Inchiderea balconului: de ce sa va ganditi bine inainte de a incepe lucrarile

Poate ca inchiderea balconului vi se pare o optiune tentanta, din simplul motiv ca astfel obtineti, practic, o camera in plus. Cu atat mai mult cu cat locuiti intr-o garsoniera sau intr-un apartament mic. Dar inainte de a lua o astfel de decizie, puneti in balanta avantajele pe care le veti obtine cu dezavantajele. Va oferim o scurta lista a problemelor care pot aparea, astfel incat se le preveniti sau sa vi le asumati, in cazul in care decideti ca investitia merita.

Vezi mai multe detalii
Discuţiile 1 - 10 din 19 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 2 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Andrei - 23 Mar 2012, 10:02 (post nou)
Raspuns solutie
E foarte util acest sfat tuturor persoanelor care locuiesc la bloc,singura problema e ca nici o data nu se cere sfatul unui expert,de aici apar si problemele.
Andrei
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Teddy - 23 Mar 2012, 11:23 (post nou)
Raspuns solutie
Ca sa ajungi 'expert' ar trebui sa existe cursuri de tamplarie. Nu exista.
Teddy
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Catalin - 23 Mar 2012, 11:31 (post nou)
Raspuns solutie
Sunt perfect de acord! Noi am inchis balconul si acum ne pare rau, mai ales ca vecina de deasupra isi scutura tot timpul covoarele si le lasa sa se scurga pe geamurile noastre. De obicei dupa curatenia de Paste sau Craciun.
Catalin
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Emilia - 27 Oct 2012, 12:10 (post nou)
Raspuns solutie
Va dati seama ce aveati pe geamurile camerei si in balcon daca nu era inchis?
Emilia
Utilizator neinregistrat
Raspunde
ANGHEL ANISOARA - 23 Mar 2012, 19:15 (post nou)
Raspuns solutie
Sunt de acord. Eu nu am dorit sa inchid balconul.
ANGHEL ANISOARA
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Marius - 23 Mar 2012, 19:34 (post nou)
Raspuns solutie
Am inchis balcoanele cu multi ani in urma. Nu mi-a parut NICIO SECUNDA RAU! Am unit balcoanele de la sufragerie si bucatarie cu respectivele spatii castigand multi mp in plus, schimband si caloriferele si punandu-le in balcoane, in felul acesta castigand si spatii in camere. N-am avut pic de igrasie, dar asta poate pentru ca am izolat corespunzator, plafon, podea, peretii exteriori, totul...
Marius
Utilizator neinregistrat
Raspunde
redactia spatiulconstruit - 26 Mar 2012, 10:15 (post nou)
Raspuns solutie
Felicitari, ati avut parte de o lucrare buna si de meseriasi care au stiut sa faca totul perfect, iar punerea caloriferelor in balcoane a fost al doilea lucru bun, care v-a ferit de condens si alte neajunsuri. Nu suntem impotriva ideii de a inchide balcoanele, ci doar avertizam cu privire la problemele ce pot surveni, sunt mult mai multe cazuri de persoane care acum au de suferit de pe urma unor lucrari superficiale sau pentru ca nu si-au permis investitii suplimentare. Sunteti norocos, dar nu doar atat, probabil si foarte atent la orice detaliu, lucru pe care il recomandam tuturor.
redactia spatiulconstruit
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Anton B - 24 Mar 2012, 08:35 (post nou)
Raspuns solutie
Depinde de pozitia balconului daca e scos in afara sau nu ! Amenajarea unui balcon la plezneala fara indicatii nu se face ! Sunt multe de facut : Nivelari ale pardoselii peretilor instalatie electrica !! pentru evitarea formarii condensului zugraveala pe var ! Geam care se poate deschide + bascula - solutii tehnice mai complexe . Investitia costa cweva ! un geam termopan de calitate , gresie faianta adeziv de exterior CM 17 instalatia electrica .Usa care da in balcon sa fie termopan idem geamu prin care se vede din camera in balcon ! Analizati preturile si vedeti !! Daca va apucati de lucrare renovati constincios ! Nu faceti rabat la calitate . Daca se permite as arata prin poze cum arata o lucrare
Anton B
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Nelu - 28 Mar 2012, 22:05 (post nou)
Raspuns solutie
Spatiul creat pentru acces in exteriorul camerelor de locuit se numeste: balcon, daca este in consola spre exterior fata de planul vertical al fatadei, si logic, daca nu depaseste planul fatadei. De aici, discutam cat doriti despre care este solutia optima.
Nelu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Nelu - 28 Mar 2012, 22:17 (post nou)
Raspuns solutie
Inchiderea balcoanelor si a logiilor se face intr-o veselie, pe principiul "merge si asa", cuplat cu "asa vreau eu", sau "asa mi-a zis furnizoru". Nimeni, dar absolut nimeni, nu isi pune problema sarcinilor care se adauga pe balcon, pe conturul exterior aparand greutatea ansamblului tamplariei, accentuand efectul de consola, si in balcon tot ce se poate pune, incepand de la borcane cu muraturi si terminand cu anvelopele de iarna. Nu mai vorbim de aspect si de intretinerea acestora. Dar toata lumea este multumita. Se fac bucatarii in balcon, se prelungesc camere de zi cu baruri luminate de spoturi, avond scaune in balcon. Se mai inchid si lateralele cu bca de 7, 10, sau cat "cat o fi", fara solutii de ancorare, dar finisate perfect spre balcon,si "vai de ele" spre strada, care este spa'iul publi, al nostru, al tuturor. Si sa nu uitam ceva: a rezultat din studii, ca la cutremur maricel, urmatoarele elemente care cad dupa scari, sunt balcoanele. Asa ca, dragii mei, inainte de a a inchide un balcon, analiyati ca un croitor: de 10 ori. Cu logiile este alceva. Asta alta data. Toate cele bune, tuturor care trec pe aici. Cu stima, Nelu.
Nelu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Anton B - 29 Mar 2012, 17:58 (post nou)
Raspuns solutie
Am balcon tip logia si am inceput lucrarea prin montarea unui geam termopan care are si pe langa deschiderea clasica si basculare ca sa inchid balconu . In functie de situatie pot sa las geamu basculat . Ulterior am izolat peretele exterior pe interior cu polistiren. Am pus plasa peste polistiren am placat peretele cu fainanta folosind adeziv CM17 - Am nivelat podeaua si am pus gresie . Din camera care margineste balconul am tras curentul pentru priza dubla si o aplica montand si un intrerupator . Balconu este izolat amenajat / vara se poate petrece momente placute pe balcon
Anton B
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Nelu - 30 Mar 2012, 21:20 (post nou)
Raspuns solutie
Foarte bine. Ma bucur pentru dvs. In acest fel, a-ti regasit acel spatiu de odihna din prispa casei bunicilor, sau parte din casa de la curte, pe care o visam toti. Din punct de vedere structural, logia sprijina pe toate laturile. Eu atrageam atentia asupra incarcarii excesive a balcoanelor si a solutiilor estetice, in mare majoritate dezastruoase. Bucurativa de micul loc cu mult aer. In fond, camerele sunt niste cutii in care traim, indiferent de dimensiunea lor. Contactul cu exteriorul da sens existentei. Cu stima, Nelu.
Nelu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Constantin - 26 Mar 2012, 10:05 (post nou)
Raspuns solutie
Cum adica pentru inchiderea balconului nu aveti nevoie de aprobari speciale?...nu ar trebui sa va informati mult mai atent inainte de a comunica aceasta informatie?....daca ti-ai face autorizatie pentru lucrarile din restul casei fara ca certificatul de urbanism sa includa si inchiderea balcoanelor , tot esti amendabil si ti se poate cere aducerea balconului la stadiul initial...iar multi arhitecti nici nu vor sa faca un proiect cu balcoane inchise argumentand ca ti se poate cerecsa faci pe cheltuiala ta un proiect de fatada pentru intregul bloc...deci, ce argument aveti cand spuneti ca legislatia permite acum inchiderea balcoanelor?..vorba lui Moromete, "pe ce va bazati"?
Constantin
Utilizator neinregistrat
Raspunde
R.Assistant - 26 Mar 2012, 11:52 (post nou)
Raspuns solutie
Exprimarea a fost, intr-adevar, evaziva. Am scris doar "E important de asemenea si aspectul exterior, care va poate atrage probleme juridice, desi la ora actuala nu mai aveti nevoie de aprobari speciale pentru a va inchide balconul." A fost o eroare, desi "aprobari speciale" este o sintagma interpretativa a legislatiei in vigoare, prin urmare nu o indreptam in articol, ci in raspunsul ptr dv. Da, pentru o extrema corectitudine, mergeti si INCERCATI SA luati autorizatie de la primarie (va dam mai jos si legea), va dura cateva luni pana poate o veti obtine si in plus, daca nu veti avea alte probleme structurale, probabil ca va trebui sa respectati unitatea fatadei blocului – apropo, blocul dv. are o unitate a fatadei sau lucrarile aprobate sau nu pana acum, de 20 de ani incoace, au dat nastere unui aspect total neunitar? In fine, probabil ca nici nu veti obtine autorizatia, ceea ce fapt nici nu ne contrazice subiectul intial – oricum noi va recomandam in material sa va ganditi bine inainte de o asemenea lucrare, lucrul fiind dificil fie si numai din punct de vedere constructiv (nu voiam sa intram in aspectul juridic). Schimband subiectul si pentru ca intr-adevar e nevoie de precizari, haideti sa vedem ce zice legea constructiilor, Legislatia in vigoare este 50/1991, care, la articolul 11 spune asa: "(1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor: a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate; b) reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei, inclusiv în situaţia în care se schimbă materialele din care sunt realizate respectivele lucrări, cu excepţia clădirilor declarate monumente istorice, în condiţiile legii; (…) e) zugrăveli şi vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de faţadă şi culorile clădirilor; (…) h) lucrări de reparaţii, înlocuiri ori reabilitări fără modificarea calităţii şi formei arhitecturale a elementelor de faţadă, dacă aceste lucrări nu se execută la construcţiile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) (in respectivul paragraf, lit b, nu sunt mentionate balcoanele, n.r.), astfel: 1. finisaje interioare şi exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea; 2. trotuare, ziduri de sprijin ori scări de acces; 3. lucrări de reabilitare energetică a anvelopei şi/sau a acoperişului - dacă nu se schimbă sistemul constructiv al acestuia, respectiv terasă/şarpantă - la clădiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau în curs de clasare, respectiv situate în afara zonelor de protecţie a monumentelor şi/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii;" Dupa cum vedeti legea este interpretabila: in cele mai multe cazuri, inchiderea un balcon nu afecteaza structura de rezistenta, dar sunt si situatii in care o face (sa nu uitam ca un balcon iesit in afara si supraincarcat pune oricum presiune suplimentara peste balconul de dedesubt). De asemenea, in marea majoritate a cazurilor, inchiderea poate afecta aspectul arhitectural al constructiilor, in functie evident, de tipul lucrarii, de cate modificari s-au mai facut la fatada respectiva intre timp. Teoretic, nici o lucrare de inchidere a balconului nu ar fi trebuit aprobata, cu exceptia lucarilor de anvergura ce privesc reabilitarea termica a blocurilor (la fel, un cu totul alt subiect de articol). Practic au fost destule lucrari de acest gen aprobate si inca si mai multe lucrari (in Bucuresti, cel putin) care s-au facut fara autorizatie. Si nu mai vorbim aici despre balcoanele de la parter, care uneori au si usi exterioare, trepte etc. Desigur, subiectul merita dezbatut, macar din simplul motiv ca autoritatile au scapat total din mana acest aspect…
 R.Assistant
★★★★★
Raspunde
Adrian Pascu - 27 Mar 2012, 00:17 (post nou)
Raspuns solutie
Din fericire va raspunde un ...expert in termopane. Sunt perfect de acord cu sugestia nu faceti rabat de la calitate. Chiar ieri am ofertat unui cuplu de tineri o inchidere de balcon. Primul lucru care l-au facut cand au intrat in birou au cerut ce-i mai ieftin. Le-am explicat ca este vorba de o investitie dar, la sfarsit, mi-au spus ca au primit oferta cu 40% mai ieftina decat REHAU 5 camere ce le-am ofertat eu. Din pacate in aceste vremuri oamenii cauta ferestre si atat si nu inteleg ca pana la urma este vorba de o investitie.TOTUL IEFTIN - este filozofia care sta la baza deciziei de cumparare.
Adrian Pascu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Marian - 29 Mar 2012, 20:37 (post nou)
Raspuns solutie
Nu intotdeauna ''totul ieftin'' este si de cea mai proasta calitate,d-le Adrian Pascu;mai sunt si ''experti in termopane'' care au in spate multi ani de experienta si tin cont si de situatia economica actuala,fiind multumiti sa vanda chiar si cu un profit mai mic.
Marian
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Alex - 17 Apr 2012, 13:45 (post nou)
Raspuns solutie
Am avut balconul inchis multi ani cu profile metalice (cornier). Era singura solutie existenta la acel moment. Acum 3-4 ani am inlocuit cu tamplarie PVC, 5 camere (Atentie, d-le Marian! A costat mai mult, dar as vrea sa vad ce efect are una de 3 camere). Rezultatul este exceptional: am izolat fonic si termic, fara probleme de condens (geamurile permit bascularea). Nu a fost nevoie de alte investitii, deoarece tamplaria sufrageriei am pastrat-o (bineinteles, am pus una noua, din PVC).
Alex
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Valentin - 21 Sep 2012, 22:44 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua. Stiti ceva de sistemul de inchidere cu panouri armonice de sticla? Sunt acele panouri de sticla, pe sine, care se pot strange. As aprecia un feedback ( pro/contra) de la cei care au acest sistem sau au cunostinte despre el. Multumesc
Valentin
Utilizator neinregistrat
Raspunde
R.Assistant - 24 Sep 2012, 11:29 (post nou)
Raspuns solutie
Vorbind in general, cea mai importanta, dupa calitatea sticlei, este feroneria folosita, adica sistemele de sine, care asigura fiabilitatea sistemului. Dar exista mai multe sisteme, si cum fiecare e conceput in functie de spatiul pe care vreti sa-l inchideti e mai dificil de explicat ce ar fi cel mai practic, depinde foarte mult de produs (la cele de calitate si preturile sunt pe masura)... Pentru balcoane si terase, in primul rand trebuie verificat si daca aveti nevoie de bariera termica sau nu (balconul e incalzit?), apoi etanseitatea asigurata. Trebuie luat in calcul ca panourile sunt doar un element din intreaga lucrare, in afara de ce produs alegeti mai e importanta si executia lucrarii, respectiv evaluarea la fata locului, specialistul ales... Panourile armonice sunt o solutie pentru inchiderea balconului mai buna decat altele, dar raman problemele ridicate mai jos in cazul altor tipuri de inchideri, trebuie atentie si la structura balconului, la executie etc.
 R.Assistant
★★★★★
Raspunde
alehandro - 01 Nov 2012, 23:09 (post nou)
Raspuns solutie
Valentin, Eu am inchis balconul cu sistemul prezentat in videoul de pe youtube.Sunt foarte multumit de acest sistem de inchidere.Ofera libertate si spatiu.
Raspunde
ferry - 07 Jun 2013, 16:51 (post nou)
Raspuns solutie
Alehandro, Te rog sa-mi spui ce dimensiuni ai avut la balcon si cat te-a ajuns investitia? Este interesanta inchiderea prezentata mai sus a balconului, ma intereseaza daca are si protectia impotriva efractiei deoarece eu o sa am la parter de inchis balconul. Multumesc
Raspunde
alehandro - 09 Jun 2013, 08:24 (post nou)
Raspuns solutie
Discuție prețuri
cam 125 euro pe mp. din cate imi aduc eu aminte se putea face si cu sticla antiefractie.acum nu stiu sa ti pun costuri pentru acea sticla.
alehandro
Utilizator neinregistrat
Raspunde
dann - 28 Sep 2013, 07:23 (post nou)
Raspuns solutie
putem vedea niste poze ?
 dann
★★
Raspunde
Discuţiile 1 - 10 din 19 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 2 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
10 idei pentru dușuri walk-in care îi vor da băii tale un aer ultramodern
Multumesc :). Am folosit rigola
Perii tubulare manuale SIT - Poza 4
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
Pardoseli pentru industria alimentara - Sikafloor®-PurCem®
"Stimate Domn, Asa cum am detaliat in articol, aceste sisteme de pardoseli industriale...
Sisteme de automatizare pentru controlul temperaturii, ventilatiei si aerului conditionat SIEMENS
Buna ziua, Va rugam sa ne lasati o adresa de e-mail pentru a va contacta in privat. Ne...
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 
stelica_33
2 posturi in ultima luna
 
Florin Gonczol
2 posturi in ultima luna
 GHITA
GHITA
2 posturi in ultima luna
 
Sorin Popa
1 post in ultima luna
 Rares Iordache
Rares Iordache - TERASTEEL
1 post in ultima luna
 
nelvex
1 post in ultima luna
 viomarmi22
viomarmi22
1 post in ultima luna
 
Bandrabur Gheorghe-Dan
1 post in ultima luna
 
Jeanpiere
1 post in ultima luna
 
VIFORU
1 post in ultima luna
 
MAIORUL
1 post in ultima luna
 
jakeponsha3
1 post in ultima luna
Ultimele subiecte discutate
→ în capitolul Trenduri & opinii