Fundatii

Orice constructie isi datoreaza rezistenta, soliditatea si stabilitatea unui element esential, practic invizibil, dar extrem de important: fundatia. Denumita si temelie, fundament, baza, sau, popular, "talpa casei", fundatia are rolul de a sustine greutatea constructiei, transmitand-o catre terenul pe care e ridicata cladirea.

Vezi mai multe detalii
Discuţiile 1 - 7 din 7 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Utilizator neinregistrat
BEJAN DAN
Raspuns solutie
FOARTE BINE TRATAT SUBIECTUL. DORESC SA CUNOSC AUTORUL . CU STIMA, DAN BEJAN
25 Apr 2012, 09:25
Utilizator neinregistrat
DANIEL ANDREIANA
Raspuns solutie
superinteresant subiectul ...... imi sunt de un real folos aceste informatii ...am o intrebare...cum pot impermeabiliza betonul pentru a face un subsol general la o casa ,exista un aditiv care se pune in masa de beton la statia de betoane pentru a avea astfel de proprietatii,ce produs la ce pret si daca il pot pune eu in acel malaxor (masina care aduce betonul de la statia de betoane) cat timp trebuie lasat sa se amestece in malaxor,(in statiile de betoane nu am mare incredere) ...daca cineva a mai facut asa ceva astept raspuns....pe adresa de e-mail - andreianadaniel@yahoo.com- .....va multumesc anticipat..... cu respect DANY
25 Jun 2012, 11:03
Redactia SpatiulConstruit.ro★★★★★
Buna ziua, exista o solutie de impermeabilizare a betoanelor inca din faza de preparare (la betoniera). Va vom furniza informatii despre aceasta solutie in cel mai scurt timp.
25 Jun 2012, 13:32
Utilizator neinregistrat
DANIEL ANDREIANA
Raspuns solutie
Va multumesc mult si astept informatiile de la dumneavoastra..sa aveti o zi buna.....Dany
25 Jun 2012, 14:49
Utilizator neinregistrat
ovidiu
Raspuns solutie
poti cumpara beton de statie cu permeabilitate redusa P8/10. Daca subsolol e deja turnat si ai infiltratii poti folosi produse de tipul XIPEX care infunda porii capilari din beton. La autobetoniera e tarziu sa mai pui ceva sa fie impermeabil. Poti lua probe pentru permeabilitate si sa le trimiti laun laborator certificat pentru incercari. Dar pentru a fi sigur ca nu ai infiltrati de apa daca panza freatica e mai sus decat nivelul subsolului trebuie membrane hidroizolante la exterior.
19 Dec 2012, 13:33
Utilizator neinregistrat
Daniel Andreiana
Raspuns solutie
mersi mult Ovidiu...am gasit un produs care se numeste radimix (concentrat )si care se poate adauga in masa de beton direct la statia de betoane si realizeaza impermeabilizarea 100% cu garantie pe propria raspundere a firmei care imi vinde produsul, cu conditia aceptarii unui specialist de la firma care sa asiste la toata operatia de amestec la statie, turnare,vibrare... ,anul care vine sper sa ma apuc de lucrare,fiindca anul acesta meseriasii m-au lasat balta,fiindca ei nu lucraza cu asemenea produse si nici nu stiu sa monteze cofraje GEOPANEL????..........CRACIUN FERICIT!!!!!!!!
25 Dec 2012, 12:23
Utilizator neinregistrat
mihaila viorel
Raspuns solutie
Pentru a nu permite sa patrunda apa in subsol se poate folosi de la Mapei produsul se chema Mapelastic este format din doua componente 8l de lichid la un sac de24kg se realizeaza cca. 15mp cu un sac.prima parte este strat subtire dupa care se va arma cu plasade iuta cufibre de naylonse va da cu mala de 5 mm dupa care se vor umple denivelarile. Daca proprietarul doreste se poate da si cu masina de tencuitdar va costa foarte mult1sac +bidonul cu lichidul pentru amestec in ro. Costa cca 320ron avantajul fata de membra este ca daca va aparea peste ani infiltratie va fi doar intr-un singur loc nu cala membra peste tot ex. Umpleti o pung acu apa sio puneti in ata punga. Produsul este foarte bun dar trebui sa stie cine il va folosifisa tehnica cu respect
18 Mar 2013, 22:50
Utilizator neinregistrat
Daniel Andreiana
Raspuns solutie
Mersi mult Viorel....numai bine!!!!!!
19 Mar 2013, 14:25
HelpDesk SpatiulConstruit.ro★★★★★
Mai multe informatii despre Mapelastic gasiti chiar pe portalul SpatiulConstruit.ro - a se vedea linkul de mai jos.
Bengy
Raspuns solutie
salut, pentru a scapa DEFINITIV de umezeala din pardoseala vezi pardoseli ventilate apoi...0744545415
Utilizator neinregistrat
Dragos Baia
Raspuns solutie
Buna ziua, Exista un normativ care sa reglementeze accesul auto in garaje la Demisol/ Subsol?.. Ma intereseaza daca sunt permise pante mai mari de 20-30% si in ce conditii. Multumesc
02 Aug 2012, 14:22
Redactia SpatiulConstruit.ro★★★★★
Ca regula generala se procedeaza astfel: - panta de 10% pentru garaje fara intrare acoperita (rampa este sub cerul liber) - panta de maxim 15% pentru garaje cu intrare protejata, acoperita. Ca precizare, pentru o locuinta sunt valabile aceleasi reguli, care permit accesul tuturor tipurilor de masini (si cu garda la sol mica si garda la sol mai mare). Nu cred ca vreti sa va alegeti masina dupa panta garajului, asa ca ar fi mai indicat sa respectati aceste valori de pante. Concluzie:Pentru o rampa cu inclinatia mai mare de 15% accesul in garaj depinde foarte mult de garda la sol a masinii.
02 Aug 2012, 16:10
Utilizator neinregistrat
Emil Stefarta
Raspuns solutie
Exista o sectiune ce poarta titlul "Sisteme de scurgere a apelor pluviale si a canalizarii" in care se figureaza evacuarea apelor in cazul folosirii clapetelor tip unisens. Poate cineva sa explice ce poate determina clapeta unisens sa se deschida pentru a permite evacuarea apelor de la subsol in conditiile in care acesta se afla sub nivelul fosei sau a retelei de canalizare si este de presupus ca este inchisa urmare a presiunii care se exercita asupra ei.
29 Oct 2012, 13:59
Utilizator neinregistrat
georgeta
Raspuns solutie
NU se proiecteaza canalizarea apelor din interiorul cladirilor sub nivelul fosei. Se colecteaza gravitational apa in interiorul fosei sau caminului de racord si in cazul in care coletorul general stradal se afla la o cota superioara se procedeaza la pomparea apei uzate cu o electropompa submersibila montata in fosa/camin. Clapeta antiretur este prevazuta pentru cazuri exceptionale cand este inundata fosa / caminul de racord. O pompa submersibila pentru canalizare consuma cca. 0.3 - 0,7 kw (functie de debit si de inaltimea de pompare), functioneaza maxim doua ore pe zi si asigura siguranta in exploatare a instalatiilor. Chiar daca la nivelul colectorului general as avea o diferenta de cota care sa-mi asigure o panta de 1% eu tot statie de pompare as pune la mine acasa. E mai sigur.
29 Oct 2012, 15:36
Utilizator neinregistrat
cristina
Raspuns solutie
Buna ziua, ce norme se aplica pentru proiectarea, respectiv autorizatia de constructie pentru un garaj.? Sunt aceleasi norme ca si pentru locuinte? Doresc sa amplasez un garaj de beton sau boltari in curtea personala si as dori sa stiu cat de adanca trebuie sa fie fundatia. Doresc sa fac proiect si executia cu autorizatie de constructie. Locatia la 40 km de Bucuresti. Va multumesc.
06 Jan 2013, 21:23
★★★★★
R.Assistant
Raspuns solutie
Buna ziua, Si in cazul garajelor, ca si in cazul tuturor constructiilor cu caracter permanent se aplica aceleasi "norme", respectiv aceiasi pasi: certificat de urbanism, avize, autorizatie de construire, proiect etc. In cazul fundatiilor, adanacimea minima trebuie sa se situeze sub adancimea de inghet normata a zonei. In mod uzual ar trebui sa fie la 80, 90 cm sub cota terenului.
07 Jan 2013, 14:41
Tekos
Raspuns solutie
Buna ziua, Dar in cazul constructiilor cu caracter provizoriu (nepermanent) realizate din materiale usoare (structura din lemn, panouri osb, etc) se respecta aceeasi procedura? Nu vad logica realizarii unui simplu adapost, pentru o masina, din bca, caramida, etc.
25 Nov 2013, 23:28
Utilizator neinregistrat
Cosmin
Raspuns solutie
Buna ziua! Mi se par minunate desenele si as dori sa stiu si eu in ce program au fost facute? Va multumesc.
13 Mar 2013, 09:12
★★
scorpionmale
Raspuns solutie
Vezi aici, poti descarca si varianta trial sa vezi daca poti realiza.
07 Apr 2013, 18:17
Utilizator neinregistrat
cornelia marinescu
Raspuns solutie
Buna ziua. Care poate fi solutia in cazul unui teren cu panza freatica la 1,5m (parau in apropiere) pentru o casa din barne cu mansarda, in suprafata de 100 mp? Fundatia pe stalpi este posibila? Si cam cat de scumpa este?
14 Mar 2013, 14:38
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
10 idei pentru dușuri walk-in care îi vor da băii tale un aer ultramodern
Multumesc :). Am folosit rigola
Perii tubulare manuale SIT - Poza 4
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
Pardoseli pentru industria alimentara - Sikafloor®-PurCem®
"Stimate Domn, Asa cum am detaliat in articol, aceste sisteme de pardoseli industriale...
Sisteme de automatizare pentru controlul temperaturii, ventilatiei si aerului conditionat SIEMENS
Buna ziua, Va rugam sa ne lasati o adresa de e-mail pentru a va contacta in privat. Ne...
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 
romormica
3 posturi in ultima luna
 GHITA
GHITA
2 posturi in ultima luna
 markcarlson70
markcarlson70
2 posturi in ultima luna
 
Radu Parvu
1 post in ultima luna
 
Decebal_S
1 post in ultima luna
 
Ionut Rizescu
1 post in ultima luna
 
Daniela Dragnea
1 post in ultima luna
 SG
SG
1 post in ultima luna
 
Emilia Gabor
1 post in ultima luna