Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Strata SE1 prima cladire cu turbine eoliene integrate in volumetrie

Strata SE1 prima cladire cu turbine eoliene integrate in volumetrie
Strata SE1 este o cladire rezidentiala inalta de 148m, avand 43 de etaje care creaza un nou punct de reper in profilul urban al Londrei. Aceasta este prima cladire din lume care are turbinele eoliene integrate in volumetrie, incercand sa devina un punct de referinta in strategiile de protejare ale mediului inconjurator.

Cladirea avand 408 apartamente este considerata un element catalizator in procesul de regenerare al zonei Elephant&Castle, din centrul Londrei iar prin suprafata relativ mica a amprentei la sol ajuta la crearea a noi spatii publice la nivelul parterului. Proiectul include si un pavilion de cinci niveluri, gazduind spatii comerciale si rezidentiale. Clientul a dorit un concept care sa sustina eficienta energetica, tintind sa obtina calificativul excelent de la EcoHomes. Amplasata in zona decretata de primarul Londrei ca fiind Zona de Actiune Energetica, Strata SE1 s-a folosit de o arhitectura sustenabila si de cele mai noi tehnologii in privinta energiei regenerabile.Este estimat ca turbinele eoliene vor produce anual 50MWh de curent electric, reprezentand 8% din necesarul cladirii. Strata SE1 a fost proiectata pentru un stil de viata ecologic, avand o strategie care includea trei turbine cu diametrul de 9m fiecare, un perete cortina cu structura din aluminiu si spatii comune cu consum redus de energie, apartamentele fiind dotate cu 40% surse economice si 60% cu lampi Tungsten.

Strata urmeaza sa fie legata la viitoarea Companie de Servicii Muti-functionale din Elephant&Castle (MUSCo), o schema locala de furnizare combinata a agentului termic si a electricitatii. O analiza independenta privind emisiile de CO2 de la Strata SE1 comparate cu tintele Part L2 pentru 2006 ale Normelor in Constructii arata ca aceasta va atinge o reducere de 73.5 procente.Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva