Idei interesante pentru a ascunde ușile într-un decor elegantIn virtutea acestei idei, compania italiana Linvisibile produce usi invizibile, varianta moderna, eleganta a intrarilor in pasaje sau camere secrete din filmele
Vezi mai multe detalii
Discuţiile 1 - 1 din 1 discuţie
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Radu Parvu
Raspuns solutie
Bună ziua ! Referitor asupra exprimării prezente în textul „Idei interesante pentru a ascunde ușile într-un decor elegant", publicat de SpatiulConstruit.ro, la 18.10.2018, citez: „Usile nu trebuie neaparat sa fie acele bucati dreptunghiulare din lemn (sau din sticla daca vorbim de modelele frantuzesti), cu feronerie metalica, cu care suntem toti obisnuiti. Ba pot chiar sa nu fie deloc, cel putin aparent, lasand peretele NEÎNTINAT", citat finalizat, (majusculele îmi aparțin). Cu tot respectul, trebuie să vă atrag atenția că folosirea unor cuvinte al căror sens vă este necunoscut sau cunoscut aproximativ, nu face din textul de față un articol mai bun, dimpotrivă. Iată mai jos câteva definiții ale cuvântului respectiv folosit greșit în textul dvs.: Neîntinát, -ă adj. Nepătat, imaculat, care n’a fost întinat: viață neîntinată. sursa: Scriban (1939) NEÎNTINÁT adj. v. candid, cast, curat, feciorelnic, fecioresc, inocent, nepătat, neprihănit, nevinovat, pudic, virgin, virginal. sursa: Sinonime (2002) NEÎNTINÁT, -Ă, neîntinați, -te, adj. Care și-a păstrat curățenia morală, puritatea. – Pref ne- + întinat. sursa: DEX '09 (2009) Prezența unei uși într-un perete nu poate „ÎNTINA" acel perete, nici măcar în sens figurat deoarece, pe de o parte cuvântul respectiv se referă la persoane și rarisim la obiecte, iar pe de altă parte, elementele respective (ușile) au un rol clar stabilit de foarte multă vreme - acela de a crea siguranță, de a separa spații etc - prin urmare, prezența unei uși într-un perete nu poate avea un rol negativ, după cum reiese din articolul dvs. Vă trimit acest comentariu deoarece știu că site-ul SpatiulConstruit.ro acordă importanță materialelor prezentate/expediate către abonați, atât în ceea ce privește calitatea acestora cât și corectitudinea informațiilor și a exprimărilor folosite.
18 Oct 2018, 13:30
★★★★★
Camelia Sisea
Raspuns solutie
Buna ziua! Multumim pentru comentariu. Cuvantul a fost folosit totusi cu sensul figurat, cu un ton usor degajat, pornind de la ideea de curat pe care o sugereaza, pentru a ne referi la efectul de continuitate a designului peretelui pe care il obtinem cu usile prezentate. In niciun caz nu am dorit sa diminuam in vreun fel importanta usii. Au fost omise insa ghilimele de rigoare, pe care le-am adaugat ca urmare a observatiei dumneavoastra. Speram ca ne veti ramane alaturi si asteptam si pe viitor parerea dumneavoastra in legatura cu informatile publicate pe SpatiulConstruit.ro. Numai bine!
18 Oct 2018, 13:57
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
10 idei pentru dușuri walk-in care îi vor da băii tale un aer ultramodern
Multumesc :). Am folosit rigola
Perii tubulare manuale SIT - Poza 4
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
Pardoseli pentru industria alimentara - Sikafloor®-PurCem®
"Stimate Domn, Asa cum am detaliat in articol, aceste sisteme de pardoseli industriale...
Sisteme de automatizare pentru controlul temperaturii, ventilatiei si aerului conditionat SIEMENS
Buna ziua, Va rugam sa ne lasati o adresa de e-mail pentru a va contacta in privat. Ne...
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 GHITA
GHITA
2 posturi in ultima luna
 
Decebal_S
1 post in ultima luna
 
romormica
1 post in ultima luna
 
Ionut Rizescu
1 post in ultima luna
 
Daniela Dragnea
1 post in ultima luna
 SG
SG
1 post in ultima luna
 
Emilia Gabor
1 post in ultima luna