Marca:  Cosuri de fum ceramice, accesorii - IBF
Informaţiile despre acest produs nu mai sunt de actualitate. Îţi recomandăm alte produse similare:

Cum se monteaza un cos de fum: 


Pasul 1: Primul bloc pentru manta formeaza fundatia hornului. Dupa aplicarea izolatiei impotriva umezelii, blocul va fi asezat pe fundatie. Pentru aplicarea fundatiei hornului se utilizeaza mortar, cu care se umple blocul pentru fundatie pana la muchia superioara.


Pasul 2: Gura de scurgere a condensului se pune in mijlocul blocului pentru manta dupa ce acesta a fost prins cu mortar. Aici, gura de scurgere a condensului pentru deschiderea grilajului de aerisire, trebuie ajustata.


Pasul 3: La al doilea bloc, pentru manta trebuie decupat un orificiu, pornind de la muchia inferioara pentru grilajul de aerisire, cu dimensiunile: latime 22 cm si inaltime 14 cm. Dupa aceea, blocul pentru manta se pune pe stratul de mortar.


Pasul 4: Covorul izolant din vata minerala, realizat la marimea deschiderii pentru curtire. Indicaie: Covorul izolant, ca si tubul are o inaltime de 33 cm si este suficient pentru umplerea blocului pentru manta. Pentru montarea usii de curatire a hornului trebuie decupat al treia bloc pentru manta pe toata inaltimea, avand o latime de 19 cm. Covorul izolant format din vata minerala impreuna cu partea canelata se intercaleaza spre interior in fereastra blocului pentru manta in asa fel, incat muchiile covorului se afla una langa cealata in cadrul locului Primul covor izolant care a fost montat prin gura de scurgere a condensului trebuie sa aiba o inaltime de 17 cm si sa se incheie cu muchia superioara a blocului pentru manta.


Pasul 5: Teava ceramica a tubului incepe cu fitingul pentru usa de curatire, care este pus pe gura de scurgere a condensului cu ajutorul chitului. Pe reazamul fitingului usii de curatire se monteaza dispozitivul de blocare a condensului. Dispozitivul de blocare a condensului se monteaza ''uscat'', aceasta inseamna ca fara chit si fara mortar. Usa de curatire se monteaza in deschiderea blocului pentru manta si se fixeaza cu suruburi. Pe partea interioara a usii se monteaza un arc, care este destinat pentru impingerea dispozitivului de blocare a condensului.


Pasul 6: Blocul standard pentru manta se captuseste cu mortar. La aplicarea mortarului se utilizeaza in toate cazurile gletiera (drisca) pentru mortar si trebuie avut grija, sa nu ajunga mortar in canalele de aerisire posterioare sau la izolatii.


Pasul 7: Covorul izolant format din vata minerala impreuna cu partea canelata se intercaleaza spre interior in asa fel, incat muchiile covorului se afla una langa cealalta in cadrul blocului pentru manta.


Pasul 8: Blocul pentru manta cu decupaj pentru racordul tubului de fum trebuie ajustat, ca si blocul pentru manta cu decupaj pentru fereastra de curatire.


Pasul 9: Covorul izolant din vata minerala, este realizat la marimea racordului tubului de fum, asemanator ca la fereastra pentru curatire.


Pasul 10: Montajul racordului tubului de fum are loc ca si la montarea fitingului usii de curatire. Placa frontala trebuie taiata la dimensiunea necesara, pentru a forma o inchidere etansa intre deschiderea mantei si racordul tubului de fum. Placa frontala va fi consolidata prin intermediul unui sustinator din otel. Diafragma tubului de fum din otel trebuie consolidata dupa montarea hornului cu suruburi. Dupa aceea se aplica stratul de tencuiala.


Pasul 11: Covorul izolant format din vata minerala impreuna cu partea canelata se intercaleaza spre interior in asa fel, incat muchiile covorului se afla una langa cealalta in cadrul blocului pentru manta.


Pasul 12: Tubul drept al hornului din ceramica cu lungimea de 33 cm se adapteaza si se prinde prin intermediul chitului. Pentru aceasta prevederile de prelucrare a chitului trebuie respectate cu atentie, pentru ca fiecare conexiune neetansa cauzeaza o functionare defectuoasa.


Trebuie respectata o distanta de circa 2 cm la gaura prin planseu si acoperis pentru trecerea instalatiilor. Despicaturile se acopera cu vata minerala.


Pasul 13: Covorul izolant format si croit din vata minerala impreuna cu partea canelata se intercaleaza spre interior. Ultima bucata a covorului izolant se scurteaza cu aprox. 15-18 cm.


Pasul 14: Tubul de fum superior se adapteaza si se prinde cu chit. Scurtarea tubului de fum ceramic este de la: 15 pana la 18 cm. Atentie: Tubul nu are voie sa acopere ferestrele posterioare pentru aerisirea tubului rostului de dilatatie.


Pasul 15: Placa de acoperire se aplica pe ultima imbracare prin intermediul mortarului. Mortarul nu are voie sa ajunga la canalele posterioare de ventilatie.


Pasul 16: Tubul pentru rostul de dilatatie confectionat din otel special se consolideaza pe placa de acoperire prin intermediul a patru suruburi. Tubul pentru rostul de dilatatie este prevazut cu ferestre de aerisire, care nu au voie sa fie acoperite.Indicatii suplimentare:
Trebuie evitata inclinarea tubului de horn din ceramica si in special a conexiunilor de tuburi, a usilor de curatire, precum si conexiunile capului hornului.
- Pe tubul pentru rostul de dilatatie se poate pune un con de horn sau un top de horn.
- Inainte de montaj tuburile ceramice trebuie curatate si umezite cu apa.
- Ordinea montajului trebuie respectata: 1. blocul pentru manta, 2. Izolatia, 3. tubul ceramic
- Raportul de amestecare pentru mortar: 1:1:6 (ciment: var: nisip).
- La prepararea mortarului nu se utilizeaza var.
- Indicatiile de pe ambalaj trebuie respectate cu strictete!

Indicatii importante:
Blocul pentru soclu (fundatia) se fixeaza cu mortar si se ajusteaza la final. Blocul pentru soclu trebuie sa aiba o inaltime minima de 30 cm. Prin modificarea inaltimii blocului de soclu se poate adapta 
inaltimea tubulaturii cosului de fum.

Inaltimea izolatiei trebuie adaptata inaltimii blocului pentru manta. Trebuie avut grija ca la montarea izolatiei canalele pentru aerisirea posterioara sa nu fie acoperite.

La montarea blocurilor pentru manta se utilizeaza mortar. Cantitatea de mortar utilizata pentru imbinarea blocurilor de manta nu are voie sa depseasca 1,5 cm. Este interzisa acoperirea canalelelor
pentru aerisirea posterioara. Se vor indeparta eventualele resturi ramase de la mortar. Pentru facilitarea montajului se poate utiliza gletiera (drisca).

Tuburile ceramice pentru cosul de fum trebuie montate in conformitate cu urmatoarele indicatii: marginea interioara gradata trebuie ajustata in jos si marginea exterioara in sus. Inainte de asamblare marginile trebuie umezite cu apa.

Gura de captare a condensului trebuie asezata pe stuturile racordului de la usita de curatare. Usita de curatare trebuie montata in deschizatura pentru revizie si trebuie fixata cu suruburi.

Trebuie respectate intocmai indicatiile de utilizare a chitului.

Inaltimea de racordare cu tubul sobei se decide de instalatorul care se ocupa de instalatiile de incalzire. In conformitate cu indicatiile, racordarea cu tubul sobei nu trebuie sa se faca sub al cincelea
bloc pentru manta.

La un sistem de cos de fum cu canale de aerisire suplimentare trebuie sa existe in blocul superior pentru manta o deschidere pentru aerisire.

Deschizatura pentru trecerea cosului de fum prin acoperis trebuie sa fie cu 2 cm mai mare decat diametru exterior al blocului pentru manta. Distanta intre blocul pentru manta si acoperis se etanseaza
de exemplu cu vata minerala.

Capul cosului de fum trebuie acoperit in timpul lucrarilor de constructii, pentru a evita infiltarea apei de ploaie. Umezirea izolatiei poate impiedica buna functionare a cosului de fum si in cele din urma sa fie necesara demontarea.

Lucrarile de finalizare:
Terminarea lucrarii, inainte de toate consta in: montarea placii de acoperire si fixarea corespunzatoare a tubului pentru rostul de dilatatie (fixarea se face cu patru suruburi de sustinere).
Ferestrele de aerisire de la tubul pentru rosturile de dilatatie nu se acopera nici cu tubul ceramic, nici cu izolatia.
Imbracarea exterioara a cosului de fum se face cu caramida clincher sau cu oricare alt tip de caramida, fiind o componenta importanta.
Terminarea cosului de fum consta in principal in tencuirea partii cosului ce se afla in interiorul cladirii, montarea usii de revizie, montarea grilajului de aerisire si montarea diafragmei placii frontale.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Sisteme de cosuri de fum cu tub din ceramica pentru evacuarea fumului IBF
Instructiuni montaj, utilizare
Denumiri comerciale:
CLASSIC
Sisteme de cosuri de fum cu tub din ceramica pentru evacuarea fumului IBF
Instructiuni montaj, utilizare
Denumiri comerciale:
UNIVERSAL
 
vezi in biblioteca
Cosuri de fum | Exemple de utilizare | UNIVERSAL (1 foto)
  • Cosuri de fum IBF - Poza 1

Cosuri de fum | Exemple de utilizare | CLASSIC (2 foto)
  • Cosuri de fum IBF - Poza 1
  • Cosuri de fum IBF - Poza 2

vezi in biblioteca
Alte produse IBF PAVIMENTE (2)