Corpuri de iluminat pentru birouri ZUMTOBEL

Corpuri de iluminat pentru birouri ZUMTOBEL

Marca:
ZUMTOBEL
Produs furnizat de:

POWER ELECTRIC

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
ZUMTOBEL

Corp de iluminat - ZUMTOBEL Mellow Light evolution / infinity

Starea de bine in spatiile de birouri este imbunatatita de ecosistemele cu lumina holistica. Lumina activa este legata de dinamica zilei, sustinand in mod activ bioritmul natural si in acelasi timp asigurand un maxim de confort vizual pentru realizarea sarcinilor. Un astfel de tip de lumina, centrata pe ritmul cotidian apropie oamenii si promoveaza creativitatea, deoarece acestea pot fi personalizate fara efort, dupa bunul plac al fiecarui utilizator.


Intensitatea

Nivelul optim de luminozitate poate fi cel mai bine determinat de capacitatea vizuala a individului si sarcinile executate de acesta. Mai mult decst atat, trebuie sa se ia in considerare parametrii de baza ce tin de planificare si standardele actuale pentru locurile de munca.

 

Directia

Lumina este un instrument pentru designul arhitectural. Prin variatia luminozitatii si distributia luminii, atmosfera generala a unui spatiu se poate schimba instantaneu. Acest lucru poate avea un impact major asupra comunicarii, creativitatii si detensionarii.

 

Culoarea

Corpul uman reactioneaza la diferite tipuri de culori ale luminii. In timp ce luminile reci albastre activeaza, cele mai calde rosiatice au un efect linistitor. Un studiu facut impreuna cu Fraunhofer IAO demonstreaza ca preferintele utilizatorilor in materie de lumina variaza in functie de varsta, tipul de activitate si nevoile individuale.


Optica

Clapetele in forma de prisma creeaza un aspect delicat, omogen si stopeaza efectul de orbire pana la 3500 de lumeni. Clasificarea UGR<19 respecta standardele aplicabile pentru statiile de lucru DSE.


Lentile

Reinterpretarea lentilelor optice clasice garanteaza o iluminare fara efect de orbire de pana la 4800 lumeni. Acest lucru le fac ideale pentru incaperile care necesita o iluminare mai mare de 500 lux sau in locurile unde exista o distanta mare intre corpurile de iluminat. Contrastul format cu ajutorul aripilor de iluminat difuz creeaza de asemenea efecte de iluminare impresionante. Lumina blanda difuza furnizata de aripi lumineaza incet camera - la fel de ușor ca o pana. Rezultatul este o atmosfera placută fara umbre.


Timpul

Imitând dinamica luminii naturale, lumina artificiala sustine ritmul biologic al organismului uman.


,,Un cer pentru birou”

In arhitectura exista o lege stiuta de toata lumea. Cu cat este mai mare perimetrul intern, cu atat este mai dificil sa ghidezi lumina zilei in zonele interioare. Mellow Light ,,se joaca” cu lumina. Mellow Light poate fi integrat cu usurinta in orce tip de design, gratie unei palete inspirate de culori optionale. Readuce la viata prin lumina sa blanda chiar si cele mai intunecoase colturi ale camerei. Peretii si tavanele par sa prindă viata si dau oamenilor o stare de libertate.


Lumina zilei si jocul de culori

Pe masura ce lumina artificiala reuseste sa se asemene cu lumina zilei, cu atat efectul ei asupra oamenilor devine mai fortifiant. Stiinta a incercat adesea sa explice acest fenomen, dar putem deja sa simtim acest efect cu ajutorul MELLOW LIGHT si a dinamicii luminii sale, o caracteristica pe care o asociem in mod normal cu lumina zilei.

Lumina este împrastiata intr-un mod subtil si unifom pe intreaga suprafata, la fel ca lumina zilei. Un sistem echilibrat de iluminare a spatiului lucrativ, atat pe perete cat si pe tavan creeaza o atmosfera deschisa si luminoasa in camera si previne orbirea sau formarea umbrelor. Punctele LED sunt perfect dispersate ramanand invizibile.


Iluminatul in functie de activitate

Iluminatul poate fi ajustat intr-un mod flexibil pentru a satisface nevoile in diferite situatii, multumita canalelor de lumina controlate separat. Cele doua aripi de iluminat creeaza un mediu placut, luminos si da incaperii o atmosfera imbietoare. Alegand doar canalul ce ofera o lumină directa, aflat pe centru surselor de iluminat, lumina va fi centrata direct asupra suprafetei de lucru.

Aceasta forma avansata de optimizare a luminii permite reglarea luminozitatii in conformitate cu activitatea ce se desfasoara in acel spatiu. Iluminatul in functie de activitate reprezinta evolutia ulterioara a conceptelor dovedite ce sustin ca starea de spirit este influentata de lumina, punand accentul chiar mai ferm asupra nevoilor individului. Statice, automate sau chiar dinamice sistemele de iluminat sunt imbinate cu grija pentru a optimiza mediul de iluminat si a spori senzatia de bunastare. Tehnologia inteligentă pe baza de senzori ajuta la eficientizarea performantelor. Senzorul de contrast ATIVO detecteaza cum anume este folosit acel spatiu si selecteaza automat tipul potrivit de iluminare.

Lucru în România