Casa realizata din containere in Verona

Aceasta structura realizata din containere a fost expusa la inceputul acestei luni la Abitare il Tempo din Verona, Italia. Arhitectii, Studio Astori De Ponti Associati, au folosit containere abandonate pentru a construi o casa care are menirea de a "propune un punct de plecare alternativ pentru reflectie," spre deosebire de "o solutie definitiva si absoluta la problema durabilitatii."

Vezi mai multe detalii
Discuţiile 1 - 2 din 2 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
Utilizator neinregistrat
Dorin Boila
Raspuns solutie
Bună realizare ! Singura dată cînd „simfonia paralelipipedului" nu mă deranjează, pentru că este intrinsecă structurii spațiale... Acum patru ani am avut și eu, în zona Sibiului, un proiect de transformare a unui conteiner metalic tip în locuință permanentă ptr. un homeless mai activ !!
08 Aug 2012, 14:44
Utilizator neinregistrat
dani
Raspuns solutie
eu lucrez la firma care a executat lucrarea (arcontainer) si am lucrat la realizarea acestei "case".. este o idee foarte buna care ar functiona si in romania, dar lipsa banilor este o mare piedica pentru inceperea unei astfel de afacere.....pentru realizarea acestei structuri la Fiera di Verona s-au cheltuit 46 000 euro impartiti in : -8 000 euro costul containerelor -10 000 euro lucrarile de lacatuserie (taieturi pentru usi, ferestre, baza si balustrada terasei, ) -7 000 euro instalatia electrica si geamurile de termopan, precum si scarile care duc la etaj -15 000 transportul si montarea-demontarea cu macaraua (transportul pe ruta Rimini-Verona dus intors) -6 000 euro amenajarea interioara (pereti, parchet , ) multe materiale au fost livrate in mod gratuit de firma DuPont Realizarea structurii a durat 3 saptamani ( de la realizarea proiectului la predarea lucrarii terminate)
16 Aug 2012, 09:36
Utilizator neinregistrat
nelu rus
Raspuns solutie
Poate costurile s-ar putea diminua in Romania, as fi interesat de proiect pt a putea face un buget real ........poate cineva imi face rost de proiectul tehnic
30 Oct 2012, 08:32
Dan
Raspuns solutie
Intradevar, un proiect curajos si interesant. Insa exista o solutie mai comoda si mai rapida de a cosntrui o casa din containere, folosind acele module pentru birouri si organizari de santier. Din cate stiu un asemenea container de 20 de picioare are cam 14 metri patrati, iar din 3 containere iti iese o casuta versatila si mai cocheta decat un apartament de bloc cu 2 camere. Costul unui astfel de container este de 2600 euro, asadar cu transport, montaj si echipare utilitati sare spre 10 mii de euro. Cel mai serios avantaj al unei astfel de case este rezistenta deosebita la cutremure si foc. Spuma PUR din panouri nu arde si nici nu intretine arderea, iar toata structura este metalica si gandita sa reziste la stivuire de pana la 4 nivele. Am vazut pe http//:Logheaza-te sa vezi acest link o casuta din astfel de module, complet echipata, la pretul lui Logan. Ce sa mai spun de faptul ca instalarea sau mutarea se face in doua-trei zile. Nu ai nevoie de fundatie, de proiect, de autorizatii etc. Iar cel mai fain e ca nu platesti nici un fel de impozit, pentru ca "baracamentele" (cum sunt catalogate containerele) sunt considerate cconstructii provizorii si nu au valoare de impozitare. In SUA exista sute de mii de astfel de "mobilehome". Si daca le place americanilor sa stea in asa ceva, nu pricep de ce nu ne-ar place si noua, mai ales celor cu venituri mici sau la inceput de casnicie.
21 Oct 2012, 17:53
Valahus Ro Shelters
Raspuns solutie
Linkul ACTUAL este Logheaza-te sa vezi acest link " o casuta din astfel de module, complet echipata, la pretul unui Logan. Instalarea sau mutarea se face in doua-trei zile. Nu ai nevoie de fundatie, de proiect, de autorizatii etc. Iar cel mai fain e ca nu platesti nici un fel de impozit, pentru ca "baracamentele" (cum sunt catalogate containerele) sunt considerate constructii provizorii si nu au valoare de impozitare. " gasiti un VIDEOclip cu interior container birou - locuinta, amenajat atasat aici sau pe Logheaza-te sa vezi acest link Construim şi montăm diverse tipuri de Containere, Containere birou, Containere dormitor, Containere sanitare, Containere speciale şi sheltere la comandă Construim structuri din containere după specificaţiile clientului Montăm accesorii şi aparatură interioară şi exterioară pentru containere şi sheltere Executăm practic orice configuraţie de containere birou sau de containere diverse, cu piese de colţ ISO. Containerele pot fi stivuite până la 3 nivele, şi astfel se pot construi hoteluri, cămine studenţeşti, spitale de campanie, clădiri de birouri sau locuinţe sociale. Structura metalica este zincată iar pereţii se pot executa din panouri sandwich sau alte tipuri de panouri compozit.
16 Nov 2012, 20:47
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
10 idei pentru dușuri walk-in care îi vor da băii tale un aer ultramodern
Multumesc :). Am folosit rigola
Perii tubulare manuale SIT - Poza 4
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
Pardoseli pentru industria alimentara - Sikafloor®-PurCem®
"Stimate Domn, Asa cum am detaliat in articol, aceste sisteme de pardoseli industriale...
Sisteme de automatizare pentru controlul temperaturii, ventilatiei si aerului conditionat SIEMENS
Buna ziua, Va rugam sa ne lasati o adresa de e-mail pentru a va contacta in privat. Ne...
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 
romormica
3 posturi in ultima luna
 GHITA
GHITA
2 posturi in ultima luna
 markcarlson70
markcarlson70
2 posturi in ultima luna
 
Radu Parvu
1 post in ultima luna
 
Decebal_S
1 post in ultima luna
 
Ionut Rizescu
1 post in ultima luna
 
Daniela Dragnea
1 post in ultima luna
 SG
SG
1 post in ultima luna
 
Emilia Gabor
1 post in ultima luna