Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Zaha Hadid face minuni la Universitatea de Economie si Afaceri din Viena

Zaha Hadid face minuni la Universitatea de Economie si Afaceri din Viena

Aflat in plin proces de construire, proiectul propus de arhitectul Zaha Hadid pentru noua Biblioteca si Centrul de Studiu isi contureaza forma poligonala in centrul noului campus (master-planul fiind propus de BUSarchitecture) al Universitatii de Economie si Afaceri din Viena.

Folosind atat muchii inclinate cat si drepte, structura are forma unui cub ale carui linii continue definesc fasii si volume pe masura ce patrund in interior. Aceste muchii devin curbe, linii fluide care marcheaza o curte interioara in centrul complexului. Spatiile adiacente au fost amplasate intr-un singur volum care se scindeaza urmand sa se reorganizeze in jurul unui spatiu de intalnire complet vitrat.

Avand 28 000mp, noul centru are spatii generoase si va gazdui un Centru de Studiu si spatii de lucru, zone de relaxare si vestiare, o biblioteca, un laborator lingvistic, sali de curs, birouri administrative, zone oferind servicii de consiliere si studiu, librarie, centru de copiere, centru de date, o cafenea, zona pentru organizarea de evenimente, o sala de spectacole si o sala de club. Proiectul a fost rezultatul unui concurs din 2008 desfasurat in doua faze si are ca termen de finalizare anul 2012.

Zaha Hadid a declarat: "Sunt incantata sa lucrez in Viena pentru ca ma simt foarte apropiata de acest oras. Ca centru de cercetare, Biblioteca si Centrul de Studiu va deveni un loc in care se vor produce si se vor schimba idei. Este interesant sa participam la planul de extindere al Universitatii."Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva