Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sticla rezistenta la foc

Sticla rezistenta la foc

vetrotech_pantone„Divizie a grupului Saint-Gobain Glass, primul producator de sticla din Europa, Vetrotech este unul din cei mai importanti fabricanti de geamuri rezistente la foc. Cercetarea si dezvoltarea inovatoare a produselor, adaugate la utilizarea celor mai moderne tehnologii de fabricatie, au permis specialistilor Vetrotech gasirea unor solutii la cel mai inalt nivel. Noile cerinte si utilizari solicita produse multifunctionale care asociaza securitatea la incendiu cu protectia termica sporita, controlul solar sau protectia bunurilor sau a persoanelor.

 

Clasificarea in standardele internationale a sticlei rezistente la foc se face astfel:

- Clasa E = integritate (etans la foc). Se considera ca o sticla este etansa la foc si face parte din clasificarea E daca poate impiedica trecerea focului si a gazelor arse. Este conditia minima pentru toate tipurile de geam de protectie impotriva focului.

 

Produs:

Pyroswiss
pyroswiss

 

- Clasa EW = integritate si reducerea radiatiilor intr-o zona limitata. O sticla face parte din clasificarea EW atunci cand, in plus fata de functia clasei E, are si calitatea de a retine o parte din radiatia termica W limitata la valoarea de 15 kw/mp.

Produse:


Vetroflam Contraflam Lite
vetroflam contraflam_lite

 


- Clasa EI = integritate si protectie termica (rezistent la foc). Un produs face parte din clasa EI daca, pe langa functia de integritate (E), asigura si izolarea termica (I). De altfel, toate tipurile de sticla din aceasta clasa corespund de asemenea si clasificarii E si EW.

Produse:

Contraflam Contraflam Structure
contraflam contraflam_structure

 


Clasificarea dupa standardele internationale se face si dupa timpul de rezistenta la foc: 30, 60, 90 si 120 minute

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
LUCANIK
Lucru în România