Primaria Bucuresti intra din nou cu buldozerul in arbori, piste de biciclete si valori culturale

Abia ce s-a mai ameliorat scandalul cu fantana din fata Universitatii si un altul vine sa ii ia locul. Primaria pune la cale un nou proiect ”grandios”, menit mai degraba sa ii sufoce si mai tare pe bucurestenii care si-asa nu prea mai au pe unde umbla de atatea gauri, santuri, excavatoare, macarale si tot soiul de sapaturi si reconstructii noi, care se fac de mama focului prin Bucuresti. De data aceasta modernizarea vizata de primarie, cu scopul declarat de a fluidiza traficul auto, va viza una dintre cele mai linistite si verzi zone ale capitalei, zona de nord, cu parcul Herastrau. De ce se opune OAR si societatea civila?

Vezi mai multe detalii
Discuţiile 1 - 2 din 2 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Sandu Slabu' - 14 Aug 2012, 15:02 (post nou)
Raspuns solutie
Oare, in spirit deontologic si in loc sa publicati articole platite, n-ar fi trebuit sa intrebati si "partea adversa" (cetateni soferi sau pietoni, arhitecti etc)? Acest Ochinciuc despre care nu stiu ce marete opere de arhitectura a realizat, nu este detinatorul adevarului absolut; in schimb este un demn reprezentant al OAR, veritabila tumoare crescuta pe spinarea breslei arhitectilor cu scopul de a manipula comenzile "grase" si de a sta cu mana in buzunarele confratilor. Ia sa fi primit 'mnealui comanda, atunci sa fi vazut aprecieri si laude!!!
Sandu Slabu'
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Redactia SpatiulConstruit.ro - 14 Aug 2012, 15:13 (post nou)
Raspuns solutie
In primul rand, acest articol nu este platit de cineva, OAR a sustinut o conferinta de presa, dinainte anuntata, la care au fost invitati atat jurnalisti, cat si persoane din domeniu. Parerea dv. tine de bani si aveti tot dreptul la ea, a noastra tine de spatiile verzi si de pistele de biciclete care vor fi distruse astfel. Parerea domnului Ochinciuc este si parerea membrilor OAR, adica a unei majoritati valoroase de arhitecti. Partea civila o reprezint eu, ca jurnalist, persoana fizica, biciclist si pieton - parerea mea, desigur, la fel de subiectiva ca a dv., este ca nu vreau distrusa singura pista de biciclete mai buna din Bucuresti si zona aceea pe care o indragesc foarte mult si prin care obisnuiesc sa ma plimb des vara. In plus, m-am saturat ca oriunde merg prin Bucuresti sa dau peste constructii, sapaturi si renovari, facute doar ca sa primeasca diverse firme lucrari... Dar pentru ca tot ati sugerat e foarte buna ideea unui sondaj de opinie pe aceasta tema.
Raspunde
Dan - 14 Aug 2012, 17:42 (post nou)
Raspuns solutie
Vedeti din surprizele ce ne ofera "doctorasului cel viteaz". Piata Universitatii, vom vedea copacii doar in poze, piatra cat cuprinde, noua "epoca de piatra" a primarului general.
Dan
Utilizator neinregistrat
Raspunde
marcu - 16 Aug 2012, 12:17 (post nou)
Raspuns solutie
Discutam discutii. V-as intreba cat de decisiva este opinia majoritatii. Din pacate ,dupa nenumarate exemple ,nu are sorti favorabili. Rugbistii din consiliul municipal decid ,nu noi.Tranzactiile din gramada netezesc drumul ...
marcu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Tudor - 14 Aug 2012, 17:44 (post nou)
Raspuns solutie
Interesant cum gandesc unii oameni si mai ales cum aleg sa posteze doar ca sa existe un oponent. Fiind vorba totusi de o dezbatere intre oameni cu un anumit grad de cultura, in cazul de fata un anumit grad necesar de respect, i-as recomanda domnului respectiv sa-l cunoasca personal pe domnul Ochinciuc si in al doilea rand sa inteleaga faptul ca dansul a fost ales intr-un cadru legal de catre breasla arhitectilor bucuresteni pentru a-i reprezenta. Poate va intelege ce inseamna onoarea in ceea ce priveste, daca o putem numi asa, meseria de arhitect si ce inseamna un arhitect in adevaratul sens al cuvantului. Partea adversa (cetateni soferi sau pietoni, arhitecti etc) este impartita in populatia majoritara care intelege si lupta pentru pastrarea spatiilor verzi si a zonelor protejate cu valoare istorica, cele care adauga valoare unui oras, iar pe de alta parte cei care doresc sa desfasoare afaceri cu orice pret, iar pe urma fac deschideri oficiale si ne ofera lucruri gratuite de parca nu ar fi platite tot din banul public (proiecte nesupuse unor dezbateri publice, nesustinute de studii pentru calitatea vietii si mai ales proiecte care contrazic curentele actuale ale urbanismului si propun urmarea greselilor pe care Europa le-a facut acum 30 - 40 de ani). Sper sa fi inteles ceva.
Tudor
Utilizator neinregistrat
Raspunde
iulia - 15 Aug 2012, 11:52 (post nou)
Raspuns solutie
Da, peste tot in Europa se tinde spre diminuarea traficului auto..a multiplicarii benzilor de circulatie destinate transportului in comun si deci a incurajarii acestuia, cu atat mai mult unde este vorba de bulevarde istorice. Zona de nord a Bucurestiului ne mai duce cu gandul la o capitala europeana, se pare ca vor sa o distruga. Nu pot sa inteleg de ce nu fac aceste investitii in zona de centura, unde este atata nevoie!!
iulia
Utilizator neinregistrat
Raspunde
marcu - 16 Aug 2012, 12:12 (post nou)
Raspuns solutie
Pentru ei, termenul - centura - reprezinta ceva "de legat"... Cultura mon cher...
marcu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
10 idei pentru dușuri walk-in care îi vor da băii tale un aer ultramodern
Multumesc :). Am folosit rigola
Perii tubulare manuale SIT - Poza 4
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
Pardoseli pentru industria alimentara - Sikafloor®-PurCem®
"Stimate Domn, Asa cum am detaliat in articol, aceste sisteme de pardoseli industriale...
Sisteme de automatizare pentru controlul temperaturii, ventilatiei si aerului conditionat SIEMENS
Buna ziua, Va rugam sa ne lasati o adresa de e-mail pentru a va contacta in privat. Ne...
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 
stelica_33
2 posturi in ultima luna
 
Florin Gonczol
2 posturi in ultima luna
 GHITA
GHITA
2 posturi in ultima luna
 
Sorin Popa
1 post in ultima luna
 Rares Iordache
Rares Iordache - TERASTEEL
1 post in ultima luna
 
nelvex
1 post in ultima luna
 viomarmi22
viomarmi22
1 post in ultima luna
 
Bandrabur Gheorghe-Dan
1 post in ultima luna
 
Jeanpiere
1 post in ultima luna
 
VIFORU
1 post in ultima luna
 
MAIORUL
1 post in ultima luna
 
jakeponsha3
1 post in ultima luna
Ultimele subiecte discutate
→ în capitolul Trenduri & opinii