Țevi și fitinguri pentru drenaj și canalizarea apelor pluviale și a apelor menajere TeraPlast

Țevi și fitinguri pentru drenaj și canalizarea apelor pluviale și a apelor menajere TeraPlast

Marca:
TeraPlast
Produs furnizat de:

TeraPlast

Vezi profil furnizor
Contactează furnizorul
TeraPlast

Țevi pentru drenaj și canalizarea apelor pluviale și a apelor menajere TeraPlast

Țevile și fitingurile din PVC se produc prin extrudare, respectiv injecție din granule de PVC dur neplastifiat în combinație cu coloranți, materiale de umplutură, stabilizatori și adaosuri de fricțiune

 

Țevile sunt de culoare gri sau albastră au suprafața interioară și exterioară netedă și sunt prevăzute cu mufe pentru asigurarea îmbinării. 

 

Spre deosebire de țevile din PVC-U pentru canalizare, în cazul acestora îmbinarea se execută prin lipire. Temperatura recomandată a apei vehiculate în sistemele de PVC-U de presiune este cuprinsă între 20°C și 40°C. Se admit și temperaturi de 60°C pentru perioade de scurtă durată. 

 

Țevile și fitingurile din PVC-U de presiune au numeroase domenii de utilizare dintre care amintim: 

- rețele de distribuție a apei potabile pentru consumatori casnici și industriali; 

- rețele de irigații și gospodărirea apelor; 

- transport de lichide în industrie.

 

Durata de viată este apreciată la minim 50 de ani în condițiile respectării condițiilor de presiune și temperatură precum și a tehnologiei de punere în operă. Sistemul de țevi și fitinguri din PVC-U de presiune, oferit de Teraplast, este un sistem complet si variat, ce cuprinde țevi de culoare gri și albastră fabricate în gamele de presiune PN6, PN10 și P16 bari. 

 

Sistemul este completat cu o gamă extrem de variată de fitinguri din PVC de presiune ce asigură posibilitatea executării de sisteme de distribuție a apei atât în variantă îngropată cât și de sisteme interioare de distribuție a apei sau a fluidelor industriale. 

 

Din punct de vedere dimensional gama de diametre a țevilor PVC-U de presiune produse de TeraPlast este cuprinsă intre 32 si 400mm.

 

Caracteristici si avantaje ale sistemului de țevi si fitinguri din PVC de presiune 

 

Potabilitate

Sistemul alcatuit din tevi și fitinguri din PVC-U este în concordanță cu standardele internaționale referitoare la transportul apei potabile prin țevi din material plastic. 

 

Rezistenta la agenti chimici 

Atât țevile cât și fitingurile din PVC au o rezistență chimică ridicată la majoritatea soluțiilor apoase, la acțiunea agresivă a materiilor din sol, sărurilor și substanțelor caustice sau a soluțiilor acide apoase. Astfel, țevile și fitingurile din PVC-U se pot utiliza pentru transportul de soluții apoase bazice sau acide, săruri minerale, etc. cu pH intre 2 si 12 si temperaturi de lucru de max. 60°C. 

 

Caracteristici hidraulice

Remarcabilele caracteristici hidraulice ale sistemului de țevi și fitinguri din PVC sunt determinate de posibilitatea de a produce pereți interiori cu o rugozitate extrem de redusă (<0,01mm) ceea ce înseamnă de 10 ori mai redusă comparativ cu alte țevi realizate din alte materiale decât plastic. Astfel vitezele de curgere și evident debitele sunt mai ridicate față de țevile din oțel iar pierderile de presiune sunt reduse la minim.


Manevrabilitate si instalare

Greutatea redusă a componentelor sistemului de țevi și fitinguri din PVC asigură o manevrabilitate extrem de ridicată în ceea ce privește transportul, depozitarea și manevrarea precum și instalarea acestuia. Instalarea se realizează extrem de simplu deoarece îmbinarea elemenelor componente se face prin lipire cu adeziv.

1 Documentatie tehnica

Tevi si fitinguri din PVC presiune pentru apa
Catalog, brosura
19 p | EN - RO

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Țevi și fitinguri pentru drenaj și canalizarea apelor pluviale și a apelor menajere TeraPlast
Contactează TeraPlast și cere prețuri pentru proiectul tau.
Lucru în România