Acoperisuri cu panta: materiale pentru invelitori

Invelitorile pentru acoperisurile cu panta pot fi facute din cele mai diverse materiale. Se folosesc si astazi atat traditionalele stuf si paie, cat si clasicele tigle din ceramica, dar si o serie de materiale moderne prefabricate (tigle din beton, panouri din tabla, fibrociment, plastic, membrane sau sindrile bituminoase etc.) O scurta clasificare a acestor materiale va va ajuta sa descoperiti avantajele si (uneori) dezavantajele fiecarui tip in parte. Alegerea celui mai potrivit pentru acoperisul viitoarei locuinte pe care doriti s-o construiti depinde, desigur, de calitatile izolatoare si de durabilitatea materialului, dar si de aspectul sau estetic final, de armonia dintre aspectul casei si aspectul acoperisului.

Vezi mai multe detalii
Discuţiile 1 - 9 din 9 discuţii
  pagina urmatoarepagina urmatoare pagina anterioara Pagina din 1 pagina urmatoare ultima paginaultima pagina
serban diana - 13 Aug 2012, 15:04 (post nou)
Raspuns solutie
buna ziua am o intrebare se poate pune tabla ondulata sau tabla tip tigla peste tabla zincata?daca da avantaje si dezavantaje si daca nu de ce.multumesc anticipat.
serban diana
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Redactia SpatiulConstruit.ro - 13 Aug 2012, 15:27 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, este perfect posibil sa montati o invelitoare din tabla tip tigla peste o invelitoare din tabla zincata. Cu urmatoarele precizari: - indepartati bucatile de tabla foarte ruginite sau cu marginile ridicate; - montati o folie anticondens pe toata suprafata invelitorii; abia dupa aceea se monteaza sipcile si contrasipcile. Avantajul major este ca obtineti o invelitoare noua in locul uneia vechi. O alta diferenta este ca va poate permite sa obtineti un acoperis ventilat fata de cel fara ventilare. (In cazul in care casa este cumva monument istoric, este posibil sa nu puteti schimba materialul pentru invelitori).
Raspunde
Dragos - 17 Sep 2012, 11:58 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, Am construit un acoperis din sindrile , am aplicat niste tratamente de protectie iar acum trebuie sa-l vopsesc cu un bait . Acoperisul este destul de inclinat iar de mers pe el nu se poate. Cum as putea sa procedez ca sa realizez acest lucru . Multumesc, Dragos : 0720.722.595
Dragos
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Redactia SpatiulConstruit.ro - 17 Sep 2012, 13:32 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, nu ati specificat ce tratament de protectie ati aplicat (antifungic, ignifugare etc.), finisajul ar fi trebuit sa se faca si el inainte de montare. Acum, ar fi de dorit sa protejati lemnul, iar din cate stiu eu baitul este o solutie mai mult decorativa. Ar mai fi indicat si sa utilizati o substanta care sa protejeze lemnul la actiunea soarelui, razelor UV, umiditate etc. Puteti incerca un produs de genul Wood Protect sau Oil Protect ori Sadolin Sper ca nu ati uitat sa puneti sub sindrile si o folie de protectie, ca masura de prevenire a eventualelor inflitratii. In ceea ce priveste aplicarea… este o problema. - Ati putea folosi un trafalet cu coada lunga (dar este posibil sa creasca consumul de material). Sau o pensula cu coada lunga. - Un pistol de vopsit (cu tija de prelungire, aceeasi problema cu consumul) - O nacela mobila (nu stiu cat ar costa inchiriatul) si a dati materialul cu pensula, manual
Raspunde
Mariana Condrea - 22 Oct 2012, 15:40 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua... prin amabilitatea si consecventa specialistilor consecventi in solutiile lor tehnice, va rog, sa ne spuneti cum se pot descuraja invelitorile din placi tip azbociment---ieftine si poluante... multumesc.!
Raspunde
eu - 04 Dec 2012, 22:11 (post nou)
Raspuns solutie
De ce le descurajam? Sint o parte din ceea ce s-a conturat ca specific romanesc in arhitectura noastra populara, alaturi de tabla, faianta si alte asemenea cuceriri. Ce, nu e frumos acest acoperis? Eu zic ca da!
Fisiere atasate
 eu
Raspunde
Vasile Mereuta - 29 Mar 2013, 21:54 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, Dna. Mariana Condrea, sunt cazuri si cazuri. Un lucru e sigur ... aceste placi de azbociment nu prea isi mai au cautare, cu toate ca pentru multi in anumite cazuri a fost solutia ideala. Am avut un caz, un depozit (400 mp aprenta), acoperit cu placi din azbociment. Gauri peste tot, un consum de energie, enorm in ceea ce priveste incalzirea pe timp de iarna, si o caldura insuportabila vara (care afecta si tot ce insemna materialele depozitate). Ce solutie era recomandata in prag de iarna ??? Una simpla ! Fara sa decoperteze, fara sa mute toate materialele in alt depozit, fara sa cumpere un alt sistem de acoperis. In 3 zile - 1) au fost stabilizate placile nesigure. 2) s-au aplicat 4 centrimetri de spuma poliuretanica rigida (50 kg/m3), ceea ce a dus la termoizolarea si hiroizolarea acoperisului pe exterior. 3) ulterior, in cea de a treia zi, a fost aplicata o membrana poliuretanica cu rolul de protectie UV si o masura in plus de hidroizolare. Aceasta solutie e valabila .... pentru multe alte cazuri de recopertare a acoperisurilor. Dupa caz, se pot gasii solutii viabile. O zi minunata tuturor ! Si un paste fericit tuturor catolicilor ! Logheaza-te sa vezi acest link
Fisiere atasate
Raspunde
Ionut D - 19 Mar 2013, 22:04 (post nou)
Raspuns solutie
Buna seara, Este vreun un inconvenient daca se aplica acoperisul nou pe cel vechi ? Se recomanda decopertarea celui vechi ? Multumesc !
Ionut D
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Mesterul Manole - 23 Apr 2013, 16:50 (post nou)
Raspuns solutie
Buna seara, Depinde foarte mult ce vreti sa puneti si peste ce anume puneti. Spre exemplu tabla tip tigla merge montata peste tabla zincata dar in nici un caz nu se poate pune peste un acoperis din tigla ceramica.
Raspunde
sorin33mil - 03 Jun 2013, 21:33 (post nou)
Raspuns solutie
Da este o problema , daca se aplica nou pe vechi . Da , se recomanda indepartarea celui vechi .
Raspunde
Terax SRL - 29 Mar 2013, 16:32 (post nou)
Raspuns solutie
Puteti recomanda firme care sa execute acoperis din stuf? Sunt interesat sa imi acopar casa cu acest tip de acoperis. Va multumesc
Raspunde
Petru Antoniu - 14 Apr 2013, 12:08 (post nou)
Raspuns solutie
,poate sa-mi spuna cineva daca sunt inconveniente la montarea unui acoperis nou ,tigla de tabla peste cel vachi ,tabla zincata?
Raspunde
Petru Antoniu - 14 Apr 2013, 12:13 (post nou)
Raspuns solutie
modific intrebarea anterioara. Tigla de tabla montata peste vechiul acoperis de tabla zincata.Multumesc.
Raspunde
Arhsterix - 23 Apr 2013, 16:16 (post nou)
Raspuns solutie
In mod normal nu ar trebui sa existe probleme. Daca se verifica astereala si sarpanta si sunt in stare buna, se verifica si invelitoarea de tabla zincata si se indeparteaza zonele cu rugina. Se pune o folie anticondens peste invelitoarea existenta si se monteaza sipcile si contrasipcile. La final se monteaza tabla tip tigla.
Raspunde
sorin33mil - 02 Jun 2013, 00:26 (post nou)
Raspuns solutie
Daca taceai , era mai bine . In primul rind , unui acoperis , cu tabla existenta , zincata in cazul de fata , se indeparteaza TOTAL , pentru a se putea monta alt sistem de invelitoare . Pentru tigla metalica , se monteaza folie , sipca/contrasipca , apoi tigla metalica . Ce rost ar avea tabla zincata ? Cum s-ar putea face completari/remedieri la sarpanta ? Cum ar respira lemnul ? Si cum ar putea bate sipcile , daca nu ar putea vedea capriorii..???? Si ce rost ar mai avea sipca /contrasipca , daca tabla zincata ar ramane pe pozitie ? Aerisire ...la ce ????? Se decoperteaza tabla existenta , se fac reparatiile necesare ( inlocuit scindura , capriori, etc . Se monteaza folia anticondens .Se bat sipcile pe capriori , contrasipca la dimensiunile necesare sistemului de invelitoare .
Raspunde
sorin33mil - 02 Jun 2013, 00:28 (post nou)
Raspuns solutie
Din pacate pt Petru Antoniu , am vazut prea tirziu recomandarea unui "meserias" . Arhsterix , lasa-te de sfaturi de genul asta .
Raspunde
Arhsterix - 03 Jun 2013, 12:25 (post nou)
Raspuns solutie
Buna ziua, Sa vedem : - verificare stare sarpanta si astereala - am specificat - verificare stare tabla - am specificat - folie anti condens - am specificat - sipci si contra sipci - am specificat De ce as elimina invelitoarea veche de tabla daca ar fi intr-o stare buna? Singurul motiv ar fi doar daca as vrea sa fac o mansarda in locul podului. Si atunci as elimina tabla doar din considerentul ventilarii vatei minerale pentru ca la interior ar fi oricum o bariera impotriva vaporilor. Nu inteleg cum o tabla de 1mm grosime, in cel mai fericit caz, te poate impiedica sa montezi sipcile in lungul falturilor prin prindere in astereala, nu neaparat in capriori. Mai mult decat atat folia anti condens care s-ar poza peste tabla ar impiedica formarea si scurgerea acestuia ( a condesului) pe tabla veche. Lemnul nu respira, lemnul acumuleaza vapori sau ii elibereaza in functie de temperatura si umiditatea mediului ambiant. Daca sub sarpanta este doar pod umiditatea se ventileaza prin acesta. Daca este mansarda ( mai ales in cazul unui acoperis mai vechi) deja nu mai conteaza. Ventilarea de sub invelitoare are rol de uscare a condensului care se formeaza pe timpul noptii din cauza diferentei de temperatura intre stratul de aer de sub invelitoare si scaderea temperaturii invelitorii. Deci unde am gresit in recomandarea mea? Inainte de a arunca cu piatra verifica daca ai dreptate...
Raspunde
sorin33mil - 03 Jun 2013, 21:31 (post nou)
Raspuns solutie
Deci , nu vreau sa mai fac polemica , dar ceea ce spui tu contravine oricarui sistem de invelitoare doresti . In postura expusa de tine , pastrind tabla veche , din start pot renunta la 2 lucruri , pentru ca devin inutile . Caroiajul ( sipca , contrasipca) si folia anticondens . In postura ta , poate monta tabla direct pe tabla . Cat despre lemn , permite mi sa te contrazic . Lemnul TREBUIE sa respire , trebuie sa fie ventilat . Daca esti de acord ca folia si caroiajul sint pt ventilatie , de ce mai recomanzi sa fie montate , ele devin oricum inutile .Folia are rostul de a trage condesul si a nu i mai da voie sa intre . caroiajul este pentru ventilatie . Folie anticondens si caroiaj , montezi doar pt ventilatie , respiratie a acoperisului , mansardei , podului . Podul este cel mai cald loc al unei case . Si daca vechea tabla ramane pe pozitie , se poate ft usor monta tabla cutata sau chiar tabla plana . Si daca caroiajul nu se prinde de capriori , ce rezistenta ar putea intimpina la o eventuala furtuna ? Eu consider ca gresesti . Dar nu vreau sa insist . Pt mine subiectul este incheiat . Ultima piatra ;)))
Raspunde
Codytzu - 24 May 2013, 06:11 (post nou)
Raspuns solutie
Buna Seara,am si eu o mare rugaminte la Dumneavoastra,stau la un bloc cu 4 etaje din pacate sunt probleme cu acoperisul,prin minune de curand sau apucat sa refaca acel acoperis numai ca am foarte multe punct de intrebare si va rog sa-mi da-ti un raspuns,fiind un specialist in acoperisuri.Au decopertat tot pana la placa,dupa au pus 2 randuri de carton(cele care se lipesc si mai au o denumire ceva cu fuziune sau ceva de genul asta),astazi a plouat destul de bine.intrebarea mea ar fi urmatoarea: daca dupa ce au lipit acele2 randuri de cartoane ar mai finormal ca in casasa-miapara din nou apa pe tavan? si daca e normal ca peste cele 2 randuri de carton sa fie pus zapada artificiala de 15 si dupa iar 2 randuri de carton.Ce ma sfatuiti? Multumesc mult
Codytzu
Utilizator neinregistrat
Raspunde
Nikky Mathias - 19 Oct 2014, 19:53 (post nou)
Raspuns solutie
Buna seara.Am construit o casa al carei acoperis este din capriori cu astereala batuta avand un unghi de 45 grade.Am dat cu ulei de in peste astereala.Poate sa ramana asa peste iarna sau trebuie protejata astereala.Multumesc.
Raspunde
radubest - 10 Mar 2015, 10:15 (post nou)
Raspuns solutie
Ce acoperis din țigla metalica imi recomandati? Doresc sa imi schimb acoperisul. Am vazut o oferta buna de la Caretta dar mai vreau si alte sugestii.
Raspunde
Razvan D - 11 Mar 2015, 15:39 (post nou)
Raspuns solutie
Personal te sfatuiesc sa mergi pe mana lor. Am fost nevoit sa-mi schimb acoperisul acum 3 ani si la recomandarea unui prieten i-am ales pe cei de la Caretta. Pana acum nu am nici un regret pentru ca, nu am avut nici un fel de problema. Si chiar daca as avea vreo problema am observat ca ei ofera o perioada de garantie mai mare (de 30 de ani) comparativ cu altii.
Raspunde
dan_one - 22 Apr 2015, 15:23 (post nou)
Raspuns solutie
Buna Am o cabana situata in zona montana, din lemn, formata din parter si mansardala , acoperita cu placi din azbociment. As dori intr-un viitor sa schimb acoperisul. As opta pentru solutia cu tigle din tabla metalica dar nu stiu cat de mare este riscul la pericolul incendiului la descarcarile electrice. Din tigle ceramice nici nu poate fi vorba pt ca in zona, uneori iarna viteza vantului depaseste 90 km/h, rafalelele culcand chiar si brazi. In preajma majoritatea caselor si cabanelor au acoperis din azociment si placi ondulate bituminoase sau solzi si doar cateva au acoperis din tabla metalica. Astept pareri, sugestii, experiente.
Raspunde
Porneste o discutie noua
Răspunsuri soluţie
→ din toate forumurile
10 idei pentru dușuri walk-in care îi vor da băii tale un aer ultramodern
Multumesc :). Am folosit rigola
Perii tubulare manuale SIT - Poza 4
Va rugam sa consultati link-urile atasate acestui post
Pardoseli pentru industria alimentara - Sikafloor®-PurCem®
"Stimate Domn, Asa cum am detaliat in articol, aceste sisteme de pardoseli industriale...
Sisteme de automatizare pentru controlul temperaturii, ventilatiei si aerului conditionat SIEMENS
Buna ziua, Va rugam sa ne lasati o adresa de e-mail pentru a va contacta in privat. Ne...
Masina de spalat DAEWOO Nano Silver DWF 750 MPS
Va salut dle Ghita. Ma uitam pe acest forum ca sunt aproape 2 ani de la prima problema pe ...
vezi toate răspunsurile soluţie
Cei mai activi utilizatori
 
Marcel Finke
4 posturi in ultima luna
 
romormica
3 posturi in ultima luna
 GHITA
GHITA
2 posturi in ultima luna
 
Cristi Deaconu
2 posturi in ultima luna
 
GEKPLAST
2 posturi in ultima luna
 SG
SG
1 post in ultima luna
 
chrisba
1 post in ultima luna
 
SAndrei
1 post in ultima luna
 
carmina98
1 post in ultima luna
 
Radu Parvu
1 post in ultima luna
 
nickentuki
1 post in ultima luna
 
RobertD
1 post in ultima luna
Ultimele subiecte discutate
→ în capitolul Constructii, materiale