Informaţiile despre acest produs nu mai sunt de actualitate. Îţi recomandăm alte produse utile:

Pe parcursul istoric al viticulturii, in functie de conditiile climaterice si de evolutia soiurilor, de la cultura fara sprijin (taratoare), la autosustinere si apoi la cea intinsa pe suporti (naturali sau artificiali), mijloacele de sustinere ale vitei de vie au cunoscut o mare diversitate.
Exploatarea actuala a culturilor viticole necesita un sistem solid de palisare care sa suporte greutatea crescanda a plantelor in procesul lor de maturizare, sa sustina permanent vegetatia si sa expuna fructele la actiunea luminii solare. Se obtin astfel plantatii viticole viguroase, uniforme, sanatoase, productive, longevive.


Un sistem de palisare eficent trebuie sa confere urmatoarele:
- imbunatatirea mediului de viata al plantelor;
- reducerea costurilor de intretinere ale plantatiei;
- facilitarea accesului lucratorilor si utilajelor in teren;
- optimizarea executarii lucrarilor viticole (manuale si mecanizate);
- diminuarea interventiilor de reparare la portiunile deteriorate;
- marirea rezistentei la actiunea factorilor de mediu


Sistemul de palisare ''RO-WINE'' fabricat de societatea Metal Work Industry S.R.L. si destinat in special culturilor viticole, intruneste toate aceste calitati si in plus, aduce un aport de siguranta, prin experienta producatorului in domeniu. Se monteaza in timp scurt, iar interventiile la segmentele deteriorate se executa rapid, facil si economic. Design-ul inovator si calitatea materiei prime (otel zincat), confera sistemului un comportament optim in exploatare, compatibilitate cu solul, durabilitate in timp si rezistenta la intemperiile vremii (vant, zapada abundenta, ploi, seceta, grindina, inghet, temperaturi extreme etc).
Sistemul de palisare ''RO-WINE'' poate fi utilizat si in alte sectoare ale agriculturii, cum ar fi la sustinerea mai multor soiuri de legume (mai ales in cultura fortata), ramuri de pomi sau arbusti fructiferi, la delimitarea aleilor cu pereti verticali de verdeata, plante agatatoare, tufe de flori si in culturi de kiwi, mure, hamei etc.


Sistemul ''RO-WINE''
Plantatia viticola este o investitie pe termen lung, putand fi exploatata eficient timp de 30-35 de ani. Printre factorii care contribuie la prelungirea longevitatii podgoriilor si, totodata, la cresterea calitatii si cantitatii recoltei, se numara si tehnica de sustinere si palisare. Sistemul de sustinere si palisare "RO-WINE", confera robustete si stabilitate culturii viticole, pe parcursul anului, chiar si in conditii meteorologice precare, prin buna sprijinire a plantelor, ramurilor cu frunze, flori si fructe. Aplicarea acestei metode in cresterea vitei de vie, cultivata astazi intr-un numar mare de soiuri si de varietati, aduce viticultorilor usurinta si control in exploatare.


Componentele sistemului "RO-WINE"
Structura de rezistenta:
- stalp de capat;
- stalp intermediar;
- stalp tutore;


Reteaua de intindere:
- sarma portanta;
- sarma intermediara;
- sarma superioara;
- sarma de ancorare.


Structura de Rezistenta
Structura de rezistenta reprezinta cadrul intre care se amenajeaza, prin intindere etajata (orizontala si paralela), reteaua de fire pe care se va sprijini vita de vie in procesul ei de vegetatie.
Stalpii metalici ai sistemului sunt realizati din profile de otel zincat DX 51 D (250-375 gZN/mp), adica intre 17~20 cm, care prezinta urmatoarele caracteristici tehnice:
- rezistenta la coroziune si la intindere Rm (Mpa) = 2 270~500, 1MPa = 1 N/mm;
- toleranta +/- 3 mm in cazul profilelor cu lungimea pana la 2500 mm;
- rezistenta adecvata la socuri (impactul puternic al corpurilor dure poate produce deformari locale);
- durabilitate in exploatare, pentru o durata de 30 ani, obtinuta in urma procesului de galvanizare.


 
Din categoria firelor de sarma din otel inox existente, Galvatec T100 constituie cea mai inovatoare si eficienta solutie de montaj si exploatare, care ofera, totodata, utilizatorilor cel mai favorabil raport calitate - pret.

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Discuția 1
NEGOITA GHEORGHE - 18 Jun 2012, 10:36 (post nou)
Raspuns solutie
Care este pretul si de unde pot fi achizitionati STALPII SCAO SI SINT
NEGOITA GHEORGHE
Utilizator neinregistrat
Raspunde
oana - 18 Jun 2012, 10:38 (post nou)
Raspuns solutie
Va rugam sa folositi butonul "CERE OFERTA" de la producator, pentru a transmite datele dvs. catre firma METAL WORK, urmand apoi sa primiti oferta completa de la acesta.
oana
★★★★★
Raspunde
Corina Tudoroiu - 22 Jun 2012, 10:49 (post nou)
Raspuns solutie
a fost contactat clientul
Raspunde
Marius Titulescu - 04 May 2016, 12:54 (post nou)
Raspuns solutie
Salutare. Mai e valabil anuntul? Multumesc! Marius de la Logheaza-te sa vezi acest link
Raspunde
Marius Titulescu - 04 May 2016, 12:54 (post nou)
Raspuns solutie
Salut. Mai e valabil anuntul? Marius de la Logheaza-te sa vezi acest link
Raspunde