Idei eco. Cum fac altii economii la curent

Ciudat cum inventivitatea oamenilor nu se lasa doborata de saracie. Cineva spunea odata ca ideile bune se nasc in fata dificultatilor si este foarte adevarata daca luam in calcul exemplele de mai jos. Vreti sa faceti economii la curent electric, folosind energia altrenativa a soarelui si a apei, fara sa aveti nevoie de cine stie ce instalatii?

Vezi mai multe detalii
Discuţiile 1 - 3 din 3 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Dorin Boila - 23 Jul 2012, 12:45 (post nou)
Raspuns solutie
Unde sunt marii designeri si marile firme de tehnologie verde cu o maree de solutii si gadjeturi solare ??? Nu le aduc bani, ca gadjeturile it ???
Dorin Boila
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Redactia SpatiulConstruit.ro - 23 Jul 2012, 12:52 (post nou)
Raspuns solutie
Au si acelea rostul lor si, ba da, le aduc bani. Multi oameni prefera tehnologia si nu si-ar tine alimentele in vase ceramice, ei or sa cumpere o combina frigorifica, mai ales ca e destul de accesibila pentru o tara "civilizata" ca a noastra. Si pentru aceste aparate electrocasnice este nevoie de energii alternative. Dar materialul de fata e interesant ca idee si merita intr-adevar sa ne gandim cum s-au descurcat oamenii pe cand nu exista electricitate, nu?
Raspunde
Dorin Boila - 23 Jul 2012, 13:03 (post nou)
Raspuns solutie
NU deviati comentariul spre electrocasnice. Nimeni nu le contesta si nu se pot numi gadjeturi ! E vorba despre obiectele IT foarte scumpe ptr. consumatori, care devin semi-sclavi ai internetului si pierd treptat din vedere esentialul din relatiile inter-umane !! Pe de alta parte, nu cred ca atunci cind electricitatea (care exista de la Facerea Lumii !!!) nu era inca accesibila comercial, oamenii foloseau chestii ca alea din foto !! Am vazut in filme pe YouTube lucruri si aplicatii solare destul de interesante pt. lumea a treia (din care inca facem parte...), si poate e chiar interesant sa fim pregatiti si pentru vremea cind vom avea saptamini de zile fara curent electric, nu vom mai fi in stare sa platim iarna utilitatile, vom fi condusi de maimute mai inepte decit cele din ultimii 20 de ani, etc.
Dorin Boila
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Redactia SpatiulConstruit.ro - 23 Jul 2012, 13:10 (post nou)
Raspuns solutie
Haha, da, suna destul de apocaliptic, dar din pacate e adevarata treaba cu facturile la utilitati. De aceea am si cautat idei ca acestea. Nu aveam intentia sa deviem, dar nu intelegeam unde bateti cu intrebarea, mai ales ca practic sustineti ideea din articol. Va mai asteptam cu alte sugestii de asa ceva, mai ales daca aveti experienta cu ele si ati si pus in practica solutii, ca sa afle si alte persoane obisnuite cum ar putea sa se descurce.
Raspunde
Dorin Boila - 23 Jul 2012, 13:25 (post nou)
Raspuns solutie
Solutii tehnologice se ofera contra-cost, mai ales cind industria autohtona nu e in stare sa le introduca in fabricatie. Probabil cunoasteti cite medalii de aur iau proiectantii romani la saloanele Geneva, si nici una nu se aplica in Romania !! In practica curenta, utilizez solutiile fundamentale, cunoscute inca de Hippodamos din Milet, de orientare a constructiilor dupa punctele cardinale, ceea ce ajuta imens beneficiarii, chiar cind nu-si dau seama singuri !!
Dorin Boila
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Erika - 27 Jul 2012, 13:22 (post nou)
Raspuns solutie
bine-bine si cand ploua... ce facem dak ati gaurit tavanele sa bagati sticlele??? ca nu prea se vede ca ar fi puse chiar etans....
Erika
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Cipri - 30 Jul 2012, 10:46 (post nou)
Raspuns solutie
inventezi tu o garnitura si ai rezolvat problema! ;)
Cipri
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Loredana - 08 Feb 2013, 16:03 (post nou)
Raspuns solutie
Da, ziua merge cu bidoanele. Dar seara, cand intr-adevar ai nevoie de lumina? Nu ai parte de ea, ca luna nu genereaza o lumina asa puternica. Acest sistem de iluminat este, dupa cum se si specifica, pentru zonele foarte calde, unde casele nu au ferestre pentru a izola termic cat mai bine casa. Si de altfel si celelalte alternative prezentate mai sus au inconvenientele lor. Ce faci cu ciorba? Gatesti la ea toata ziua si in timpul asta se altereaza alimentele din ea. In fine, ajungem la spatiu. Populatie multa, spatiu putin, deci unde le depozitam? De acord, sunt alternative eco, dar nu sunt practice pentru ca omului din ziua de azi, de oriunde ar fi el, chiar si din Romania lumii a treia, cum zice Dorin Boila, ii lipseste timpul, spatiul, si rabdarea. Frumos articol totusi, dar hai sa nu tragem concluzii pripite cu privire la motivele pentru care folosim aparatura de acum si nu "aparatura de atunci".
Loredana
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
10 idei pentru dușuri walk-in care îi vor da băii tale un aer ultramodern
Multumesc :). Am folosit rigola
Perii tubulare manuale SIT - Poza 4
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
Pardoseli pentru industria alimentara - Sikafloor®-PurCem®
"Stimate Domn, Asa cum am detaliat in articol, aceste sisteme de pardoseli industriale...
Sisteme de automatizare pentru controlul temperaturii, ventilatiei si aerului conditionat SIEMENS
Buna ziua, Va rugam sa ne lasati o adresa de e-mail pentru a va contacta in privat. Ne...
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 
stelica_33
2 posturi in ultima luna
 
Florin Gonczol
2 posturi in ultima luna
 GHITA
GHITA
2 posturi in ultima luna
 
Sorin Popa
1 post in ultima luna
 Rares Iordache
Rares Iordache - TERASTEEL
1 post in ultima luna
 
nelvex
1 post in ultima luna
 viomarmi22
viomarmi22
1 post in ultima luna
 
Bandrabur Gheorghe-Dan
1 post in ultima luna
 
Jeanpiere
1 post in ultima luna
 
VIFORU
1 post in ultima luna
 
MAIORUL
1 post in ultima luna
 
jakeponsha3
1 post in ultima luna
Ultimele subiecte discutate
→ în capitolul Trenduri & opinii