poza profil
Informațiile oferite de acest furnizor nu mai sunt actualizate.
Caută aici alți furnizori pentru produsele și serviciile dorite.

EGGER Romania

Grupul EGGER, cu sediul central in St. Johann, Tirol (AT), este una dintre principalele companii de prelucrare a lemnului la nivel mondial. In prezent, compania de familie fondata in anul 1961 asigura productia cu ajutorul celor 5.500 de angajati din 15 fabrici din Europa. Clientii companiei sunt reprezentanti ai industriei de mobila, distribuitori specializati in domeniul lemnului (care aprovizioneaza arhitectii si mestesugarii), magazinele de bricolaj si de materiale pentru amenajari interioare, precum si sectorul de constructii din lemn.

Conform motto-ului "Mai mult din lemn", producatorul tirolez de materiale lemnoase ofera o gama variata de produse (placi aglomerate, placi OSB si MDF), de la decoruri si suprafete moderne, la accesorii si parchet laminat. EGGER este prezenta in Romania din anul 2002, prin biroul de vanzari din Bucuresti. In anul 2008, EGGER a inceput productia de placi de PAL brut si PAL melaminat la noua fabrica din Radauti, Romania.

Noua fabrica din Radauti (RO).
Noua fabrica din Romania, una dintre cele mai mari investitii "greenfield" anuntate in Romania, a inceput productia in ianuarie 2008. In prima etapa de dezvoltare, EGGER a investit 210 milioane de euro, pe o suprafata de 76 de hectare care ofera potential suficient pentru o extindere viitoare, si a creat 400 de noi locuri de munca. Capacitatea anuala de productie a locatiei EGGER din Romania este de 600.000 m3 pe an. Aproximativ 80% din productie este innobilata si ajunge pe piata sub forma de placi cu strat de melamina (placi de PAL melaminat). EGGER priveste Romania ca o piata de distributie receptiva, atenta la produse noi, inovatoare si de inalta calitate). Exporturile catre regiunile invecinate sunt promovate prin locatia din Radauti, de exemplu in Ucraina, Bulgaria si Turcia.

De la bustean la produsele finite - locatii de productie integrate la EGGER
Protectia mediului si explotarea durabila reprezinta una dintre prioritatile grupului EGGER. Utilizarea optima a materiei prime lemnoase este o preocupare esentiala pentru EGGER. Prin urmare, corporatia se orienteaza in investitii in locatii de productie complet integrate. Aici, lemnul se foloseste ca materie prima pentru producerea placilor lemnoase. Resturile de lemn si lemnul reciclabil care nu mai pot fi folosite in productie se folosesc drept combustibil in propriile centrale electrice pe baza de biomasa. Emisiile de CO2 generate in urma proceselor de productie sunt absorbite la randul lor de copacii plantati, apoi transformate in oxigen. Prin acest proces, se creeaza un circuit inchis. EGGER valorifica pe deplin posibilitatile de aplicatii termice si materiale ale celei mai importante materii prime pe care o foloseste.