Izolatie termica si fonica cu sticla celulara ENERGOCELL

Izolatie termica si fonica cu sticla celulara ENERGOCELL

Contactează furnizorul
ENERGOCELL

Sticla celulara - Energocell®

Sticla celulara este un material izolant anorganic foarte usor, cu structura celulara inchisa, produsa din deseuri de sticla. Ca textura seamana cu criblura de bazalt, insa greutatea sticlei celulare reprezinta o fractiune in comparatie, asadar, se transporta mult mai eficient.


Datorita proprietatilor tehnice si energetice adecvate, granulele obtinute din acest material pot fi utilizate pe scara larga in industria constructiilor. De asemenea, acest material termoizolant poate fi utilizat ca bariera de rupere a capilaritatii sau pentru inlocuirea partiala a agregatelor folosite in straturi de baza, motiv pentru care s-a efectuat testarea produsului conform standardelor pentru aceste categorii de produse.


Caracteristici si beneficii:

  • - Usoara.
  • - Rezistenta la compresiune.
  • - Actioneaza ca o bariera impotriva vaporilor.
  • - Sticla celulara este rezistenta la foc, solventi organici, acizi.
  • - Sticla celulara este un excelent fonoizolant, utilizat adesea in constructia panourilor de protectie fonica.
  • - Termoizolanta - cantitatea mare de aer inchis in porii sticlei celulare asigura o excelenta izolatie termica. Datorita acestei caracteristici se afla printre cele mai bune materiale termoizolante.

- Datorita structurii celulare inchise, acest produs nu absoarbe umiditatea, fiind un produs rezistent la actiunea inghetului-dezghetului.


Capacitate portanta

Pe baza testelor de laborator si in situ, am determinat valoarea tipica E2 - a modulului de capacitate portanta a granulelor de sticla celulara Energocell® (cu greutatea volumetrica de 150-175 kg/m3 si compactate la o rata de 1:1,4) si am obtinut rezultatul de E2 =40-50 MPa. In aplicatii la pardoseli industriale, valoarea E2 masurata pe stratul de sticla celulara poate fi îmbunatatita, daca peste sau sub acesta se incorporeaza un strat de baza mai rezistent la solicitari. Cu ajutorul granulelor de sticla celulara Energocell® se pot termoizola si pardoseli industriale rezistente la solicitari foarte mari.


Capacitatea portanta a materialului: [MPa] (150-175 kg/m3) E2 = 40-50 MPa.


Capacitate termoizolanta

Coeficientul de conductivitate termica a granulelor de sticla celulara Energocell® compactate la 1:1,3 este de 0,086 W/mK, ceea ce inseamna ca grosimea recomandata de 30 cm pentru stratul incorporat sub cladiri satisface noile cerinte energetice. La casele pasive, in functie de dimensionare, grosimea recomandata a acestui strat compactat este de 40-50 cm.


Coeficientul de conductivitate termica: λ ≤ 0,086 W/m.


Absorbtia de apa, rezistenta la inghet-dezghet

Absorbtia de apa a granulelor de sticla celulara Energocell® este redusa. Acest fenomen se datoreaza structurii celulare inchise a materialului, care din acest motiv este rezistent la inghet-dezghet.

Absorbtia de apa [%] (procentaj masic) ≤ 10,0% (m/m)

Absorbtia de apa [%] (procentaj volumic) ≤ 3,5% (v/v)


Rezistenta la inghet-dezghet F1.


3 Documentatii tehnice
Vezi toate

Sticla celulara
Catalog, brosura
32 p | RO

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Izolatie termica si fonica cu sticla celulara ENERGOCELL
Contactează SUPERMATERIALE DISTRIBUTIE și cere prețuri pentru proiectul tau.