Sediu principal: Lugoj/Timis  |  Statutul comercial: Producator
Informaţiile despre aceasta firma nu mai sunt de actualitate. Îţi recomandăm alţi furnizori:
GEBERIT
4 produse
Sediu principal: Bucuresti
SANELA spol. sro.
9 produse
Sediu principal: Lanskroun

Totul a inceput cu infiintarea fabricii de caramizi si tigle in anul 1894, ale carei produse au constituit ani de zile cel mai important material de constructii pentru constructiile din zona.
Bazandu-se pe aceasta structura si pe cunostintele deja existente in domeniul ceramic, se infiinteaza la Lugoj in anul 1975 fabrica de placi de faianta, iar in anul 1981 fabrica de obiecte sanitare din portelan.

In anul 1989 Intreprinderea de Produse Ceramice Mondial producea caramizi, blocuri ceramice, placi de faianta de format mic (15x15 cm) si obiecte sanitare din portelan.

Dupa anul 1990 incepe un proces de transformare a intreprinderii intr-o societate pe actiuni, avand ca actionar principal Fondul Proprietatii de Stat (FPS), respectiv Fondul Proprietatii Private (FPP).

Anul 1996 ramane anul decisiv in istoria fostei Intreprinderi de Produse Ceramice Mondial Lugoj, ca fiind anul in care 51% din actiunile firmei Mondial SA au fost achizitionate de catre concernul Villeroy & Boch AG, unul dintre cei mai experimentati producatori de ceramica, sarbatorind, recent, 260 de ani de existenta.

Prin achizitionarea in continuare de actiuni de la ceilalti actionari, Villeroy & Boch AG detine in prezent 99,236 % din capitalul social al Mondial SA fiind deci actionar majoritar.

Villeroy&Boch cu sediul central in Germania, la Mettlach, are 24 de fabrici de productie situate in 12 tari europene, in Mexic si Thailanda. Gama de produse include articole din cele trei divizii ale companiei: Bathroom&Wellnes, Tableware, Tiles. Cu o istorie de peste 260 de ani, Villeroy&Boch este astazi un brand european de lifestyle, prezent in 125 de tari.

Incepand cu anul 1996 si pana in prezent, Villeroy & Boch AG a investit in mod masiv in dezvoltarea intreprinderii de la Lugoj. Investitiile principale s-au axat in productia obiectelor sanitare din portelan, unde tehnologia de fabricatie a fost modificata in proportie de 90% fata de cea existenta la momentul achizitiei, cat si in infrastructura intreprinderii.

Concomitent a crescut ponderea produselor Mondial pe piata interna. Paralel cu realizarea investitiilor a avut loc un transfer de cunostinte de specialitate, inclusiv asigurarea scolarizarii permanente a personalului, atat in tara cat si in strainatate.

Mondial SA, parte a Villeroy & Boch AG, desfasoara in prezent o activitate ca firma integrata cu rang egal intre celelalte companii ale grupului.

Ai o întrebare despre acest furnizor? Logheaza-te ca sa poti comenta!
Discuția 1
Moisi Sorina - 29 sep 2016, 14:56 (post nou)
Raspuns solutie
Buna,as vrea sa stiu daca se angajeaza sotul meu din resita are transport de la marginea/resita-lugoj,as vrea si un nr de tel sa vb cu dvs cine e interesat,va rog,se poate?
Raspunde
GHITA - 29 sep 2016, 21:31 (post nou)
Raspuns solutie
Si eu am fost angajat la Mondial si din cate stiu are mai multi angajati din Resita si are transport asigurat de la Resita la Lugoj si retur,0256 356155 acesta e numarul la care puteti vb cu persoane de contact de la Mondial si puteti obtine detaliile care va intereseaza.
 GHITAGHITA
★★★★★
Raspunde
Timp de incarcare pagina: 0.488 sec sql:0.000 sql cache:true