Informaţiile despre acest produs nu mai sunt de actualitate. Îţi recomandăm alte produse similare:

Case cu consum redus (BBC)

Case pe structura de lemn, case cu consum redus, case ecologice

Sintagma originala "sustainable development" din limba engleza a fost preluata din varianta franceza "developpement durable" si o gasim tot mai des in planurile de viitor ale tarilor mai vechi sau mai nou integrate in Uniunea Europeana. Intr-o traducere libera a esentei acestui concept: sa construiesti folosind cu grija resursele gandindu-te la sanatatea celui care va sta in casa pe structura de lemn (casa cu consum redus), dar si cu gandul la pastrarea planetei pentru generatiile viitoare.


Este foarte important ca putem oferi si solutii de constructii de case din lemn care duc la un standard 100% ecologic conform celor mai exigente dorinte ale ecologistilor, cu un consum energetic care incadreaza oferta noastra in zona "caselor cu consum energetic redus".  Este adevarat, pentru case ecologice, solutia constructiva presupune un efort financiar suplimentar de 15-20% - dvs. urmand sa analizati impreuna cu specialistii nostri oportunitatea unei asemenea optiuni. Putem importa materialele necesare constructiei de case din lemn ecologice si avem solutiile tehnice cele mai potrivite pentru proiectare si executie.

componentele de structura (lemn, tratamente, placi OSB, conectori, termoizolatie, folii) sunt procurate de la cele mai redutabile firme europene. Materialele de finisaje si instalatiile pe care vi le propunem pentru casele cu consum redus sunt de asemenea in standardele europene si veti gasi consilierea necesara pentru cele mai potrivite optiuni la specialistii nostri.

- solutiile standard pe care le oferim pentru casele cu consum redus realizeaza un confort termic si fonic deosebit. Daca in acest moment consumul energetic mediu in UE este intre 250 si 400 kWh/m2/an la casele construite inainte de 1995 iar noile reglementari energetice acorda facilitati bancare si de amplasament numai caselor noi care garanteaza un consum maxim de 100..120 kWh/m2/an - sistemele traditionale (caramida, beton) se adapteaza cu greu si cu costuri suplimentare acestei cerinte. Varianta standard, case pe structura de lemn (case cu consum redus), se incadreaza cu usurinta in limita unui consum anual de maximum 70..80 kWh/m2 si este practic unul dintre cele mai performante si dorite (de oficialitati) sisteme de executie.
Placile de OSB 3 standard, necesare invelirii peretilor pe exterior a caselor pe structura de lemn, (caselor cu consum redus) care se incadreaza in norma europeana NF EN 120 clasa E1 (emanatiile de formaldehida sub 8 mg/100g) pot fi inlocuite cu OSB PUR cu continut zero de formaldehidavata minerala se poate inlocui cu lana de oaie special tratata, bumbac, celuloza sau placi speciale pe baza de lemn etc. Fiind materiale scumpe si pe piata vest-europeana, costurile sunt mai ridicate dar suntem alaturi de dvs. in alegerea solutiei optime.


SC EKKOLOGIS construieste case cu 2 camere, 3 camere, vile, minihoteluri, pensiuni, cabane, cu proiectul propriu sau al clientului, pe structura din lemn,  placate cu  OSB si izolate cu vata minerala.


Productia de case pe structura de lemn se executa dupa reglementari moderne de nivel european EUROCODE 5, astfel obtinandu-se o rezistenta la calamitati naturale precum si o perioada lunga de exploatare.


Sistemul constructiv este in strainatate cunoscut sub diverse denumiri: HolzrahmenbauOssature Bois, case americane,2"x4"-2"x6", etc. La exterior finisajele pot fi cu tencuiala armata pe polistiren sau alte materiale termoizolante, sau cu lambriu din lemn, iar in interior finisajele sunt pe rigips sau lambriu din lemn.


Lemnul folosit in constructia de case pe structura de lemn, este prelucrat in dulapi cu ajutorul utilajelor din cadrul societatii, iar dulapii obtinuti sunt uscati in uscatoarele proprii, dupa care sunt tratati antiseptic si ignifug.

Datorita panourilor montate in atelier pe mese speciale cu actionare pneumatic tip fluture, la montajul unei constructii pe structura de lemn timpul este scurt si nu anotimpul sau starea vremii nu este importanta.


La montajul unei case pe structura de lemn participa o echipa formata din 4-5 persoane, iar costurile se negociaza in functie de arhitectura si complexitatea casei.

Producerea si montarea unei case pe structura de lemn "la rosu" este de cca 45 zile de la data incheierii contractului, iar pentru producerea si montarea unei case la cheie este nevoie de cca. 100 zile.


Coeficientul de transfer termic la casele pe structura din lemn este de cca 0.20 W/m2.


Pentru lucrarile din strainatate dorite in standardul local cel mai inalt, colaboram cu specialistii clientilor pentru a gasi solutia optima intre prefabricarea cat mai complexa in atelierele nostre si deci importarea tuturor materialelor si completarea partiala a unor materiale cu ocazia montajului.


La casele din lemn moderne,  spatiul locuibil este cu cca. 10-15% mai mare decat la o casa din caramida avand aceleasi dimensiuni exterioare, acest lucru datorandu-se grosimii mici a peretilor.


Un alt avantaj al caselor din lemn este comportarea elastica a structurii de lemn ce rezista cu pierderi minime la cutremure de gradul 8-8,5 pe scala Richter.


Lucrand mereu in spiritul creativitatii si originalitatii, suntem capabili sa corespundem dorintelor si exigentelor fiecaruia.
Interesati de mediul inconjurator si de confortul d-voastra, noi va propunem case ecologice in 4 sisteme diferite de constructie.

 1. Case din panouri
 2. Case din lemn rotund
 3. Case in grinda chertata
 4. Case in stalpi si grinzi inchise cu panouri sandwich (sistem cunoscut sub numele de "timber frame")

Pentru toate tipurile de case realizate de catre noi:

- suntem atenti la respectarea mediului inconjurator.
- lemul este tratat cu un produs ecologic, produs in UE,  o solutie pe baza de apa impotriva insectelor daunatoare lemnului si a mucegaiurilor care garanteaza protectia si sanatatea lemnului.
- lemul tratat, poate primi o vopsea, lac, uleiuri vegetale pentru a-i da o nota mai originala.
- tamplaria propusa este de inalta calitate, in lemn (diverse esente) stratificat,dublu sau triplu vitraj 4/16/4, tip LOWE, coeficient de transmisie termica k=1,1w/m˛.°C, feronerie tip ROTO NT  - Sarpante din lemn: Traditionale dar si in sistem MiTek.


RoofCon TrussCon este un soft de proiectare dezvoltat de compania MiTek specializat in proiectarea si calculul sarpantelor industrializate din ferme.

Suita de soft-uri MiTek reprezinta un standard in industrie oferind utilizatorilor posibilitatea administrarii eficienta a partilor importante ale afacerii si de a creste in mod constant performanta. 
Ne adresam in exclusivitate firmelor de constructii prin oferta exceptionala in prelucrarea elementelor de sarpanta in cele mai complexe forme. Imbinarile sunt de tip cep-scobitura, fiind realizate pe un centru de prelucrare cu comanda numerica, marca Hundegger.


Avantaje:

- precizie ridicata;
- productivitate mare;
- posibilitati nelimitate in obtinerea formelor arhitecturale moderne, complexe.
 

 Termen de livrare : 14-30 zileCasa din panouri

Casa din panouri prezinta numeroase avantaje. 
In primul rand, este tehnica de constructie cea mai avantajoasa financiar, cea mai raspandita, care se adapteaza cel mai bine la cea mai mare parte a peisajelor.


Peretii caselor de panouri sunt realizate be baza unui schelet, constituiti din elementi din lemn, distantati la 60 cm interax intre care sunt plasate materialele izolante.Link catre proiectul nostru actual:  http://illusio.fr/ballainvilliers/


Casa din panouri ofera o mare varietate in alegerea finisarilor suprafetelor interioare si exterioare: lambriu, tencuiala ornamentala, piatra, caramida.Acest tip de casa ne ofera in plus o mare libertate de expresie arhitecturala, extensiile sunt realizabile, iar constructia respecta bugetul fiecaruia.Casa din lemn rotund

Societatea noastra va propune tipul de constructie din lemn rotund NE calibrat (busteanul are dimensiuni aproximative, lucrat manual)

Casele in lemn rotund permit de asemenea un schimb al aerului foarte benefic sanatatii noastre. In plus, casa in bustean izoleaza foarte bine atat la nivel fonic, cat si al umiditatii.
Va doriti o casa din lemn, ecologica, originala si primitoare? Natural Living este cea mai buna alegere! Casele din lemn Natural Living sunt o sursa de sanatate, buna dispozitie si comfort. Acest loc de viata favorizeaza ambientul familial si garanteaza o viata mai buna.


Uitati de toate acele case care se aseamana: noi va propunem case care se pliaza dorintei si nevoilor fiecarei persoane si care devin parte a personalitatii celui ce o locuieste. 
Alegand o casa in lemn, participati direct la conservarea si transmiterea patrimoniului natural generatiilor viitoare.Casa din grinda chertata

Casele in grinda chertata pe care societatea noastra vi le propune pot fi realizate fie in grinda masiva de 40, 70, 90, 120 si 140 mm, fie in grinda lamelara de 80 si 120 mm.

Lemnul folosit este rasinos, de provenienta autohtona, ales cu grija si de cea mai buna calitate. Grinzile sunt prelucrate in atelier, pe 4 fete si imbinate fara elemente metalice deoarece acest sistem asigura o montare perfecta a fiecarei grinzi.

Mediu propice unei vieti sanatoase, acest tip de structura este adaptat atat mediului urban cat si rural.
Casele in grinda chertata ofera aceleasi calitati de izolare fonica si termica caracteristice caselor de lemn. In plus ofera oportunitatea realizarii unor camere foarte mari si luminoase. 
Se preteaza atat cerintelor moderne de mobilier cat si celor rustice.Case in stalpi si grinzi inchise cu panouri sandwich (Timber frame- case tip canadian)

Casele din stalpi si grinzi pe care le propunem sunt constituite din stalpi de 200/200 mm si grinzi de 150/200 mm sau 200/300 mm care sunt asamblate in forme atat moderne cat si traditionale. Scheletul in lemn va fi acoperit de panouri sandwich.
Acest tip de constructie permite realizarea de constructii de mari volume, cu mari fatade luminoase, in special adaptate caselor bioclimatice.


Competentele noastre

- proiect tehnologic

- consiliere in domeniu

- executie si montaj


Utilizam echipamente si tehnologie de inalta performanta:

- utilaje avansate in tehnica de chertare Krussi (Elvetia).
- linie tehnologica bazata pe un soft special adaptat structurilor de lemn, Cadwork (Elvetia)       

- soft de proiectare dezvoltat de compania MiTek (RoofCon TrussCon) specializat in proiectarea si calculul sarpantelor industrializate din ferme
- linie automatizata si computerizata pentru sarpanta, Hundegger K1 (Germania)                  

- prese pneumatice tip fluture                                                                                                                      

- sistem de incarcare cu pod rulant


De ce casa din lemn ?

Deoarece...

- lemnul este un material ecologic;

- lemnul consuma putina energie in procesul industrial;

- lemnul este un material biodegradabil; el poate fi usor reciclat;

- lemnul regleaza foarte bine nivelul de temperatura si umiditate in casa;

- marea suplete arhitecturala oferita de lemn permite evitarea consumului mare de energie si de aici rezulta economie de energie;

- lemnul are o excelenta rezistenta mecanica;

- lemnul este un excelent izolant termic;

- lemnul este un material usor care faciliteaza transportul sau

- lemnul nu emite radiatii, nici gaze ce ar afecta sanatatea, nici prafuri alergene, nici electricitate statica;

- casele din lemn permit renovari si remodelari rapide;

- termene de executie sunt cu mult reduse, intre comanda si terminarea montajului.


Stiati ca….. ?

- o grinda de 3m ce poate suporta 20t, in beton armat ea trebuie sa fie de 300kg, in otel 80kg, iar in lemn doar 60kg...

- un panou de lemn de 3cm izoleaza la fel ca unul in beton de 45cm...

- Scandinavii si Canadienii care au un climat de 2 ori mai friguros decat noi, consuma de 2 ori mai putina energie, gratie caselor in lemn...

- in caz de seism, lemnul este singurul material care conserva proprietatile mecanice, in zonele seismice fiind recomandate doar casele de lemn...

- in caz de incendiu lemnul transmite de 10 ori mai putin caldura decat betonul, de 250 mai putin decat otelul, nu explodeaza ci arde si se consuma lent...

- pompierii sunt autorizati sa intervina mai mult timp la un incendiu sub o sarpanta in lemn decat sub una in beton sau otel...

- asiguratorii nu cer nimic in plus pentru a asigura o constructie in lemn...

- colectivitatile locale aleg lemnul pentru constructia cladirilor destinate colectivitatii: scoli; crese etc.

- casa in lemn este omniprezenta in tarile cu un inalt nivel de viata: 90% in SUA si Canada; 60% in Scandinavia; 30% in Germania; 50% in Franta, cea ce demonstreaza numeroasele avantaje pe care le poseda casa in lemn.


Dupa aceste argumentari, cum sa nu alegi o casa in lemn?
Sunteti deja decisi? Contactati-ne!

Ai o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Case din panouri | Lucrari de referinta (27 foto)
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 1
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 2
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 3
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 4
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 5
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 6
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 7
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 8
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 9
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 10
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 11
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 12
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 13
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 14
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 15
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 16
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 17
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 18
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 19
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 20
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 21
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 22
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 23
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 24
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 25
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 26
 • Case din panouri NATURAL LIVING - Poza 27

Case din lemn rotund | Lucrari de referinta (16 foto)
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 1
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 2
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 3
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 4
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 5
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 6
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 7
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 8
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 9
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 10
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 11
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 12
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 13
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 14
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 15
 • Case din lemn rotund NATURAL LIVING - Poza 16

Case din grinda chertata | Lucrari de referinta (19 foto)
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 1
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 2
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 3
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 4
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 5
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 6
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 7
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 8
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 9
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 10
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 11
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 12
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 13
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 14
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 15
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 16
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 17
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 18
 • Case din grinda chertata NATURAL LIVING - Poza 19

vezi in biblioteca
Alte produse si servicii BICO INDUSTRIES (1)