Adezivi pentru parchet MAPEI

Adezivi pentru parchet MAPEI

Marca:
MAPEI
Produs furnizat de:

MAPEI

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
MAPEI

Adeziv vinilic MAPEI Adesilex LC/R

Adeziv vinilic cu continut mic de apa, fara solventi, cu priza rapida, pentru parchet cu lamele de mici dimensiuni, L < 500 mm, (mozaic, parchet industrial, lamparquet, panouri preasamblate din lamele mici), lipit pe sape realizate cu TOPCEM, TOPCEM PRONTO, sape clasice pe baza de ciment, pardoseli existente din lemn, excluzand suporturile neabsorbante.

Obs: adezivul vinilic in dispersie apoasa se utilizeaza numai pe suporturi absorbante! Adecvat pentru pardoseli cu sistem de incalzire incorporat. Dupa intarire, adezivul are o emisie foarte redusa de compusi organici volatili (VOC). GEV EMICODE EC 1R Plus. Timp deschis: 30 minute. Pietonabil: dupa 24 ore. Intarire finala: dupa minim 10 zile. Consum: 0,8-1,0 kg/mp in functie de rugozitatea suportului. Aplicare: cu spatula 2, 4 sau spatula dintata MAPEI pentru parchet. Ambalaj: galeata 15 kg. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.

Adeziv bicomponent epoxi-poliuretanic MAPEI Lignobond

Adeziv bicomponent epoxi-poliuretanic, fara apa sau solventi, pentru parchet masiv din esente sensibile la umiditatea continuta de adezivii clasici in dispersie apoasa, esente exotice sau indigene: fag, stejar, nuc, etc. cu lamele de mari dimensiuni, lipit pe sape realizate cu TOPCEM, TOPCEM PRONTO, sape pe baza de ciment sau anhidrice (ipsos/sulfat de calciu), pardoseli existente din lemn, suporturi neabsorbante ca placaje ceramice, din marmura sau mosaic, degresate si asperizate in prealabil.

Obs: adezivul epoxi-poliuretanic Lignobond se utilizeaza pe suporturi absorbante uscate, pe suporturi neabsorbante bine degresate si pe sape consolidate cu rasina epoxidica tip PRIMER MF! Adecvat pentru pardoseli cu sistem de incalzire incorporat. *Urmele de adeziv de parchetul gata lacuit se curate in primele 4 ore de la montaj, cu solutia CLEANER L.

Timp deschis: 60 minute. Pietonabil: dupa 24 ore. Intarire finala: dupa 3 zile. Consum: 0,8-1,0 kg/mp in functie de rugozitatea suportului si dimensiunea parchetului. Aplicare: cu spatula dintata 2, 4 sau spatula MAPEI pentru parchet. Ambalaj: galeata de 5 sau 10 kg (A+B).

Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Adeziv vinilic MAPEI Adesivil D3

Adeziv vinilic fara solventi, rezistent la apa, clasa D3 conform EN 204-205, utilizat la lipirea imbinarilor parchetului laminat sau stratificat, aplicat flotant.

Obs: Adeziv utilizat numai pentru pardoseli aplicate flotant.

Timp deschis: 10 minute. Pietonabil: dupa 12 ore. Intarire finala: 24 ore. Consum: 0,025 kg/m liniar sau 0,1-0,2 kg/mp. Aplicare: direct din recipient prin gura de scurgere. Ambalaj: sticluta din plastic de 0,5 kg. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Adeziv silanic monocomponent MAPEI Ultrabond S997 1K

Adeziv silanic monocomponent, tixotropic, elastic, fara apa sau solventi, cu intarire la umiditate. Se aplica sub forma de cordoane la lipirea elementelor pentru trepte, contratrepte, plinte sau la montarea in camp de parchet triplu stratificat.

Obs: Adeziv pentru mozaic din lemn. Pentru lipire si placari in camp, cu mozaic din lemn pe suprafete verticale sau curbe (stalpi, pereti ondulati, etc). Dupa intarire, adezivul are o emisie foarte redusa de compusi organici volatili (VOC). GEV EMICODE EC 1R Plus. Timp deschis: 40 minute. Pietonabil: dupa 12 ore. Intarire finala: dupa 3 zile. Consum: 2 mp la scari, adeziv aplicat in cordoane; 4-6 mp parchet triplustratificat adeziv aplicat in cordoane; 15 m liniari la lipirea de plinta, ~ 0,7 mp de mozaic din lemn. Aplicare: cu pistolul pentru salam sau spatula Mapei nr. 3 sau 4. Ambalaj: salam de 600 cc (~870 g). Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.

Adeziv bicomponent epoxi-poliuretanic MAPEI Ultrabond P902 2K

Adeziv bicomponent epoxi-poliuretanic, fara apa sau solventi, pentru parchet masiv sau parchet stratificat cu lamele de dimensiuni mari, lipit pe sape realizate cu TOPCEM, TOPCEM PRONTO, sape clasice pe baza de ciment sau anhidrice (ipsos/sulfat de calciu), pardoseli existente din lemn, suporturi neabsorbante ca placaje ceramice, din marmura sau mozaic, degresate si asperizate in prealabil.

Obs: adezivul epoxi-poliuretanic Ultrabond P902 2K se utilizeaza pe suporturi absorbante uscate, pe suporturi neabsorbante bine degresate si pe sape consolidate cu rasina epoxidica tip PRIMER MF, PRIMER MF EC PLUS sau rasina poliuretanica ECO PRIM PU 1K, ECO PRIM PU 1 K TURBO ! *Urmele de adeziv de parchetul gata lacuit se curate in primele 4 ore de la montaj, cu solutia CLEANER L. Adecvat pentru pardoseli cu sistem de incalzire incorporat. Timp deschis: 60 minute. Pietonabil: dupa 24 ore. Intarire finala: dupa 3 zile. Consum: 1,0-1,5 kg/mp in functie de rugozitatea suportului si dimensiunea parchetului. Aplicare: cu spatula dintata nr.: 2, 4 sau spatula dintata MAPEI pentru parchet. Ambalaj: galeata 10 kg (A+B). Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Adeziv bicomponent epoxi-poliuretanic MAPEI Ultrabond P913 2K

Adeziv bicomponent epoxi-poliuretanic, fara apa sau solventi, pentru parchet masiv cu lamele de dimensiuni medii (lungime max 60 cm, latime 80 mm) si placi de orice dimensiune de parchet stratificat, lipit pe sape realizate cu TOPCEM, TOPCEM PRONTO, sape pe baza de ciment sau anhidrice (ipsos/sulfat de calciu), pardoseli existente din lemn, suporturi neabsorbante ca placaje ceramice, din marmura sau mozaic degresate si asperizate in prealabil.

Obs: adezivul epoxi-poliuretanic Ultrabond P913 2K se utilizeaza pe suporturi absorbante uscate, pe suporturi neabsorbante bine degresate si pe sape consolidate cu rasina epoxidica tip PRIMER MF, PRIMER MF EC PLUS sau rasina poliuretanica ECO PRIM PU 1K, ECO PRIM PU 1 K TURBO ! *Urmele de adeziv de parchetul gata lacuit se curate in primele 4 ore de la montaj, cu solutia CLEANER L. Adecvat pentru pardoseli cu sistem de incalzire incorporat. Timp deschis: 60 minute.

Pietonabil: dupa 24 ore. Intarire finala: dupa 3 zile. Consum: 1-1,5 kg/mp in functie de rugozitatea suportului si dimensiunea parchetului. Aplicare: cu spatula dintata MAPEI pentru parchet. Ambalaj: galeata 10 kg (A+B). Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Adeziv pentru parchet MAPEI ULTRABOND ECO S945 1K

Adeziv pentru parchet dublustratificat si parchet triplustratificat, finisat. Este un adeziv monocomponent, pe baza de polimeri silanici modificati (SMP), fara izocianati sau solventi, soft elastic pentru montajul prin lipire de parchet dublu stratificat, parchet triplu stratificat sau parchet masiv insa de mici dimensiuni, pe sape grosiere realizate cu TOPCEM, TOPCEM PRONTO, sape clasice pe baza de ciment sau anhidrice (ipsos/sulfat de calciu), sape autonivelante, pe pardoseli existente din lemn, suporturi neabsorbante ca placaje ceramice, din marmura, etc, degresate si asperizate in prealabil.

Obs: adezivul silanic Ultrabond Eco S945 1K se utilizeaza pe suporturi absorbante uscate, pe suporturi neabsorbante bine degresate si pe sape consolidate cu rasina epoxidica tip PRIMER MF,  PRIMER MF EC PLUS sau cu rasina poliuretanica ECO PRIM PU 1K sau ECO PRIM PU 1 K TURBO !

*Urmele de adeziv se curata usor manual sau cu CLEANER L.

*Adeziv adecvat pentru pardoseli cu sistem de incalzire incorporat.

*Recomandat parchetarilor care sunt alergici la adezivii bicomponenti epoxi poliuretanici sau adezivii bicomponenti poliuretanici. Dupa intarire, adezivul are o emisie foarte redusa de compusi organici volatili (COV). GEV EMICODE EC 1R Plus. DIBt aprobare Z-155.10-55. Timp deschis: 45-60 minute. Pietonabil: dupa 12 ore. Intarire finala: dupa 3 zile. Consum: 0,80-1,20 kg/mp in functie de rugozitatea suportului si dimensiunea parchetului. Aplicare: cu spatula dintata MAPEI pentru parchet. Ambalaj: galeata plastic 15 kg. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.

Adeziv monocomponent MAPEI Ultrabond Eco S955 1K

Adeziv monocomponent pe baza de polimeri silanici (SMP), fara izocianati, apa sau solventi, elastic, pentru lipire parchet masiv, stratificat si laminate pe sape realizate cu TOPCEM, TOPCEM PRONTO, sape clasice pe baza de ciment sau anhidrice (ipsos/sulfat de calciu), pardoseli existente din lemn, suporturi neabsorbante ca placaje ceramice, din marmura, etc, degresate si asperizate in prealabil.

Obs: adezivul silanic Ultrabond Eco S955 1K se utilizeaza pe suporturi absorbante uscate, pe suporturi neabsorbante bine degresate si pe sape consolidate cu rasina epoxidica tip PRIMER MF EC PLUS sau rasina poliuretanica ECO PRIM PU 1K sau ECO PRIM PU 1 K TURBO ! *Urmele de adeziv de parchet gata lacuit sau uleiat se curata usor manual sau cu CLEANER L. Adecvat pentru pardoseli cu sistem de incalzire incorporat.

Adeziv recomandat parchetarilor care sunt alergici la adezivii epoxi poliuretanici sau poliuretanici. Dupa intarire, adezivul are o emisie foarte redusa de compusi organici volatili (VOC). GEV EMICODE EC 1R Plus. Marcat Blaue Engel. Timp deschis: 60 minute. Pietonabil: dupa 12 ore. Intarire finala: dupa 3 zile. Consum: 0,8-1,2 kg/mp in functie de rugozitatea suportului si dimensiunea parchetului. Aplicare: cu spatula nr.: 2, 4 sau spatula dintata MAPEI pentru parchet. Ambalaj: galeata plastic 15 kg. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.

Adeziv poliuretanic monocomponent MAPEI Ultrabond P990 1K

Adeziv poliuretanic monocomponent, hard elastic, fara apa sau solventi, cu intarire la umiditate, pentru orice tip de parchet (masiv, stratificat, panouri, etc) lipit pe sape realizate cu TOPCEM, TOPCEM PRONTO, sape clasice pe baza de ciment sau anhidrice (ipsos/sulfat de calciu), pardoseli existente din lemn, suporturi neabsorbante ca placaje ceramice, din marmura sau mozaic, degresate si asperizate in prealabil.

Obs: adezivul poliuretanic Ultrabond P990 1K se utilizeaza pe suporturi absorbante uscate, pe suporturi neabsorbante bine degresate si pe sape consolidate cu rasina epoxidica tip PRIMER MF EC PLUS sau rasina poliuretanica ECO PRIM PU 1K, ECO PRIM PU 1 K TURBO ! *Urmele de adeziv de parchetul gata lacuit se curate in primele 4 ore de la montaj, cu solutia CLEANER L. Adecvat pentru pardoseli cu sistem de incalzire incorporat. Dupa intarire, adezivul are o emisie foarte redusa de compusi organici volatili (VOC). GEV EMICODE EC 1R Plus.  

Timp deschis: 110 minute. Pietonabil: dupa 12 ore. Intarire finala: dupa 3 zile. Consum: 0,8-1,0 kg/mp in functie de rugozitatea suportului si dimensiunea parchetului. Aplicare: cu spatula nr.: 2, 4 sau spatula dintata MAPEI pentru parchet. Ambalaj: galeata 15 kg. Nou: disponibil si la salam de 600 cc. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Adeziv expansiv MAPEI Ultrabond P-R9

Adeziv expansiv pe baza de rasina poliuretanica monocomponenta, fluida, cu intarire rapida la umiditate. Se foloseste la lipirea elementelor de parchet care suna a gol dupa montajul cu adezivi sau in cazul in care o pardoseala din lemn trebuie reconditionata si are elemente de parchet care sunt dezlipite din patul adeziv.

Obs: Rasina se injecteaza prin gauri date in prealabil intre rosturile elementelor de parchet. Pentru a proteja parchetul, peste rosturi se pune banda adeziva, apoi se gaureste si se injecteaza rasina. Dupa 24 ore gaura se mateaza cu ceara corectoare sau se finiseaza clasic. Pietonabil: dupa 24 ore. Finisare parchet: dupa 24 ore. Consum: 1-2 ml/ gaura. Aplicare: cu sticluta de plastic prevazuta cu gat sub forma de tub. Ambalaj: sticluta plastic 0,5 kg. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.


Solutie pentru curatarea urmelor de adezivi - MAPEI Cleaner L

Solutie speciala pentru curatarea urmelor de adezivi reactivi utilizati la montajul de parchet . Este eficace pentru indepartarea urmelor de adezivi bicomponenti epoxi-poliuretanici: Ultrabond P902 2K, Ultrabond P913 2K, Lignobond; adezivi monocomponenti poliuretanici: Ultrabond P990 1K, Ultrabond Eco P991 1K sau adezivi silanici: Ultrabond Eco S955 1K, Ultrabond S997 1K.

Obs: Nu ataca lacul sau uleiul insa este de preferat sa se faca probe preliminare pe suprafata finisajului parchetului pentru a verifica rezistenta finisajului! Cleaner L este eficace pentru a sterge urmele de adezivi sau amprentele cu urme de rasini de pe suprafata parchetului lacuit, in primele 4 ore de la montarea parchetului, cat timp adezivul este inca "proaspat" si nu s-a setat. Dupa intarirea totala a adezivului, Cleaner L nu mai este eficace. Consum: 5-20 g/mp. Aplicare: cu un material textil. Agrement tehnic ICECON SA Bucuresti.