Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Va trebui să plătești această veioză dacă vrei să se aprindă

Este nevoie de ceva mai mult decat de o simpla apasare a butonului intrerupatorului pentru a aprinde urmatoarele veioze.
Va trebui să plătești această veioză dacă vrei să se aprindă

Lampile create de Kelly Durango si Mauricio Sanin de la MOAK Studio transmit un semnal de alarma cu privire la dependenta de iluminat a omului modern, care conduce uneori la excese. “Am devenit dependenti de iluminat si fara el am avea nopti lungi, triste, dar am uitat ca este o resursa pentru care trebuie sa platim si pe care chiar o risipim”, explica designerii.

 

Una dintre veioze, DINA, este facuta din PLA, lemn de frasin si cupru. Lampa nu se aprinde decat pe baza de monede, ilustrand in mod simbolic costul luminii artificiale. Fiind conductoare, monedele faciliteaza inchiderea circuitelor interne ale lampii. Nu-ti face griji, iti vei recupera bani atunci cand vei stinge lumina.

 

Al doilea prototiop, veioza Volé, este realizata din materiale similare, dar foloseste in schimb vantul pentru a functiona, fiind prevazuta cu un fel de morisca de vant. “Vantul este o forta care poate fi subtila in aceeasi masura in care este devastatoare, este motorul naturii, iar schimbarile sale genereaza diferite stari”, mai spun designerii. Asadar, poti folosi forta propriului corp pentru a produce lumina.

 

Foto: www.contemporist.com

Va trebui să plătești această veioză dacă vrei să se aprindă
Va trebui să plătești această veioză dacă vrei să se aprindă

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva

Alte articole interesante