URSA primește un nou proprietar: Producătorul de top Xella a semnat un contract cu KKR

Ti-a placut acest articol? Adauga-l la favorite, pentru a-l regasi usor in lista de continut preferat din contul tau!
Publicat de URSA ROMANIA , la

- Xella International GmbH a semnat un contract cu fondul de investiții KKR pentru a cumpăra URSA. Vânzarea este supusă aprobării autorităților de concurență și se așteaptă să fie încheiată înainte de sfârșitul anului 2017.

- URSA își va continua cu succes trendul de creștere, ca business separat sub acoperișul Grupului Xella, completând portofoliul existent al mărcilor de materiale de construcții.

 

 

Despre URSA

URSA este o companie dedicată fabricării și comercializării de materiale izolatoare termic și acustic, orientată spre durabilitate și eficiență energetică în construcții. Compania se bucură de o prezență comercială largă atât în ​​Spania, cât și în Europa datorită celor 13 fabrici de producție, plasate strategic pe continentul european.

Astăzi, URSA este unul dintre cei mai mari producători de vată minerală și polistiren extrudat (XPS) din Europa, două materiale izolatoare complementare ce contribuie la izolarea termică și acustică a clădirilor. Produsele URSA ajută la reducerea cererii de energie a clădirilor, în special în încălzire și răcire, permițând utilizatorilor să-și reducă consumul de energie iar, în ceea ce privește durabilitatea, aceste produse contribuie nu numai la confortul utilizatorilor finali, ci și la mediul înconjurător și la economiile țărilor, diminuând dependența de combustibili fosili.

 

Despre XELLA

Grupul Xella este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de materiale de construcție și industrii conexe, cu vânzări de 1,33 miliarde de euro (2016) și peste 5900 de angajați. Xella este una dintre cele mai profitabile companii din industrie cu venituri (EBITDA) de aproximativ 280 de milioane de euro (2016) și o marjă EBITDA de aproximativ 21% (2016).

Xella are sediul în Duisburg / Germania, cu 95 de fabrici din 20 de țări și organizații de vânzări în peste 30 de țări. În multe dintre piețele sale, Xella deține poziții de lider.

Succesul companiei Xella se bazează pe mărcile puternice din segmentul premium (de exemplu, Ytong sau Fermacell), un portofoliu superior de servicii, un model solid de afaceri și o conducere a costurilor extinse sistematic.

Produsele Xella sunt durabile atât în ​​fabricare cât și în utilizare. Prin urmare, ele contribuie în mod semnificativ la construcția clădirilor eficiente din punct de vedere energetic, de înaltă calitate și, în consecință, la protecția mediului și la conservarea resurselor.

Xella este condusă de o echipă de management cu experiență, compusă din Dr. Jochen Fabritius (CEO) și Dr. Jens Kimmig (CFO).

Informații suplimentare despre grupul Xella pot fi găsite pe internet la: www.xella.com.

 

 

Contact Cere oferta de pret

Ce parere ai? Logheaza-te ca sa poti comenta: