Util: chituri elastice pentru izolatii sau imbinari

Deseori, cand executam in casa diverse lucrari minore, avem nevoie sa lipim intre ele sau sa izolam imbinarea dintre doua materialele diferite, care nu au acelasi coeficient de dilatare: o rama din lemn si un geam, o chiuveta de ceramica si un perete de zidarie etc. Chitul elastic este solutia pentru aceste imbinari: in aceasta categorie intra atat chiturile acrilice, cat si cele siliconice sau poliuretanice. Iata cateva informatii despre cum se aplica un chit elastic, avantajele sale si cum alegeti chitul potrivit pentru o lucrare.

Vezi mai multe detalii
Discuţiile 1 - 2 din 2 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
romeo mart - 30 May 2012, 10:34 (post nou)
Raspuns solutie
va rog sa-mi spuneti cum ar fi cel mai indicat si care este cel mai bun recomandat material de astupare a rosturilor sau neetanseitatilor de la tabla pusa pe casa mi s-a pus tabla si ploua pe la imbinari picuira usor prin anumite locuri. va multumesc si va rog sa recomandati un producator si material.
romeo mart
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Redactia SpatiulConstruit.ro - 30 May 2012, 13:35 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, din nefericire datele pe care ni le dati sunt foarte putine. Pentru a va putea da un raspuns avizat avem nevoie de mai multe informatii: despre ce fel de tabla este vorba, unde este situata aceasta neetanseizare (la imbinarea foilor de tabla, la imbinarea cu pereti adiacenti- calcane, atice -, la alte imbinari?) Va asteptam cu aceste informatii ca sa va putem ajuta.
Raspunde
romeo mart - 30 May 2012, 13:57 (post nou)
Raspuns solutie
este vorba de tabla galvanizata ce acopera acoperisul incheiata simplu adica nu dublu falt deci picura prin mai multe locuri la imbinarile prost facute la incheierea colilor de tabla finnd mici defecte deci este vorba de tabla obisnuita plana care a fost prost lucrata ,deci la imbinarea foilor de 5tabla galvanizata intre ele. rosturile sau neetanseitatile sint mici doar piocura se prelinge usr . va multumesc
romeo mart
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Redactia SpatiulConstruit.ro - 30 May 2012, 14:36 (post nou)
Raspuns solutie
Aveti mai multe solutii. Cea mai buna, mai ales daca acoperisul e vechi, este sa repuneti o noua invelitoare din tabla si eliminati de tot problema. O alta solutie, dar care va poate ajuta pe termen determinat in cazul in care nu inlocuiti tabla, este sa folositi o banda de etansare/hidroizolare care sa imbrace falturile cu probleme, dintr-o parte in alta. O astfel de banda de etansare este pe baza de bitum si de aceea e posibil ca ea sa nu reziste mult timp, pentru ca tabla se incalzeste mai tare vara - prin dilatarea si contractarea ei, este posibil sa determine desprinderea benzii. Un produs de calitate, banda de etansare/hidorizolare Wakaflex, gasiti la BRAMAC. (Linkul urmator Accesorii pentru invelitori Bramac va duce la catalogul de accesorii pentru invelitori si gasiti aici, la pagina 7, o descriere a produslui Wakaflex). O a treia solutie este sa folositi un profil metalic cu care sa acoperiti falturile tablei, dintr-o parte in alta, dar pe care sa-l fixati de acoperis si pe care sa-l izolati la imbinari cu un chit de etansare - dar aceasta este o solutie care cere mai mult timp de executie, iar chiturile de etansare pentru acoperis sunt tot pe baza de bitum. Speram ca v-am fost de folos.
Raspunde
COCA FEHER - 14 Jun 2012, 09:38 (post nou)
Raspuns solutie
AM SCHIMBAT ACOPERISUL DE TIGLA CU UNUL NOU DE TABLA.MESERIASUL DIN GHIRODA,A PLECAT SI-MI PLOUA PE LANGA COS.VA ROG AJUTATI-MA CU UN SFAT: POT SA PUN MALTAR PE LANGA COS,CA CU WAKAFLEX NU STIU DACA GASESC PE CINEVA SA SE PRICEAPA SI MAI DAU SI ATATIA BANI... VA MULTUMESC...
COCA FEHER
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Redactia SpatiulConstruit.ro - 14 Jun 2012, 10:16 (post nou)
Raspuns solutie
Izolarea cu benzi bituminoase este cea mai buna solutie pentru ce vi se intampla, dar nu cunoastem produsul Maltar sau aceasta marca (daca despre asta e vorba). Mai aveti o solutie: folositi o foaie de tabla pentru a imbraca baza cosului de jur imprejur. Practic, tabla se ridica pe cos si este fixata si de acesta si de tabla acoperisului. (Ca sa fim mai descriptivi, imaginati-va o fusta pe forma cosului, care e trasa pe corpul acestuia si ale carei "poale" se fixeaza de acoperis) Apoi se ermetizeaza la imbinari cu un un chit de etansare.
Raspunde
COCA FEHER - 14 Jun 2012, 10:43 (post nou)
Raspuns solutie
VA MULTUMESC! MALTAR NU E UN PRODUS,EFECTIV CI REZULTANTA AMESTECULUI DE CIMENT CU APA SI VAR., DAR CU SCRISUL ACESTA PROBABIL SE INTELESGE ALTCEVA. ADICA SA MALTARESC INTRE BAZA COSULUI CU TABLA.VOIAM SA STIU DACA SE LIPESTE CIMENTUL DE TABLA VOPSITA( TIGLA DE TABLA).
COCA FEHER
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Redactia SpatiulConstruit.ro - 14 Jun 2012, 10:51 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, in nici un caz ceea ce propuneti dv. nu e fezabil. Pe tabla de acoperis aveti nevoie de izolari cu produse pe baza de bitum. Speram ca v-am fost de folos.
Raspunde
FEHER COCA - 14 Jun 2012, 14:12 (post nou)
Raspuns solutie
MULTUMESC,SPER CA AM REZOLVAT!
FEHER COCA
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Redactia SpatiulConstruit.ro - 14 Jun 2012, 11:44 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua din nou, revenim si cu o alta solutie profesionala, pentru detalii cititi mai multe aici: Rame de etansare FAKRO pentru cosuri de fum
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
10 idei pentru dușuri walk-in care îi vor da băii tale un aer ultramodern
Multumesc :). Am folosit rigola
Perii tubulare manuale SIT - Poza 4
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
Pardoseli pentru industria alimentara - Sikafloor®-PurCem®
"Stimate Domn, Asa cum am detaliat in articol, aceste sisteme de pardoseli industriale...
Sisteme de automatizare pentru controlul temperaturii, ventilatiei si aerului conditionat SIEMENS
Buna ziua, Va rugam sa ne lasati o adresa de e-mail pentru a va contacta in privat. Ne...
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 viomarmi22
viomarmi22
5 posturi in ultima luna
 Smart Instal
Smart Instal - SMART INSTAL
4 posturi in ultima luna
 
coddot
3 posturi in ultima luna
 
Cover
2 posturi in ultima luna
 Alexandru Mateescu
Alexandru Mateescu - GRIRO
2 posturi in ultima luna
 
Eu Viorel
2 posturi in ultima luna
 
2 posturi in ultima luna
 
cristipro
1 post in ultima luna
 
LAURAS
1 post in ultima luna
 
architekton
1 post in ultima luna