Discuţiile 1 - 8 din 8 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Utilizator neinregistrat
FLORIN
Raspuns solutie
Cum pot rezolva cu apa din beci, care apare dupa fiecare ploaie?
26 Jun 2012, 10:21
Redactia SpatiulConstruit.ro★★★★★
Buna ziua, ne-ati oferit prea putine date pentru a va putea ajuta. V-am ruga sa ne raspundeti la urmatoarele intrebari: apa intra prin pereti sau apare prin pardoseala? Pardoseala e din beton sau din pamant? Cand a fost construita casa? Ce inseamna ca apare apa, se umezeste doar o zona sau se formeaza pelicula de apa? Peretii de la subsol sunt din caramida sau din beton? In plus, ar trebui sa aveti date despre panza de apa freatica existenta in zona pe care e construita casa. Dupa ce ne raspundeti la aceste intrebari putem sa incercam sa va oferim o solutie.
26 Jun 2012, 12:08
Bengy
Raspuns solutie
urmareste documentatia si apoi contacteaza-ne la 0744545415
Utilizator neinregistrat
florin
Raspuns solutie
Dupa fiecare ploaie apare apa..care vine din pamint .Beciul are peretii din beton cu 30 cm deasupra solului si 170 cm sub nivelulul solului. Jos nu am turnat este pamant peste care am pus piatra granulatie mai mica . Se formeaza pelicula ( 20- 30 cm ).
18 Feb 2013, 20:27
★★
bengy
Raspuns solutie
Ce" pelicula" este aia de 20-30cm?Asta e fara gluma o PISCINA! 2-3 mm inteleg sa numesti pelicula. O asemenea pelicula de citiva mm pot fi rezolvati. Poti rezolva renuntind din cei 200cm inaltimea pivnitei folosind MODULO de 6cm + sapa de beton + ventilatie fortata+ eventual pompa
19 Feb 2013, 08:47
T.G.
Raspuns solutie
Si eu ma confrunt cu aceleasi probleme, chiar mai grave as spune. Beciul are tavanul de beton ca si peretii, iar pardoseala este din pamant. La aproximativ 3 m de casa am o fantana de vreo 2,5 adancime, in care este montat hidroforul. Casa este construita foarte aproape de un parau care se umfla destul de repede atunci cand plua abundent si apa creste si-n beci (chiar si 1m) si-n fantana. Apelez asadar la expertiza dv. si va rog sa ma indrumati in rezolvarea acestei probleme. Va multumesc.
12 Aug 2014, 13:30
Utilizator neinregistrat
Teodora
Raspuns solutie
Buna ziua. Sunt in cautare de solutii la o problema. De fiecare data cand ploua se umezeste pardoseala beciului. Aceasta este din beton si izolata cu polistiren. Exista si hidroizolatie exterioara din polistiren extrudat si folie. Peretii beciului sunt din boltari de fundatie, care coboara pana la aproximativ 2 m. Casa este nou construita, beciul are cam 4 luni. Panza freatica este cam la 5 m. Ce mai este de facut sa scapam de umezeala?
29 Jul 2012, 18:13
Redactia SpatiulConstruit.ro★★★★★
Redactia SpatiulConstruit.ro (post editat de moderator)
Raspuns solutie
Buna ziua. Hidroizolarea peretilor de subsol se face cu membrana hidroizolanta, polistirenul extrudat are rol de termoizolatie. Pentru un raspuns mai precis, ar trebui sa ne spuneti si daca: se umezeste doar podeaua, sau si peretii? Aveti in jurul casei un trotuar din dale de beton? Ce distante exista intre constructia dvs. si constructiile alaturate?
13 Aug 2012, 13:09
Utilizator neinregistrat
Teodora (post editat de moderator)
Raspuns solutie
Buna ziua. Se umezeste doar placa de jos(podeaua). Nu exista niciun fel de trotuar , este doar pamant de jur imprejurul casei si nu mai exista constructii in vecini.
14 Aug 2012, 09:18
Redactia SpatiulConstruit.ro★★★★★
Redactia SpatiulConstruit.ro (post editat de moderator)
Raspuns solutie
O varianta ar fi sa incercati sa pozati in jurul constructiei, pe perimetrul acesteia, un dalaj de protectie cu latimea de aproximativ 0,90 m. Aceasta ar trebui sa nu lase apele din proximitatea cladirii sa ajunga pana sub constructie. Atentie! la imbinarea dintre dale si cladire trebuie sa puneti un mastic bituminos, pentru etanseizare.
21 Aug 2012, 11:12
Asta
Raspuns solutie
Buna ziua , Am renovat complet o casa fara nici un fel de probleme de umezeala.Constructorul a folosit beton impermeabil in demisol , a facut o placa cu toate regulile si dupa 3 luni am avut primele semne: s-a umflat in jurul prizelor la demisol zidul . Constructorul a pus plasturi noi , care dupa o vreme s-au facut la loc si am lasat asa. Acum am renuntat la prizele de la demisol, aveam 4-5 intreruperi pe zi si am descoperit ca avem peretii plini de apa desi nu se vede nimic. Motivul sunt betoanele aditivate de pe pereti , care nu lasa sa se vada apa. Intrebarea este de unde a aparut apa , ca sa o oprim sa mai vina si cum scoatem apa deja stransa in peretii demisolului , umiditatea masurata este maxima la 30 cm de jos. Va rog sa tineti seama ca nu exista inainte nici o urma de umezeala , la o casa de 80 ani f f solida .
18 Jan 2013, 21:42
★★★★★
R.Assistant
Raspuns solutie
Buna ziua, ar fi de dorit sa ne spuneti ce functiune avea demisolul inainte de reabilitarea cladirii si ce fel de pardoseala era inainte sa fie placa de beton.
21 Jan 2013, 15:13
Utilizator neinregistrat
Asta
Raspuns solutie
Buna ziua, Demisolul era locuibil, sunt camere utilitare si dormitoare Pardoseala era ciment / spalatorii / bucatarie plus dusumea/ camere . Nu s-a schimbat destinatia.
22 Jan 2013, 18:36
Adina Dinu
Raspuns solutie
a-ti avut o expertiza tehnica la baza proiectului de reabilitare -
22 Jan 2013, 23:31
Asta
Raspuns solutie
Nu si nici nu vad ce trebuia sa faca expertul- daca nu aveam decat o renovare.Completa . Am chemat acum vreo 3-4 experti si a inceput circul "proiectelor": propuneri de foraje in sol , in toti peretii , analize de umiditate si sapaturi la fundatie. Noroc ca exista studii despre asta , serioase si putem sa ne informam .Se cauta problema in locul cel mai probabil, pe baza observatiilor. Mai sunt si experti seriosi- am gasit unul de 87 ani :)) si am avut noroc . Am facut 2 teste de rutina: caminul si canalizarea din casa , am picat la ambele teste. Caminul acum s-a izolat in locul pe unde intra teava (am gasit o gaura mare in jurul ei si se infiltra apa direct la zidul casei aflat la 1 m). In casa am testat cu apa scurgerile / blocate din camin si apa a disparut in 10 Minute . Unde ? O sa spargem pardoseala si vom afla...De acolo probabil s-a alimentat cu apa mereu casa sub placa si apoi in ziduri. Concluzie :1) cu sau fara proiect pateam la fel 2) verificati calitatea executiei mai intai , cel mai grozav proiect nu va apara de asta si nici nu va da raspunsuri simple/ieftine ci va complica viata si mai rau 3) desi lucrezi cu o firma de constructii f serioasa /acte/contract nu te baza pe asta , ei pot gresi deci verifica acolo intai. 4 ) pe forumul acesta nu raspund persoane cu expertiza sau macar experienta ci unii care scriu "a-ti" in loc de ati !
02 Feb 2013, 09:10
Constructivu★★★
Constructivu
Raspuns solutie
...Referitor la concluzii: 1) afirmatia este usor discutabila. Se pare ca totusi un expert (in constructii banuiesc) v-a oferit solutia. 2) Pentru a verifica calitatea executiei trebuie sa existe un proiect. Altfel nu prea stii ce sa verifici. Mai mult, ar trebui sa existe pe santier cineva in stare sa faca asta. Poate un diriginte de santier (ca beneficiarul nu cred ca stie si nici n-ar avea timp). 3) Aici as putea scrie cateva pagini. De unde incepi verificarile si unde le termini? Si, iarasi, cine le face? Si nu in ultimul rand 4) daca este sa masuram expertiza nu cred ca incepem de la greselile de gramatica, mai ales ca intrebarea Adinei Dinu (sau afirmatia) era pertinenta. Din punctul meu de vedere, ca folosesc forumul asta de ceva timp ca si restul lumii, cred ca oamenii de pe aici ar trebui sa fie foarte "empatici" pentru a putea raspunde "expert" la o intrebare care nu prezinta decat partea vizibila a problemei, fara a avea tabloul concret. E mult de spus si despre asta. In cazul dv. reabilitarea a cuprins probabil si refacerea canalizarii... Oricum, ma bucur ca ati gasit expertul serios si ca ati identificat sursele problemelelor.
04 Feb 2013, 11:55
Utilizator neinregistrat
mihai
Raspuns solutie
ne puteti da si noua coordonatele expertului dvs?
18 Feb 2013, 16:16
Nicula Alina
Raspuns solutie
Buna ziua , doresc si eu sa-mi construiesc o casa si as dori un sfat . Din ce e mai bine sa fac fundatia, din bloc-uri de beton sau din peatra(buto-beton).
17 Feb 2013, 18:22
mirona
Raspuns solutie
Buna ziua, Mi-am gasit o casa care-mi place si vreau s-o cumpar. Problema e ca fundatia nu este ridicata de la pamant. Casa are un perete mixt (vaiuga+caramida) si ceilalti pereti din caramida. Nu are nici un semn de igrasie (peretii sunt complet uscati, nu sunt pete de nici un fel desi nu a fost tencuita sau zugravita de cel putin 2 ani), in interior de asemenea nu exista nici un fel de pete pe pereti, semne de mucegai sau miros de igrasie. Cu toate astea, imi fac probleme ca nu cumva dupa ce izolez casa termic sa-nceapa sa faca igrasie. Cineva mi-a mai zis ca daca nu e ridicata fundatia de la pamant, in caz de ploi torentiale se poate inunda casa. As vrea, daca se poate sa primesc niste sfaturi de la cineva care se pricepe: sa aflu la ce probleme ma pot astepta si care sunt solutiile, daca exista solutii viabile si de lunga durata. Multumesc
31 May 2013, 15:57
Buna ziua, doresc sa am o informatie mai detaliata la o problema cu care ne confruntam. S-a facut fundatia la o casa fara subsol, s-a pus pamant, pietris si s-a turnat placa fara a se pune folie si polistiren. Zidaria nu s-a inceput si vreau sa stiu daca se poate remedia aceasta problema! Putem sa impermeabilizam placa in intregime cu folie sau cu vreun alt produs dupa care sa punem polistiren si sa mai turnam o sapa si apoi sa incepem constructia sau sa izolam doar sub zidarie cand se va incepe (PT a evita umezeala un pereti) si la urma sa punem folia si polistirenul dupa care se va turna o sapa???? Precizez ca elevatia se ridica la 70 cm de nivelul terenului! Va multumesc si astept sfaturile d-voastra.
14 Jan 2014, 15:03
★★
AlexSC
Raspuns solutie
Buna seara, Din experienta mea si din informatiile pe care le-am obtinut de la arhitectul casei mele va pot spune urmatoarele: - este indicat ca stratul de pietris de sub placa de cota 0 sa fie de minim de 15 cm ( pentru ruperea capilaritatii ) - daca nu s-a termoizolat placa si nu s-a aplicat folie, remedierea se va face dupa constructia zidariei ( deci varianta 2 pe care ati propus-o ) - intra-devar se va incepe cu hidroizolarea fundatiei si perimetral sub zidarie si dupa ridicarea zidurilor ( inchiderea parterului ) se poate rezolva problema cu termoizolarea placii de cota 0.Atentie nu uitati sa luati in calcul grosimea termoizolatiei si a sapei pentru inaltimea rezultata a parterului ( inaltarea zidurilor si a structurii ) Atentie sa nu uitati sa si termoizolati si fundatia - pana la 60-70 cm fata de cota pamantului amenajat din jurul casei. Succes
14 Jan 2014, 17:34
Va multumesc din suflet pt indrumari si explicatii !
14 Jan 2014, 18:32
Buna ziua,in legatura cu hidroizolarea fundatiei puteti sa- mi explicati care sunt pasii pt executarea acesteia ,daca mai este vreo modalitate inafara sapaturilor pana la talpa si ce produse sunt necesare in ambele cazuri.hidroizolarea trebuie facuta si pe soclu ( inaltime de 60-70 cm)pana la membrana bituminoasa care se va aplica inainte de zidirea ??? Va multumesc !!!
15 Jan 2014, 15:22
montajprestaf
montajprestaf
Raspuns solutie
Pentru hidroizolatia fundatiei sunt ok. membranele bituminoase daca sunt montate corespunzator , pe un suport bine pregatit inainte a aplicarii iar calitatea materialului sa fie un minim de -5°C flexibilitate la rece , grosimea recomandata 4mm. . Chiar in lipsa demisolului sau beciului ar fi bine totusi bine daca se face sacrificiul de a ajunge la talpa de care ati amintit , la inchiderea sapaturii formati un dren , o cota finala a hidroizolatiei ar fi minim 30cm deasupra cotei trotuarului . Multa bafta si fara infiltratii
16 Jan 2014, 10:07
★★
bengy
Raspuns solutie
Logheaza-te sa vezi acest link DOCUMENTATIA ASTA ATI VAZUT-O? VA PUTETI CREEA UN SPATIU VENTILAT DE 15-70CM CARE SA SEPARE PLANSEUL DE SOL PE VECIE! CONDUCTELE NU VOR MAI FI INGROPATE IN PAMINT SUB CASA CI TRASATE IN ACEST SPATIU PENTRU ALTE DETALII CONTACTATI-NE LA 0744545415
16 Jan 2014, 10:41
Foarte intéressant!! Multumesc!
16 Jan 2014, 11:29
★★
bengy
Raspuns solutie
Cu placere, intrati pe GEOPLAST SPA ITALIA fie pe SPATIUCONSTRUIT fie pe Logheaza-te sa vezi acest link sau contactati-ne. Vedeti si produsul DEFENDER.
16 Jan 2014, 12:04
★★
bengy
Raspuns solutie
IATA O CASA DE VIS!
16 Jan 2014, 12:28
Dany_75
Dany_75
Raspuns solutie
Buna ziua .... ma numesc Dani si ....doresc inceperea unei constructii S+P+M si vreau sa impermeabilizez betonul pentru subsol in masa (direct din statia de betoane)...am ceva informatii despre un produs care se numeste radimix......ce imi recomandati????....astept opinii si idei si pe adresa de E-mail,,andreianadaniel@yahoo.com"...va multumesc anticipat
19 Jan 2014, 09:39
★★
bengy
Raspuns solutie
Buna , impermeabilizarea este o solutie prin care se incearca retinerea apei in afara spatiului construit, fundatiilor,etc. Eu apreciez mai mult solutia "separatiei" apei din sol de elementele de constructie. Poate fi mai "complicat " dar mai sigur. In acest sens va invit de a studia documentatia de pe SPATIUCONSTRUIT pentru GEOPLAST SpA ,privind cofrajele MODULO iar pentru pardoseli ventilate.Pentru peretii subterani va recomand produsul DEFENDER ce realizeaza un spatiu de "separatie "intre pamint si peretii subterani. Fuctie de terenul constructiei va recomand sa consultati in proiectant care sa va gaseasca si o solutie corespunzatoare dee drenaj a apei si atunci puteti dormi linistit cu problema rezolvata. pentru detalii :0744545415
20 Jan 2014, 10:39
Dany_75
Dany_75
Raspuns solutie
buna seara ...din pacate din cauza complexitatii proiecului ( echipa de meseriasi ma lasat in ceasul al 12-lea) am fost nevoit sa aman inceperea lucrarilor si nici pe ,,spatiul construit " nu am mai intrat sa vad raspunsurile la intrebarea mea.... oricum va multumesc mult si am sa atasez proiectul subsolului si in colaborare cu dv sper sa gasesc solutia ideala pentru hidroizolare
09 Nov 2014, 21:25
★★
bengy
Raspuns solutie
Buna , impermeabilizarea este o solutie prin care se incearca retinerea apei in afara spatiului construit, fundatiilor,etc. Eu apreciez mai mult solutia "separatiei" apei din sol de elementele de constructie. Poate fi mai "complicat " dar mai sigur. In acest sens va invit de a studia documentatia de pe SPATIUCONSTRUIT pentru GEOPLAST SpA ,privind cofrajele MODULO iar pentru pardoseli ventilate.Pentru peretii subterani va recomand produsul DEFENDER ce realizeaza un spatiu de "separatie "intre pamint si peretii subterani. Fuctie de terenul constructiei va recomand sa consultati in proiectant care sa va gaseasca si o solutie corespunzatoare dee drenaj a apei si atunci puteti dormi linistit cu problema rezolvata. pentru detalii :0744545415
20 Jan 2014, 10:39
Dany_75
Dany_75
Raspuns solutie
mutumesc mult
09 Nov 2014, 20:36
★★
bengy
Raspuns solutie
Buna , impermeabilizarea este o solutie prin care se incearca retinerea apei in afara spatiului construit, fundatiilor,etc. Eu apreciez mai mult solutia "separatiei" apei din sol de elementele de constructie. Poate fi mai "complicat " dar mai sigur. In acest sens va invit de a studia documentatia de pe SPATIUCONSTRUIT pentru GEOPLAST SpA ,privind cofrajele MODULO iar pentru pardoseli ventilate.Pentru peretii subterani va recomand produsul DEFENDER ce realizeaza un spatiu de "separatie "intre pamint si peretii subterani. Fuctie de terenul constructiei va recomand sa consultati in proiectant care sa va gaseasca si o solutie corespunzatoare dee drenaj a apei si atunci puteti dormi linistit cu problema rezolvata. pentru detalii :0744545415
20 Jan 2014, 10:39
Ytsoc Leroiv
Raspuns solutie
Buna ziua. Am o casa pe un teren putin in panta, in stanga este o casa lipita de a mea le desparte doar un zid, in parte din spate nivelul solului din bucatarie si baie este mai jos cu 15-20 cm fata de nivelul solului de afara, ce pot face sa scap de apa care o am in casa si intra cand ploua, un prieten care lucreaza in constructi ma invatat sa fac santuri prin casa cu scurgeri afara, dar vreau o parere de la un constructor mai bun, un expert daca se poate, va multumesc!
14 Jun 2015, 13:36
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
10 idei pentru dușuri walk-in care îi vor da băii tale un aer ultramodern
Multumesc :). Am folosit rigola
Perii tubulare manuale SIT - Poza 4
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
Pardoseli pentru industria alimentara - Sikafloor®-PurCem®
"Stimate Domn, Asa cum am detaliat in articol, aceste sisteme de pardoseli industriale...
Sisteme de automatizare pentru controlul temperaturii, ventilatiei si aerului conditionat SIEMENS
Buna ziua, Va rugam sa ne lasati o adresa de e-mail pentru a va contacta in privat. Ne...
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 
romormica
3 posturi in ultima luna
 GHITA
GHITA
2 posturi in ultima luna
 
Dumitru Iuga
1 post in ultima luna
 
Radu Parvu
1 post in ultima luna
 
Decebal_S
1 post in ultima luna
 
Ionut Rizescu
1 post in ultima luna
 
Daniela Dragnea
1 post in ultima luna
 SG
SG
1 post in ultima luna
 
Emilia Gabor
1 post in ultima luna