult mai mare (aproape 30%). Dezavantajul acestor panouri solare cu eficienta foarte mare este costul de productie ridicat.
Acest lucru a dus la dezvoltarea panourilor thin film (film subtire), ce au un randament mai scazut, dar costul lor este mic.
Investitia initiala este marele dezavantaj al tuturor sistemelor energetice alternative, si astfel si a celor bazate pe panouri fotovoltaice. Insa aceasta se amortizeaza in timp, astfel incat pe mai multi ani, instalarea unui astfel de sistem este un lucru recomandat.

In ciuda pretului si a dependentei de factorii externi, panourile solare sunt o solutie pentru viitor. Acest lucru este dovedit si de cresterea de aprope 50% inregistrata in numarul de astfel de sisteme folosite pe glob, in fiecare an din 2002 incoace. Procentul utilizarii energiei solare este in continuare minuscul, estimand ca va ajunge la 0,40% in 2010. Insa pe viitor, odata cu dezvoltarea tehnologiei si micsorarea costurilor initiale, panourile fotovoltaice vor deveni cu siguranta din ce in ce mai utilizate.

Solutii de conectare
Ca si in cazul turbinelor eoliene, panourile fotovoltaice pot functiona insularizat sau in retea.

Aplicatii


Alimentarea cu energie electrica a iluminatului stradal
O aplicatie foarte interesanta este iluminatul stradal insularizat, care grupeaza intr-un singur produs un stalp metalic, un corp de iluminat, panouri fotovoltaice si/sau o turbina eoliana, un inverter si baterii pentru stocarea energiei electrice.
Astfel pot fi create retele de iluminat stradal in zone in care nu exista retele electrice.
In cazul instalarii a patru baterii de 48Ah, corpul de iluminat poate functiona pana la 5 zile cu o medie de 8ore/zi.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Discuția 1
Andrei Aciobanitei - 25 apr 2012, 11:35 (post nou)
Raspuns solutie
daca stau la etajul 4 al unui bloc cu 4 etaje (ap cu 2 camere), pot monta asa ceva deasupra apartamentului meu? exista restrictii de la primarie? Cam care ar fi costurile si beneficiile unui asemenea sistem pentru apartament. Practic sunt interesat sa compensez cu aceste panouri consumul de energie al aparatului de aer conditionat pe timp de zi. La ultimul etaj vara trebuie sa functioneze continuu sa fie temperatura ok ziua ok si costurile sunt foarte mari. De cate panouri ar fi nevoie ca sa pot sustine functionarea exclusiva a aerului conditionat ? Tehnic ar trebui spart acoperisul? Ce modificari ar fi necesare? cat de legal este, se pot securiza panourile sa nu fie furate? Se poate executa lucrarea pe credit? Care este durata de viata a unui panou, ce se poate defecta la el si cat costa reparatiile.. e rentabil? As dori mai multe informatii daca se poate
Andrei Aciobanitei
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Radu Tanase - 22 feb 2013, 10:12 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, Sigur se poate. Sunt mai multe lucruri de clarificat aici. Unele de natura tehnica, altele de natura ... vecinilor. Sa le luam pe rand: din punct de vedere tehnic se poate sa sustineti aerul conditionat in functiune, cel putin pe perioada zilei. Se face un calcul functie de puterea consumata de aerul conditionat, si numarul de ore de functionare. Celelelalte aspecte legate de instalare tin mai mult de intelegerea vecinilor si acceptul lor initial pentru a face un astfel de montaj. Nu este nevoie de nici o gaurire a blocului sau terasei. Panourile se monteaza pe o structura de sustinere pe terasa sau ca si copertina deasupra geamurilor daca una din fetele apartamentului este orientata catre sud.
Raspunde
Alte produse MENATWORK ENERGY (2)