Panouri cu infrarosu pentru incalzire SunJoy

Panouri cu infrarosu pentru incalzire SunJoy

Marca:
SunJoy
Produs furnizat de:

SunJoyShop.ro

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
SunJoy
SunJoy este sistemul de incalzire radiant infrarosu, care se potriveste stilului nostru sanatos de viata utilizand principiul soarelui.

Panourile SunJoy functioneaza prin transferul simplu de caldura de la un obiect cald la un obiect racit. Caldura fiind un produs al unui spectru complet de lumina, care este invizibil pentru ochii nostri.

Panourile SunJoy incalzesc obiectele din camera iar ele radiaza caldura produsa de panou spre celelalte obiecte din camera.
La fel ca si soarele, panourile SunJoy nu incalzesc aerul din camera. Aerul este incalzit de obiectele din camera.
 

Panou radiant - SunJoy SR8

Caracteristici tehnice:

- Tehnologie: Nano Silver - Turmalina

- Dimensiuni: 606x1506x20 mm

- Consum: 890W

- Randament: 98%

- Efect Terapeutic: Da

- Proprietati: efect antibacterian, anti praf, anti fum

- Termoizolatie: Da

- Garantie: 10 ani

- Tara De Origine: Coreea de Sud

- Termostat: Nu este inclus

Schiță dimensiuni Panou radiant - SunJoy SR8

Panou radiant - SunJoy SR5

Caracteristici tehnice:

- Marimea camerei: 8 - 12 mp, h=2,5 m

- Tehnologie: Nano Silver - Turmalina

- Dimensiuni: 606x906x20 mm

- Consum: 585W

- Randament: 98%

- Efect terapeutic: Da

- Proprietati: efect antibacterian, anti praf, anti fum

- Termoizolatie: Da

- Garantie: 10 ani

- Tara de origine: Coreea de Sud

- Termostat: Nu este inclus

Schiță dimensiuni Panou radiant - SunJoy SR5

Panou radiant - SunJoy SR7

Caracteristici tehnice:

- Marimea camerei: 12 - 16 mp, h=2,5 m

- Tehnologie : Nano Silver - Turmalina

- Dimensiuni : 606x1206x20 mm

- Consum : 735W

- Efect terapeutic: Da

- Proprietati : efect antibacterian, anti praf, anti fum

- Termoizolatie : Da

- Garantie : 10 ani

- Tara de origine: Coreea de Sud

- Termostat: Nu este inclus


Schiță dimensiuni Panou radiant - SunJoy SR7
 
Incalzirea radianta
Incalzirea radianta utilizeaza acelasi principiu ca soarele transferand caldura in formele de viata. Caldura emanata te va face sa te simti natural.
Economiseste energie deoarece caldura este transmisa direct corpului nostru, iar pierderea de caldura este minima.

Minimizeaza diferenta de temperatura dintre partea superioara si cea inferioara a spatiului tinta pana la 2 grade comparativ cu incalzirea clasica prin convectie care genereaza o diferenta de pana la 10 grade intre partea superioara si cea inferioara.

Permite incalzirea camerelor cu tavan inalt, ceea ce este dificil pentru sistemele conventionale de incalzire.
Nu usuca deoarece aerul nu este incalzit direct.

Previne bolile respiratorii, deoarece nu se generează vant sau praf.

Caldura degajata este simtita imediat chiar daca aerul inconjurator este rece, spre deosebire de incalzirea prin convectie care necesita o perioada mare de timp sa incalzeasca aerul din spatiul tinta.
 
Consumul de curent electric 
Consumul de curent electric depinde temperatura exterioara si gradul de izolare al incaperii. In medie, iarna, un aparat functioneaza efectiv intre 3 si 10 ore in functie de temperatura exterioara si gradul de izolare al incaperii.
In cazul unui grad mediu de termoizolatie, un panou functioneaza efectiv, in medie 6 ore pe zi. Panoul radiant nu face altceva decat sa puna la loc caldura pe care o pierde casa dumneavoastra, cu un randament maxim posibil de transformare a energiei electrice in caldura. Daca o centrala sau un calorifer electric realizeaza aceasta compensare cu un randament de 45%, panoul radiant Sunjoy face acest lucru cu un randament de 98%.
 
De exemplu, daca avem o camera de 16-20 mp (2,5 m inaltime), un singur perete exterior, NU ultimul etaj, mediu izolata termic (geam termopan, dar fara termoizolatie), e nevoie de un panou SR9 (SR 8D) de 875W. Consumul unui astfel de panou este de  aproximativ 6 KW/zi (200 KW/luna).

Montajul
Montajul e foarte simplu - poate sa-l faca oricine - inseamna fixarea panoului cu 6 suruburi (in dibluri) pe tavan sau pe perete si introducerea steckerului intr-o priza sau legarea la o doza de curent. Termostatul se pune pe cablul de alimentare ca un intrerupator clasic sau puteti folosi termostatul de priza.
 
ATENTIE!
Recomandarea panoului a fost facuta pentru camere cu izolatie termica medie (geam termopan, fara polistiren), un singur perete exterior si camerele invecinate incalzite si ele la randul lor. Daca puneti un astfel de panou intr-o camera, conform recomandarii noastre, dar camerele invecinate nu sunt incalzite, panoul va fi subdimensionat si nu va putea face caldura dorita deoarece va fi suprasolicitat, incalzind in mod indirect (prin peretii comuni) si celelalte camere. In acest caz pierderile camerei vor fi foarte mari, iar panoul va functiona continuu pana va atinge temperatura dorita in camera tinta.

In cazul in care doriti sa incalziti doar o camera si restul locuintei sa ramina neincalzita, in aceasta camera trebuie sa puneti panou(ri) de putere DUBLA decat cea recomandata.
In cazul apartamentelor aflate la ultimul etaj, pierderile prin tavan sunt imense si in acest caz necesarul de putere este aproape dublu, iar consumul va fi si el aproape dublu fata de cei ce stau la un etaj intermediar (acest lucru se intimpla indiferent de sistemul de incalzire folosit). 

NU TREBUIE SA OPRITI SI SA REPORNITI PANOUL PENTRU CA NU VETI FACE ECONOMIE DE CURENT!