Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un hotel in copaci

Un hotel in copaci
Autor: Yuka Yoneda

Daca nu v-ati hotarat unde sa va petreceti concediul anul acesta putem sa va recomandam un hotel extraordinar in Suedia, amplasat in copaci si avand camere dintre cele mai deosebite. Realizat in padurile din nordul tarii, la cateva mii de kilometri de Cercul Polar, acest "Treehotel" combina un design impresionant cu tehnici de realizare a caselor prefabricate, fara sa neglijeze strategiile ecologice.

Un proiect elevat din punct de vedere al arhitecturii dar si al atitudinii. La inaugurarea din 17 iulie, hotelul avea patru camere, fiecare amplasata intr-o unitate suspendata separata. Fiecare camera a fost proiectata de catre un arhitect, obtinandu-se astfel constructii unice: una este denumita Cabana, una Conul Albastru, alta Cuibul si ultima este Cubul oglinda. Proprietarii hotelului intentioneaza sa realizeze un total de 24 de camere in decursul a cinci ani, fiecare proiectata de catre un alt arhitect. Alte doua camere - Farfuria zburatoare si Camera cu vedere vor fi finalizate in octombrie, inainte de inceputul sezonului de iarna.

Camera Cubul oglinda este realizata dintr-un cub prefabricat in care se ajunge cu ajutorul unei scari verticale, care porneste din pamant pana in mijlocul unitatii de cazare. Asa cum poate v-ati dat seama, cubul este in intregime placat cu oglinda care reflecta frunzisul copacilor inconjuratori, ajutand structura sa se integreze perfect in sit.Camera denumita Conul Albastru a fost pana la urma vopsita in rosu. La constructia camerei au fost folosite tehnici traditionale avand o fatada realizata din lemn de mesteacan. Volumetria se sprijina pe trei trunchiuri de copac asemeni unui om pe catalige.Cuibul este o volumetrie circulara, strapunsa de trei trunchiuri de copac care ii asigura sustinerea. Accesul in camera se face cu ajutorul unei scari retractabile. Aceasta volumetrie isi merita pe deplin denumirea datorita aspectului si finisajelor folosite, adica increngaturi de nuiele.Cabana
este tot o structura prefabricata construita pe o o panta abrupta, la care se ajunge cu ajutorul unei pasarele. Aceasta camera a fost atent pozitionata astfel incat sa beneficieze de privelisti minunate catre valea raului Lule.Pe langa devotamentul pentru padurea Boreala, proprietarii hotelului incearca sa intretina spatiile prin folosirea unor metode si produse ecologice. Fiecare camera beneficiaza de un wc cu incinerator si un lavoar cu consum redus de apa. Acesta este numit "Rukkomoinika" si se umple cu 3 litri de apa zilnic, dotat cu intrerupator si care este folosit pentru spalatul mainilor si dintilor.

Hotelul va fi deschis tot timpul anului, vizitatorii bucurandu-se de posibilitatea practicarii diferitor activitati in aer liber. Cu toate acestea proprietarii doresc sa mentina la un minim interventia asupra mediului inconjurator asa ca nu permit activitati care sa-l degradeze, cum ar fi cazul drumetiilor pe snowmobil.
Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva