Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Vechi complex minier din Polonia va deveni Centru al Stiintei si Artei

Vechi complex minier din Polonia va deveni Centru al Stiintei si Artei

Din 2011, Polonia consuma 77milioane de tone de carbune anual devenind al doilea mare consumator de carbune din Uniunea Europeana si al zecilea la nivel mondial. Cu toate acestea, spre finalul anilor ’80 productia de carbune a inceput sa scada odata cu inchiderea unor complexe miniere importante. Biroul de proiectare din Varsovia, Nizio Design International a propus o solutie interesanta care vizeaza transformarea complexului minier Stara Kopalnia din Walbrzych, Polonia intr-un centru dedicat stiintei si artei care sa genereze interes in zona si sa determine regenerarea economica a acesteia.

 

Mina in cauza a functionat din 1770 pana in 1996, iar pe parcursul acestei perioada zona s-a bucurat de o activitate intensa si de o comunitate locala puternica. Odata cu inchiderea ei complexul ce se intinde pe o suprafata de peste 40 000mp si cele 16 cladiri au fost lasate in paragina. Propunerea echipei de arhitecti urmareste sa pastreze aceste cladiri, sa renoveze zonele afectate astfel incat sa permita gazduirea unor functiuni noi. Interesant este ca in cadrul noului complex vor fi integrate parte din galeriile subterane insumand aproximativ 2,5km.

 

 

Proiectul pentru mina Stara Kopalnia se va finaliza in 2014 iar dotarile noului Centru al Stiintei si Artei vor include un muzeu al carbunelui, studiouri de arta si design, un amfiteatru, studiouri de dans si spatii expozitionale. Muzeul va juca un rol important in educarea vizitatorilor cu privire la industria mineritului, exploatarea carbunelui si efectele acesteia asupra comunitatilor si a mediului inconjurator. De asemenea organizatii precum Centrul Ceramicii Unicat, Centrul Culturii din Walbrzych si Centrul Muzicii si Dansului vor beneficia de spatii dedicate in cadrul cladirilor renovate. Aceste spatii de birouri vor fi completate cu functiuni de servicii, precum cafenele si baruri, zone de recreere si chiar un hotel. Noul proiect de dezvoltare va atrage mii de turisti si va oferi astfel comunitatii locale noi locuri de munca si oportunitati de dezvoltare in domeniul turismului si artelor.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Marmura Kavala Cross Cut French Pattern Buciardata, 2 cm
Marmura Kavala Cross Cut French Pattern Buciardata, 2 cm

Marmura Kavala Cross Cut French Pattern Buciardata, 2 cm

Produs unic, versatil, rezistent! Frumusetea si personalitatea unei case sta in fiecare detaliu. Piatra naturala va aduce, cu siguranta, un plus de valoare detaliilor si elementelor pentru care optezi atunci cand iti amenajezi casa. Ceea ce face ca acest material sa fie cu adevarat special, este versatilitatea ei - modul in care piatra se poate transforma in orice si poate lua nenumarate forme in proiectul tau. Marmura Kavala Cross Cut French Pattern Buceardata 2 cm, este un produs cu adevarat spectaculos ce se remarca prin textura speciala obtinuta prin finisajul buceardat. 

Acest tip de marmura se poate utiliza in spatiile umede, pentru pavarea teraselor acoperite si neacoperite si pavajele exterioare - toate vor beneficia in egala masura de aspectul particular al Kavalei, de rezistenta placilor (grosime 2 cm) si de aderenta sporita a suprafetei buceardate. Pentru cei in cautare de idei mai neconventionale, acest model French Pattern din marmura Kavala poate fi utilizat si la placari verticale, in exterior, dar si in amenajarile interioare. 

Prelucrarea prin buceardare a pietrei permite un acces nemijlocit la esenta ei, vei simti si mai bine vibratia naturii intr-un spatiu in care folosesti aceasta piatra. Daca buceardarea subliniaza structura intima a texturii, grafica modelului French Pattern va conferi zonei astfel decorate un aer de mare rafinament.

Chiar daca marmura este un material rezistent, recomandam impermeabilizarea suprafetei cu produse dedicate din gama LTP - precum LTP Mattstone. Acest procedeu face ca microporii pietrei sa se inchida si sa nu permita patrunderea apei, a murdariei sau a petelor in structura. Ingrijirea zilnica sau periodica se realizeaza tot cu solutii speciale pentru piatra naturala, pe care le gasesti in gama noastra de detergenti.

Beneficii:
- Un pavaj exterior exceptional, rezistent la trafic intens;
- Antiderapant (perfect pentru spatii umede - ex: saune, picine);
- Versatil, este ideal pentru spatii design (ex: fatade, placari interioare verticale);
- Optimizat si modular, astfel obtinem un montaj usor si rapid.

Placile pe care le-ati achizitionat sunt 100% piatra naturala. Se pot monta la interior sau la exterior, sunt rezistente la solicitari mecanice, cicluri climatice si la actiunea factorilor de mediu.

Montaj 
1. Asigurati necesarul de scule si accesorii de montaj (adezivi, solutii de tratare etc). Pentru mediul exterior si zonele umede se folosesc adezivi elastici si cu aderenta sporita ( clasa C2). In zonele cu umiditate scazuta se recomanda adezivi pe baza de ciment cu timp de alunecare redus (sub 0.5 mm) sau extins si aderenta standard (clasa C1). Culoarea adezivului se recomanda sa fie in concordanta cu culoarea placii. In cazul placarilor de exterior se recomanda chitul imbunatatit cu caracteristici suplimentare de absorbtie redusa de apa (clasa CG2W) 
2. Efectuati activitati pregatitoare asupra substratului (turnare sapa, montaj hidroizolatie, tencuire, decopertare, aplicare amorsa etc) 
3. Pregatiti substratul, acesta trebuie sa fie curat, neted, uscat, fix si portant. 
4. Se face un montaj la rece (partial), se verifica finisajul si coloristica

Montaj  exterior pe pat de beton 
1. Placile cu grad de absorbtie mai mare se recomanda sa fie umezite pe spate cu apa curata folosind un burete. 
2. Se imprastie adezivul pe placa, se poate aplica si pe stratul suport in functie de dimensiunea placii, folosind o gletiera cu dinti (tehnologia prin pieptanare). Nivelul de acoperire a placii este de minim 95% pentru placi mari si placari in zone umede si minim 60% pentru placi mici. 
3. Se incepe placarea din centru, placa se aseaza direct pe suprafata si se apasa usor pentru fixare, miscand-o eventual inainte si inapoi. Se foloseste un ciocan de cauciuc pentru fixare. Se verifica planeitatea. Excesul de adeziv se indeparteaza cu un burete umed. 
4. Se recomanda montajul cu rosturi. Fixarea rostului se face cu cruciulite. 

Montaj exterior pe sapa semi-umeda 
1. Dupa pregatirea substratului si turnarea sapei se amplaseaza placile pe sapa, incepand din centrul suprafetei si fixandu-se cu un ciocan de cauciuc. Montajul se face cu rosturi. 
2. Se verifica planeitatea pe ambele axe
3. Se umplu spatiile dintre pietre cu un amestec de nisip cuartos si ciment si se lasa sapa sa se aseze 
4. Se indeparteaza excesul cu o perie
5. Se evita circulatia pana la uscare 

Post montaj 
Intretinerea dupa montaj se executa in urmatorii pasi:
1. Curatare - se executa folosind detergenti specifici. Se indeparteaza reziduurile de adezivi si petele aparute in timpul montajului si post montaj. 
2. Impermeabilizare – se realizeaza pentru protejarea suprafetei la praf, apa, anumite pete. Se folosesc produse profesionale alese in functie de tipul pietrei, finisaj, locul de montaj. 
3. Intretinere si indepartarea petelor aparute la utilizarea suprafetelor – se realizeaza ori de cate ori este nevoie cu folosirea unor detergenti specializati.   

Ghid de verificare a operatiunilor de montaj
1. Verificati alegerea adezivilor, conform caracteristicilor acestora, a locului de montaj, a substratului si a compatibilitatii cu dimensiunile placilor 
2. Verificati efectuarea activitatilor de pregatire (daca este cazul): decopertare placare veche, aplicare hidroizolatie, tencuire
3. Verificati pregatirea substratului. Daca substratul este din beton este necesara o perioada de uscare de minim 28 de zile. Substratul de lemn trebuie sa fie rigid iar suprafata de placat rugoasa. 
4. Verificati tehnologia de executie, montajul se va realiza folosind tehnologia “prin pieptanare” si nu cea    “cu mamaligi”. 
5. Verificati asezarea modelului pe suprafata. 

IMPORTANT: urmati instructiunile de mai sus pentru un montaj corect si o intretinere adecvata. 
 


Specificatii:
FinisajBuceardat, Buceardat
MaterialMarmura, Marmura
CuloareGri, Gri
Greutate MP52.5
Adeziv RecomandatWeber Set Marmo Plus / Weber Set Portelanat Max²
Impermeabilizant RecomandatLTP Mattstone / LTP Mattstone H20
Cantitate minima de comanda0.72 mp
Transport Livram produsele rapid si usor pe tot teritoriul Romaniei si Europei, indiferent de cantitate comandata, timpul de livrare pe teritoriul Romaniei este de 12-48h, iar timpul de livrare in Europa poate ajunge pana la 7 zile de la confirmarea platii. 
Dimensiune:French Pattern
Greutate U.M:52.5
TaieturaCross Cut
USP1Suprafata antiderapanta
USP2Livrare rapida
USP3Pret accesibil
Observatii specifice/beneficii Setul contine: 1 bucata - 61 x 40.6 cm, 2 bucati - 40.6 x 40.6 cm, 1 bucata - 40.6 x 20.3 cm, 2 bucati - 20.3 x 20.3 cm
Grosime 2 cm
Unit. MasuraMP
Greutate palet/lada/ambalaj (kg):1050
Greutate unitate ambalare (kg):38.88 Kg
Impermeabilizant de intensificare a culorii LTP Colour Intensifier
Impermeabilizant pentru spatii umede si zone publice LTP Colour Intensifier / LTP Mattstone
Produs de curatare inainte/dupa de montaj LTP Grimex
Produs de curatare intensiva a petelor LTP Grout Stain Remover
Produs pentru intretinereLTP Waxwash
Produs de curatare pete LTP Power Stripper
Consum adeziv1 sac = 3.5 mp
Strat suport montajBeton / Sapa / Termosistem
unitate masuraMP
pret_intreg0
Garantie24
eMagHandlingTime3
CategoriePlacaj
EAN5949087945819
Dimensiuni pt titlu2 cm
Travertin Classic Cross Cut Periat + Baston 1L 61 x 30 5 x 3 cm (Treapta
Travertin Classic Cross Cut Periat + Baston 1L, 61 x 30.5 x 3 cm (Treapta/Bordura Piscina)

Travertin Classic Cross Cut Periat + Baston 1L, 61 x 30.5 x 3 cm (Treapta/Bordura Piscina)

Travertinul a fost mereu printre preferintele romanilor. Acest travertin Classic Cross Cut cu finisaj periat (antiderapant) are o latura bastonata (1 lungime) se preteaza perfect pentru trepte exterioare, glafuri sau borduri pentru piscina sau alte genuri de borduri exterioare. Rezistenta si stilul rafinat al travertinului Classic Cross Cut indeplinesc cele mai inalte standarde in materie de amenajari exterioare si interioare, atat la nivel estetic cat si functional. Faptul ca placile au grosimea de 3 cm si marginea prelucrata ”baston”, reprezinta o facilitate in plus si o economie mare de timp, obtinandu-se totodata un aspect extrem de elegant. Placile din travertin Classic cu finisaj periat sunt ideale pentru diferite stiluri decorative: mediteraneean, rustic, elegant Classic, baroc, shabby chic, modernist si art deco.

Beneficii:
- Calitate si selectie premium;
- Rezistenta marita la exterior (trafic mediu/ intens);
- Pret redus, extrem de accesibil.

Ce trebuie sa stii despre montaj:
- Este la fel de important ca alegerea pietrei
- Dupa ce au fost scoase din cutie, placile trebuie curatate;
- Inainte de montaj, suprafata trebuie curatata;
- Pentru un montaj ca la carte, se recomanda sa apelezi la serviciile unui specialist;
- Se recomanda folosirea adezivului Weber Set Marmo Plus, un adeziv flexibil cu priza rapida care se preteaza si la exterior; 
- Aceasta poate fi folosit si pentru incalzirea in pardoseala;
- Chitul de rosturi Weber Color Perfect se va aplica dupa fixarea placilor, pentru a pune in valoare piatra naturala (30 de nuante din care poti alege).

Cum se intretine travertinul cu finisaj periat?
- Pentru curatare se foloseste LTP Grimex;
- Suprafata se impermeabilizeaza LTP Mattstone;
- Daca vrei sa intensifici culoarea pietrei si sa scoti in evidenta frumusetea ei, noi recomandam impermeabilizantul LTP Color Intensifier;
- Pentru curatarea si intretinerea pietrei zi de zi, se foloseste un detergent LTP Waxwash care pastreaza impermeabilitatea pietrei;
LTP Power Stripper se foloseste pentru pete dificile, iar pentru petele de rugina LTP Grout Stain Remover.

Daca inca nu te-am convins de frumusetea travertinului, comanda o mostra si daca vrei sa vezi intreaga noastra colectie de piatra naturala, te asteptam in showroom-ul PIATRAONLINE din Bucuresti.


ARTICOLE RELEVANTE PE BLOG
Scarile interioare de la A la Z
Ce tipuri de scari sa alegem pentru interior
Atentia" la finisaje intr-un proiect face diferenta


Specificatii:
FinisajPeriat, Periat
MaterialTravertin, Travertin
CuloareCrem, Beige / Crem
Greutate MP76.5
Adeziv RecomandatWeber Set Marmo Plus / Weber Set Stone
Impermeabilizant RecomandatLTP Mattstone / LTP Mattstone H20
Cantitate minima de comanda0.1860
Suprafata per bucata(mp)0.186 mp
Transport Livram produsele rapid si usor pe tot teritoriul Romaniei si Europei, indiferent de cantitate comandata, timpul de livrare pe teritoriul Romaniei este de 12-48h, iar timpul de livrare in Europa poate ajunge pana la 7 zile de la confirmarea platii. 
Dimensiune:61 x 30.5 cm
Greutate U.M:76.5
TaieturaCross Cut
CommissionTypepercentage
Tip produsAccesorii
USP1Durabilitate
USP2Antiaderapant
USP3Unicitate
Grosime 3 cm
Unit. MasuraMP
Greutate palet/lada/ambalaj (kg):940
Impermeabilizant de intensificare a culorii LTP Colour Intensifier
Impermeabilizant pentru spatii umede si zone publice LTP Colour Intensifier / LTP Mattstone H20
Produs de curatare inainte/dupa de montaj LTP Grimex
Produs de curatare intensiva a petelor LTP Grout Stain Remover
Produs pentru intretinereLTP Waxwash
Produs de curatare pete LTP Power Stripper
Consum adeziv1 sac = 3.5 mp
Strat suport montajPersonalizat
pret_intreg0
Garantie24
eMagHandlingTime3
CategoriePlacaj
EAN5949087948667
Dimensiuni pt titlu61 x 30.5 x 3 cm
Unitate de masura de livrarePlaca
Unitate de măsură pentru comandaMP
Travertin Classic Cross Cut Periat si Daltuit, 30.5 x 15.25 x 3 cm
Travertin Classic Cross Cut Periat si Daltuit, 30.5 x 15.25 x 3 cm

Travertin Classic Cross Cut Periat si Daltuit, 30.5 x 15.25 x 3 cm

Dale Pavaj Exterior | Travertin Classic Periat & Daltuit 3 cm. pavajul din travertin este perfect pentru parcare sau pentru aleile pietonale exterioare. Pavajul din travertin Classic se preteaza perfect pentru anotimpurile Romaniei. Aceste elemente sunt special concepute pentru a defini si personaliza spatiile exterioare. Placile promit sa ofere un grad de comfort zonelor din jurul locuintei. Te poti folosi de aceste spatii atat pentru relaxare, cat si in scopuri mai practice. Dimensiunile reduse ale placilor pentru exterior, te asigura ca vei putea valorifica si zonele cu spatiu restrans, integrandu-le in conceptul mare de design exterior. Mai mult, daca folosesti placi de mai multe culori, poti crea un efect de ”dezordine organizata”, iar terasa va avea o nota distinctiva. Livrare nationala in 24/48h.

Beneficiile travertinului Classic:
- Frumusete deosebita si design aparte;
- Finisaj antiderapant cu nuante calde;
- Dimensiuni modulare, usor de intretinut si montat.

Ce trebuie sa stii despre montaj travertinului:
- Este la fel de important ca alegerea produsului;
- Dupa ce au fost scoase din cutie, placile trebuie curatate;
- Pentru fixarea placilor, se recomanda folosirea adezivului Weber Set Marmo Plus, un adeziv flexibil cu priza rapida care se preteaza la exterior;
- Poate fi folosit si pentru incalzirea in pardoseala;
- Chitul de rosturi Weber Color Comfort se va aplica dupa fixarea placilor pentru a pune in valoare piatra naturala, avand o paleta de 30 de nuante din care poti alege;
- Pentru un montaj corect, recomandam sa apelezi la serviciile profesionistilor.

Cum se intretine travertinul?
- Curatarea se face inaintea procesului de impermeabilizare si se poate folosi LTP Grimex pe care il gasesti in gama noastra de solutii;
- Suprafata se va impermeabiliza LTP Mattstone, o solutie care se poate utiliza atat in interior, cat si la exterior. Acest procedeu necesar protejeaza piatra zi de zi de depuneri;
- Daca vrei sa intensifici culoarea pietrei si sa scoti in evidenta frumusetea ei, recomandam impermeabilizantul LTP Color Intensifier;
- Pentru curatarea si intretinerea pietrei zi de zi, se foloseste LTP Waxwash;
- Daca te confrunti cu pete mai dificile, se foloseste LTP Power Stripper, iar pentru petele de rugina LTP Grout Stain Remover.

Daca nu te-am convins de frumusetea travertinului, comanda online o mostra si daca vrei sa vezi mai multe produse din piatra naturala, te asteptam in showroom-ul nostru din Aleea Teisani 137A, Sector 1.


Specificatii:
FinisajPeriat, Periat
MaterialTravertin, Travertin
CuloareCrem, Beige / Crem
Greutate MP73
Adeziv RecomandatWeber Set Marmo Plus / Weber Set Stone
Impermeabilizant RecomandatLTP Mattstone / LTP Mattstone H20
Cantitate minima de comanda0.0464
Suprafata per bucata(mp)0.0463 mp
Info suplimentareMontaj: Va punem la dispozitie echipele noastre de montaj profesional, indiferent de dimensiunile sau marimea proiectului pe raza Bucuresti-Ilfov, iar pentru proiecte in provincie va rugam sa ne contactati pentru verificare disponibilitatii. Montajul se poate realiza cu sau fara rosturi in functie de dorinta dvs. Placaje de marmura perfect calibrate
Transport Livram produsele rapid si usor pe tot teritoriul Romaniei si Europei, indiferent de cantitate comandata, timpul de livrare pe teritoriul Romaniei este de 12-48h, iar timpul de livrare in Europa poate ajunge pana la 7 zile de la confirmarea platii. 
Dimensiune:30.5 x 15.2 cm
Greutate U.M:73
TaieturaCross Cut
CommissionTypepercentage
Tip produsAccesorii
USP1Dimensiuni reduse ale placilor
USP2Rezistent
USP3Ideal pentru pavaje
Grosime 3 cm
Unit. MasuraMP
Greutate palet/lada/ambalaj (kg):1350
Impermeabilizant de intensificare a culorii LTP Colour Intensifier
Impermeabilizant pentru spatii umede si zone publice LTP Colour Intensifier / LTP Mattstone H20
Produs de curatare inainte/dupa de montaj LTP Grimex
Produs de curatare intensiva a petelor LTP Grout Stain Remover
Produs pentru intretinereLTP Waxwash / LTP Stonewash
Produs de curatare pete LTP Power Stripper
Consum adeziv1 sac = 3.5 mp
Strat suport montajBeton / Sapa
unitate masuraMP
pret_intreg0
Garantie24
eMagHandlingTime3
CategoriePlacaj
EAN5949087948643
TexturaDescarca de aici textura pentru acest produs.
Dimensiuni pt titlu30.5 x 15.25 x 3 cm
Unitate de masura de livrarePlaca
Unitate de măsură pentru comandaMP
Travertin Classic French Pattern Set Periat si Daltuit, 3 cm
Travertin Classic French Pattern Set Periat si Daltuit, 3 cm

Travertin Classic French Pattern Set Periat si Daltuit, 3 cm

Travertinul este o piatra naturala foarte folosita atat in amenajarile de interior, cat si cele de exterior, o piatra ce se reinventeaza pentru a se putea adapta la noile concepte de design si arhitecturale, integrandu-se pe deplin in orice decor sau stil abordat. Travertin Classic Cross Cut French Pattern Set cu finisaj periat si daltuit este unul dintre cele mai vandute si preferate materiale din colectia PIATRAONLINE, cu o nuante calde de crem, care se va preta oricarui proiect de exterior, in special pentru pavajele cu trafic mediu. Prin cele doua finisaje se scot in evidenta nervurile si jocurile de culoare ce te vor ajuta sa obtii un spatiu unic. Acest material este ideal pentru pavarea curtilor sau chiar pentru pavajele din spatiile publice. Finisajul sau, care consta intr-o periere si daltuire a marginilor, ii confera frumusete acestei pietre, dar si o aderenta sporita si poate fi utilizat si in spatiile umede – piscina, sauna. Pe cat de elegant este Travertinul Classic, pe atat de dur si rezistent este in timp. Placile pe care le-ati achizitionat sunt 100% piatra naturala. Se pot monta la interior sau la exterior, sunt rezistente la solicitari mecanice, cicluri climatice si la actiunea factorilor de mediu.

Montaj 
1. Asigurati necesarul de scule si accesorii de montaj (adezivi, solutii de tratare etc). Pentru mediul exterior si zonele umede se folosesc adezivi elastici si cu aderenta sporita ( clasa C2). In zonele cu umiditate scazuta se recomanda adezivi pe baza de ciment cu timp de alunecare redus (sub 0.5 mm) sau extins si aderenta standard (clasa C1). Culoarea adezivului se recomanda sa fie in concordanta cu culoarea placii. In cazul placarilor de exterior se recomanda chitul imbunatatit cu caracteristici suplimentare de absorbtie redusa de apa (clasa CG2W) 
2. Efectuati activitati pregatitoare asupra substratului (turnare sapa, montaj hidroizolatie, tencuire, decopertare, aplicare amorsa etc) 
3. Pregatiti substratul, acesta trebuie sa fie curat, neted, uscat, fix si portant. 
4. Se face un montaj la rece (partial), se verifica finisajul si coloristica

Montaj  exterior pe pat de beton 
1. Placile cu grad de absorbtie mai mare se recomanda sa fie umezite pe spate cu apa curata folosind un burete. 
2. Se imprastie adezivul pe placa, se poate aplica si pe stratul suport in functie de dimensiunea placii, folosind o gletiera cu dinti (tehnologia prin pieptanare). Nivelul de acoperire a placii este de minim 95% pentru placi mari si placari in zone umede si minim 60% pentru placi mici. 
3. Se incepe placarea din centru, placa se aseaza direct pe suprafata si se apasa usor pentru fixare, miscand-o eventual inainte si inapoi. Se foloseste un ciocan de cauciuc pentru fixare. Se verifica planeitatea. Excesul de adeziv se indeparteaza cu un burete umed. 
4. Se recomanda montajul cu rosturi. Fixarea rostului se face cu cruciulite. 

Montaj exterior pe sapa semi-umeda 
1. Dupa pregatirea substratului si turnarea sapei se amplaseaza placile pe sapa, incepand din centrul suprafetei si fixandu-se cu un ciocan de cauciuc. Montajul se face cu rosturi. 
2. Se verifica planeitatea pe ambele axe
3. Se umplu spatiile dintre pietre cu un amestec de nisip cuartos si ciment si se lasa sapa sa se aseze 
4. Se indeparteaza excesul cu o perie
5. Se evita circulatia pana la uscare 

Post montaj 
Intretinerea dupa montaj se executa in urmatorii pasi:
1. Curatare - se executa folosind detergenti specifici. Se indeparteaza reziduurile de adezivi si petele aparute in timpul montajului si post montaj. 
2. Impermeabilizare – se realizeaza pentru protejarea suprafetei la praf, apa, anumite pete. Se folosesc produse profesionale alese in functie de tipul pietrei, finisaj, locul de montaj. 
3. Intretinere si indepartarea petelor aparute la utilizarea suprafetelor – se realizeaza ori de cate ori este nevoie cu folosirea unor detergenti specializati.

Ghid de verificare a operatiunilor de montaj
1. Verificati alegerea adezivilor, conform caracteristicilor acestora, a locului de montaj, a substratului si a compatibilitatii cu dimensiunile placilor 
2. Verificati efectuarea activitatilor de pregatire (daca este cazul): decopertare placare veche, aplicare hidroizolatie, tencuire
3. Verificati pregatirea substratului. Daca substratul este din beton este necesara o perioada de uscare de minim 28 de zile. Substratul de lemn trebuie sa fie rigid iar suprafata de placat rugoasa. 
4. Verificati tehnologia de executie, montajul se va realiza folosind tehnologia “prin pieptanare” si nu cea    “cu mamaligi”. 
5. Verificati asezarea modelului pe suprafata. 

IMPORTANT: urmati instructiunile de mai sus pentru un montaj corect si o intretinere adecvata. 
 


Specificatii:
FinisajPeriat, Periat
MaterialTravertin, Travertin
CuloareCrem, Beige / Crem
Greutate MP73
Adeziv RecomandatWeber Set Marmo Plus / Weber Set Stone
Impermeabilizant RecomandatLTP Mattstone / LTP Mattstone H20
Cantitate minima de comanda0.7430
Suprafata per cutie (mp)0.742 mp
Info suplimentarePIATRAONLINE iti sta la dispozitie cu echipele proprii de montaj profesional pentru orice tip de piatra naturala - oriunde pe raza Bucuresti-Ilfov. De asemenea iti stam la dispozitie cu transport exclusiv sau in sistem grupaj oriunde in tara si Europa.
Transport Livram produsele rapid si usor pe tot teritoriul Romaniei si Europei, indiferent de cantitate comandata, timpul de livrare pe teritoriul Romaniei este de 12-48h, iar timpul de livrare in Europa poate ajunge pana la 7 zile de la confirmarea platii. 
Dimensiune:French Pattern
Greutate U.M:73
TaieturaCross Cut
CommissionTypepercentage
Tip produsAccesorii
USP1Perfect pentru exterior
USP2Elegant
USP3Versatil
Observatii specifice/beneficii Setul contine: 1 bucata - 61 x 40.6 cm, 2 bucati - 40.6 x 40.6 cm, 1 bucata 40.6 x 20.3 cm, 2 bucati 20.3 x 20.3 cm
Grosime 3 cm
Unit. MasuraMP
Greutate palet/lada/ambalaj (kg):1218
Impermeabilizant de intensificare a culorii LTP Colour Intensifier
Impermeabilizant pentru spatii umede si zone publice LTP Mattstone / LTP Mattstone H20
Produs de curatare inainte/dupa de montaj LTP Grimex (1L = 40-50 mp)
Produs de curatare intensiva a petelor LTP Grout Stain Remover
Produs pentru intretinereLTP Waxwash (1L = 700 mp)
Produs de curatare pete LTP Power Stripper (1L = 30-40 mp)
Consum adeziv1 sac = 3.5 mp
Strat suport montajBeton / Sapa
unitate masuraMP
pret_intreg132
Garantie24
eMagHandlingTime3
CategoriePlacaj
EAN5949087948476
Dimensiuni pt titlu3 cm
Unitate de masura de livrareSet
Unitate de măsură pentru comandaMP
Travertin Latte PREMIUM French Pattern Set Periat si Daltuit, 3 cm
Travertin Latte PREMIUM French Pattern Set Periat si Daltuit, 3 cm

Travertin Latte PREMIUM French Pattern Set Periat si Daltuit, 3 cm

Travertinul este o piatra naturala foarte folosita atat in amenajarile de interior, cat si cele de exterior. Nu este doar un material unic prin modelul nedefinit sau structura sa poroasa, ci si prin gama variata de nuante. Travertinul poate fi definit ca un mozaic al peisajului natural – o poveste surprinsa intr-o bucata rupta din univers.

Pentru pavajele de exterior, travertinul Latte French Pattern Set Periat si Daltuit este materialul ideal care iti va pune in valoare proiectul si ii va conferi sentimentul de „acasa”. Prin finisajul sau periat si daltuit frumusetea bruta a pietrei naturale este scoasa in evidenta, iar tiparul french patern, care are un rol decorativ si este format din 4 tipuri de placi de dimensiuni diferite si 6 placi per set, te va ajuta sa obtii un spatiu diferit si cu o nota personala. Rezistenta materialului si grosimea de 3 cm il fac ideal pentru pavajele cu trafic mediu si intens, dar si in spatii umede precum piscina. De asemenea, recomandam folosirea sa pentru terasele atat acoperite, cat si neacoperite. Frumusetea acestui material sta in gradul de variatie a nuantelor, ceea ce face ca fiecare placa sa fie unica, dar impreuna sa formeze un intreg perfect pentru amenajarea casei tale. Placile pe care le-ati achizitionat sunt 100% piatra naturala. Se pot monta la interior sau la exterior, sunt rezistente la solicitari mecanice, cicluri climatice si la actiunea factorilor de mediu.

Montaj 
1. Asigurati necesarul de scule si accesorii de montaj (adezivi, solutii de tratare etc). Pentru mediul exterior si zonele umede se folosesc adezivi elastici si cu aderenta sporita ( clasa C2). In zonele cu umiditate scazuta se recomanda adezivi pe baza de ciment cu timp de alunecare redus (sub 0.5 mm) sau extins si aderenta standard (clasa C1). Culoarea adezivului se recomanda sa fie in concordanta cu culoarea placii. In cazul placarilor de exterior se recomanda chitul imbunatatit cu caracteristici suplimentare de absorbtie redusa de apa (clasa CG2W) 
2. Efectuati activitati pregatitoare asupra substratului (turnare sapa, montaj hidroizolatie, tencuire, decopertare, aplicare amorsa etc) 
3. Pregatiti substratul, acesta trebuie sa fie curat, neted, uscat, fix si portant. 
4. Se face un montaj la rece (partial), se verifica finisajul si coloristica

Montaj  exterior pe pat de beton 
1. Placile cu grad de absorbtie mai mare se recomanda sa fie umezite pe spate cu apa curata folosind un burete. 
2. Se imprastie adezivul pe placa, se poate aplica si pe stratul suport in functie de dimensiunea placii, folosind o gletiera cu dinti (tehnologia prin pieptanare).
    Nivelul de acoperire a placii este de minim 95% pentru placi mari si placari in zone umede si minim 60% pentru placi mici. 
3. Se incepe placarea din centru, placa se aseaza direct pe suprafata si se apasa usor pentru fixare, miscand-o eventual inainte si inapoi.
    Se foloseste un ciocan de cauciuc pentru fixare. Se verifica planeitatea. Excesul de adeziv se indeparteaza cu un burete umed. 
4. Se recomanda montajul cu rosturi. Fixarea rostului se face cu cruciulite. 

Montaj exterior pe sapa semi-umeda 
1. Dupa pregatirea substratului si turnarea sapei se amplaseaza placile pe sapa, incepand din centrul suprafetei si fixandu-se cu un ciocan de cauciuc, montajul se face cu rosturi. 
2. Se verifica planeitatea pe ambele axe
3. Se umplu spatiile dintre pietre cu un amestec de nisip cuartos si ciment si se lasa sapa sa se aseze 
4. Se indeparteaza excesul cu o perie
5. Se evita circulatia pana la uscare 

Post montaj 
Intretinerea dupa montaj se executa in urmatorii pasi:
1. Curatare - se executa folosind detergenti specifici. Se indeparteaza reziduurile de adezivi si petele aparute in timpul montajului si post montaj. 
2. Impermeabilizare – se realizeaza pentru protejarea suprafetei la praf, apa, anumite pete. Se folosesc produse profesionale alese in functie de tipul pietrei, finisaj, locul de montaj. 
3. Intretinere si indepartarea petelor aparute la utilizarea suprafetelor – se realizeaza ori de cate ori este nevoie cu folosirea unor detergenti specializati.   

Ghid de verificare a operatiunilor de montaj
1. Verificati alegerea adezivilor, conform caracteristicilor acestora, a locului de montaj, a substratului si a compatibilitatii cu dimensiunile placilor 
2. Verificati efectuarea activitatilor de pregatire (daca este cazul): decopertare placare veche, aplicare hidroizolatie, tencuire
3. Verificati pregatirea substratului. Daca substratul este din beton este necesara o perioada de uscare de minim 28 de zile. Substratul de lemn trebuie sa fie rigid iar suprafata de placat rugoasa. 
4. Verificati tehnologia de executie, montajul se va realiza folosind tehnologia “prin pieptanare” si nu cea    “cu mamaligi”. 
5. Verificati asezarea modelului pe suprafata. 

IMPORTANT: urmati instructiunile de mai sus pentru un montaj corect si o intretinere adecvata. 
 


Specificatii:
FinisajPeriat, Periat
MaterialTravertin, Travertin
CuloareMaro, Maro
Greutate MP76.8
Adeziv RecomandatWeber Set Marmo Plus / Weber Set Stone
Impermeabilizant RecomandatLTP Mattstone / LTP Mattstone H20
Cantitate minima de comanda0.7430
Suprafata per cutie (mp)0.742 mp
Info suplimentareAlege un pavaj superb din Travertin Latte pentru rezistenta fenomenala, culoarea superba si constanta, produsul se poate livra direct la tine acasa la nivel national sau pe Europa indiferent de canitate. Asiguram la cerere si montaj profesionaist.
Transport Livram produsele rapid si usor pe tot teritoriul Romaniei si Europei, indiferent de cantitate comandata, timpul de livrare pe teritoriul Romaniei este de 12-48h, iar timpul de livrare in Europa poate ajunge pana la 7 zile de la confirmarea platii. 
Dimensiune:French Pattern
Greutate U.M:76.8
CommissionTypepercentage
Tip produsAccesorii
USP1Culoare constanta
USP2Rezistent la trafic intens
USP3Antiderapant
Observatii specifice/beneficii Setul contine: 1 bucata - 61 x 40.6 cm, 2 bucati - 40.6 x 40.6 cm, 1 bucata - 40.6 x 20.3 cm, 2 bucati - 20.3 x 20.3 cm
Grosime 3 cm
Unit. MasuraMP
Greutate palet/lada/ambalaj (kg):1307
Greutate unitate ambalare (kg):61 Kg
Impermeabilizant de intensificare a culorii LTP Colour Intensifier
Impermeabilizant pentru spatii umede si zone publice LTP Mattstone / LTP Mattstone H20
Produs de curatare inainte/dupa de montaj LTP Grimex (1L = 40-50 mp)
Produs de curatare intensiva a petelor LTP Grout Stain Remover
Produs pentru intretinereLTP Waxwash (1L = 700 mp)
Produs de curatare pete LTP Power Stripper (1L = 30-40 mp)
Consum adeziv1 sac = 3.5 mp
Strat suport montajBeton / Sapa
unitate masuraMP
pret_intreg143
Garantie24
eMagHandlingTime3
CategoriePlacaj
EAN5949087948865
Dimensiuni pt titlu3 cm
Unitate de masura de livrareSet
Unitate de măsură pentru comandaMP
Labradorit Extra Blue Fiamat, 60 x 30 x 2 cm
Labradorit Extra Blue Fiamat, 60 x 30 x 2 cm

Labradorit Extra Blue Fiamat, 60 x 30 x 2 cm

Granitul Extra Blue cu finisaj fiamat este un produs plin de viata, una dintre cele mai spectaculoase pietre naturale din lume, prezinta un aspect unic, ce capata diferite culori in functie de lumina.  

Ce nuante descoperi in granitul Extra Blue?
In lumina slaba, placile de granit Extra Blue cu finisaj fiamat vor fi negre, cu inflexiuni subtile gri.
Pe masura ce intensitatea luminii creste, negrul granitului devine albastru inchis, iar atunci cand lumina este foarte puternica, capata nuantele cerului polar: albastru cu sclipiri albe si inflexiuni de smarald.

Ce este procesul de fiamare?
Presupune un procedeu prin care piatra naturala a fost supusa arderii la o temperature de 2000 de grade Celsius, in urma acestuia capatand o suprafata rugoasa. In urma arderii, smaltul granitului sare, astfel ca placa va inregistra o variatie a grosimii de 1-5 mm. Granitul Extra Blue cu finisaj fiamat este potrivit pentru placarile de interior, vertical si orizontal, in baie, bucatarie si living. Daca iti doresti sa-l folosesti si la exterior, o poti face pentru placarile verticale, pe fatade, garduri si socluri, sau chiar pe terasele acoperite. 
 


Specificatii:
FinisajFiamat, Fiamat
MaterialGranit, Granit
CuloareAlbastru, Verde marin
Greutate MP58
Adeziv RecomandatWeber Set Marmo Plus / Weber Set Stone / Weber Set Portelanat Max²
Impermeabilizant RecomandatLTP Mattstone / LTP Mattstone H20
Cantitate minima de comanda0.18
Dimensiune:60 x 30 cm
Greutate U.M:58
Grosime 2 cm
Greutate palet/lada/ambalaj (kg):1566
Impermeabilizant de intensificare a culorii LTP Colour Intensifier
Impermeabilizant pentru spatii umede si zone publice LTP Colour Intensifier / LTP Mattstone H20
Produs de curatare inainte/dupa de montaj LTP Grimex
Produs de curatare intensiva a petelor LTP Grout Stain Remover
Produs pentru intretinereLTP Waxwash
Produs de curatare pete LTP Power Stripper
pret_intreg0
Garantie0
eMagHandlingTime0
CategoriePlacaj
TexturaDescarca de aici textura pentru acest produs.
Dimensiuni pt titlu60 x 30 x 2 cm
Unitate de masura de livrarePlaca
Unitate de măsură pentru comandaMP
Granit Bianco Sardo Sablat, 60 x 30 x 3 cm
Granit Bianco Sardo Sablat, 60 x 30 x 3 cm

Granit Bianco Sardo Sablat, 60 x 30 x 3 cm

Finisaj NOU! Antiderapant! Usor de intretinut!

Granitul Bianco Sardo cu finisaj sablat poate fi caracterizat in multe moduri, insa cert este ca este un material dedicat chiar si celor mai pretentioase gusturi. Bianco Sardo se remarca prin fundalul cu granulatie redusa, cu pete mici albe, un grad mare de rezistenta si desigur, durabilitate in timp – o caracteristica universala a pietrei naturale. Modelul granitului Bianco Sardo face ca acest material sa fie perfect pentru proiectele de anvergura. Bianco Sardo cu finisaj sablat poate fi folosit in mai multe spatii, cu preponderenta in cel exterior, in zonele cu trafic mediu. Ca orice alta piatra, granitul Bianco Sardo cu finisaj sablat se curata si se intretine cu produse profesionale destinate pietrei naturale. 

Beneficii:
Pret accesibil;
Montaj usor de realizat;
Rezistenta la trafic in timp.

Ce trebuie sa stim despre montajul placilor de granit:
Montajul acestei pietre naturale se realizeaza de catre o echipa de specialisti;
Pentru montaj, se foloseste tehnologia prin pieptanare;
In ceea ce priveste adezivii, sunt recomandati cei de la Weber, precum Set Marmo Plus sau Portelanat Max

Cum se intretine granitul:
Chiar daca este o piatra naturala foarte rezistenta, granitul are nevoie de curatare, impermeabilizare si intretinere – toate acestea se realizeaza cu produse profesionale marca LTP;
Curatarea granitului se realizeaza cu LTP Grimex;
Impermeabilizarea suprafetei este foarte importanta, fiind un procedeu ce se realizeaza cu LTP MPG, o solutie destinata suprafetelor polisate;
Intretinerea pietrei naturale se realizeaza cu LTP Waxwash
 


Specificatii:
FinisajSablat
MaterialGranit, Granit
CuloareGri, Gri
Greutate MP82.5
Adeziv RecomandatAdeziv Weber Set Marmo Plus
Impermeabilizant RecomandatLTP Mattstone
Dimensiune:60 x 30 cm
Greutate U.M:82.5
Grosime 3 cm
Unit. MasuraMP
Impermeabilizant de intensificare a culorii LTP Colour Intensifier
Impermeabilizant pentru spatii umede si zone publice LTP Mattstone / LTP Mattstone H20
Produs de curatare inainte/dupa de montaj LTP Grimex
Produs de curatare intensiva a petelor LTP Grout Stain Remover
Produs de curatare pete LTP Power Stripper
CategoriePlacaj
EAN5949087949565

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.