poza profil
Informațiile oferite de acest furnizor nu mai sunt actualizate.
Caută aici alți furnizori pentru produsele și serviciile dorite.

Despre AZUR

Azur SA, societate cu capital privat, este unul dintre producatorii cu traditie de produse peliculogene din Romania. A fost infiintata in 1844 sub denumirea de Fabricele Unite de Ulei si Sapun S.A.

Eugen Farber in 1923 infiinteaza Fabrica Unita de Lacuri si Vopsele, moment ce marcheaza inceputul productiei de vopsele.

In anul 1942 incepe productia de rasini sintetice.
Fabrica este nationalizalizata si intra in proprietatea statului in anul 1948.
In 1952 se dezvolta noua sectie de lacuri si se contureaza departamentul de cercetare odata cu dezvoltarea laboratoarelor cu echipamente performante.
Ca urmare a dezvoltarii productiei de mobila in Romania in 1967 se da in folosinta sectia Nitro.
In 1980 se inaugureaza noua platforma de productie din Calea Buziasului, ce asigura capacitati sporite de productie si spatii noi de depozitare.
Compania AZUR isi incepe activitatea pe o noua piata SMC-PAFS (Sheet Moulding Compounds) in 1998 si astfel se dezvolta un nou Business Unit dedicat pentru produse destinate exportului.
Privatizarea companiei prin cumpararea pachetului majoritar in 1999 de cca. 88% de catre ICC Industries New York a reprezentat o finalitate cu iz istoric, dat fiind ca noul proprietar al companiei este Dr. John Farber, fiul lui Eugen Farber. Fabrica revine astfel, dupa 50 ani, in proprietatea familiei Farber.
In 2009 AZUR S.A. si-a recertificat sistemul de management integrat calitate-mediu, in conformitate cu cerintele standardelor SR EN ISO 9001:2008 si SR EN ISO 14001:2005 si si-a certificat sistemul de management al sanatatii si securitatii in munca, corespunzator cerintelor din standardul SR OHSAS 18001:2008. Certificarea a fost realizata de organismul de certificare SRAC CERT.
Politica companiei are in vedere orientarea catre consumator, diversificarea ofertei de solutii in vederea cresterii competitivitatii pe piata.

Afacerea companiei AZUR este determinata de necesitatile pietii si oportunitatile de dezvoltare identificate ca urmare a aparitiei de necesitati noi.
AZUR incepand cu anul 2008 si-a impartit afacerea pe 2 divizii:
- Divizia de Vopsele si Rasini
- Divizia de Compozite

La ora actuala Divizia de Vopsele si Rasini are ca activitate de baza fabricarea de rasini, lacuri si vopsele, obtinandu-se urmatoarele produse:
- produse decorative pentru lemn si metal pe baza de solventi
- lacuri decorative pentru lemn si parchet, mic mobilier
- produse decorative ce se nuanteaza in sistem computerizat
- produse profesionale decorative pentru constructii
- lacuri pe baza de apa pentru producatori de mobila
- produse dedicate acoperirilor industriale
- rasini.

In prezent produsele oferite deservesc mai multe piete. In ultimul an s-au dezvoltat mai multe concepte pe piata produselor decorative, o piata foarte dinamica, cu potential ridicat de dezvoltare.

Brandurile profesionale cunosc la randul lor o dezvoltare foarte rapida ca urmare a cererii de solutii integrate.
Produsele lansate sub QTEK sunt prevazute pentru o dezvoltare si o crestere durabile pe termen lung. Astfel, vopseaua de tigla, tencuielile decorative, vopselele si grundurile profesionale, emailurile pentru pardoseli au fost doar inceputul impunerii pe piata pentru QTEK. Iar in 2008 Azur a lansat termosistemul, precum si tencuiala mozaic.

Piata produselor pentru fabricile de mobila se modifica ca urmare a cerintelor UE, privind limitarea compusilor organici volatili. AZUR a pregatit pentru fabricile de mobila oferte competitive de produse pe baza de apa.

Piata de Rasini reprezinta in continuare o provocare pentru compania Azur. Astfel, rasinile alchidice asigura necesarul productiei proprii de emailuri si lacuri alchidice. Piata de rasini cunoaste o dezvoltare rapida prin aparitia consumatorilor mari de rasini poliesterice nesaturate, gelcoaturilor.

Documentații tehnice

    Prezentare Companie
    Catalog, brosura
    13 p | RO
     1 - 1 din 1 documentatii