Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Statiune de igluuri in Finlanda

Statiune de igluuri in Finlanda

Igloo Village - o asezare de igluuri - a aparut in Kakslauttanen, Finlanda, dar probabil ca nu am gasi prea multe copci pentru pescuit in apropiere deoarece aceste sfere confortabile si calduroase fac parte dintr-o noua statiune de iarna.

 

Fiecare iglu este construit folosind un tip de nou de sticla termica, creata printr-o tehnologie inovatoare, care este facuta sa ramana clara chiar si atunci cand temperaturile exterioare scad sub -30 ° C. Igluurile sunt echipate cu toalete si paturi de lux . in fiecare seara o sauna fierbinte si o racoritoare gaura in gheata ii asteapta pe turisti iar apoi sunt invitati sa se relaxeze pe paturilor lor luxoase (cu imprimeu zebra) si sa privireasca pe cer aurorele boreale din interiorul igluurilor calduroase.

 

Pe langa cele 20 de igluuri de sticla, Igloo Village are si un restaurant in zapada, o galerie de sculpturi din gheata si chiar o capela de zapada pentru cei care doresc sa se casatoreasca in aceasta  statiune iesita din comun.  In total sunt 20 de igluuri de sticla si 60 de paturi in igluurile de zapada iar restaurantul are locuri pentru 50-150 de persoane. Igloo Village isi deschide portile in fiecare an intre lunile decembrie si ianuarie, in functie de conditiile meteorologice, si ramane deschis pana la sfarsitul lunii aprilie. O vacanta la Igloo Village probabil ca va face ca o vacanta la plaja sa para plicticoasa.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: www.architizer.com

Traducere si adaptare: Radulescu Laura Teodora

Statiune de igluuri in Finlanda

De asemenea, un alt sistem certificat energetic este Ventilația cu Recuperare de Căldură, deoarece oferă o perfomanță energetică mai bună a imobilului și, implicit, creșterea valorii la vânzare a acestuia.

Schimbul de aer într-o clădire eco-friendly se face utilizând sisteme foarte eficiente care pot schimba aerul din interior în mod continuu și constant, în funcție de parametrii prestabiliți, și nu prin deschiderea ferestrelor zilnic, proces care duce la un consum de energie ridicat. O instalație de Ventilație cu Recuperare de Căldură este o instalație prin care se garantează acest lucru, având avantajul de a putea controla și calitatea aerului introdus și schimbat.

O casă eco trebuie să aibă un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător, emisii de CO2 cât mai reduse, iar proprietarii să utilizeze pe cât posibil materiale reciclabile, să apeleze la surse alternative de energie, pentru ca noile construcții să afecteze cât mai puțin, spre deloc, resursele finite ale planete, și să fie cât mai independenți energetic.

Alături de produsele necesare, Sistema oferă consultanță, iar la cerere ne ocupăm și de proiectul de dimensionare al lucrării de care sunteți interesat, așadar nu ezitați să ne contactați!

Activare cristale de catre apa, autorepara fisuri pana la 0,5 mm
Activare cristale de catre apa, autorepara fisuri pana la 0,5 mm
Tratament prin cristalizare Penetron®
Tratament prin cristalizare Penetron®
2. Sistemul hiperelastic de membrana, Penetron Seal Coat™ este utilizat pentru hidroizolarea suprafețelor din beton atat vertical cat si orizontal, inainte de aplicare strat final, in acest caz mozaic.
Aplicare Sistem Seal Coat™ cu gletiera sau prin pensulare
Aplicare Sistem Seal Coat™ cu gletiera sau prin pensulare

Modalitatea de aplicare a sistemului integrat Penetron® pentru piscina:

S-a hotarat sa se inceapa cu reparatia necoformitatilor, segregarilor. Pentru acestea s-a folosit materialele Penetron® prin pensulare si Penecrete Mortar™ pentru reparatie locala.

Materialul Penetron® este un material de impermeabilizare si protectie totala a betonului, integral cristalin, cu patrundere in profunzime a suprafetei din beton tratate, fiind parte integranta a structurii, rezistenta la presiune hidrostatica negativa si pozitiva de pana la 16 bari, protectie ciclul inghet/dezghet, atac chimic pH 3-11 permanent, pH 2-12 intermitent, cristalele autorepara fisuri de pana la 0.5 mm fiind active pe toata durata de viata a structurii in contact cu apa.

Materialul Penecrete Mortar™ aplicabil pe suprafata umeda atat negativ, cat si pozitiv, pentru reparatii si etanseizare locala a neconformitatilor, fisuri deschise, segregari, etanseizare dopuri tehnologice.

Reparatie structura din beton cu materialul Penecrete Mortar™
Reparatie structura din beton cu materialul Penecrete Mortar™

Sistemul de membrane hiperelastic Penetron Seal Coat™Elastic (comp. A+B) material sub forma de pudra Seal Coat™ si material care confera hiperelasticitate mortarului, aditivul Penecryl™ Elastic.

Aplicare sistemului se face prin pensulare sau gletiera.

Datorita tratarii suprafetelor cu materiale din Sistemul Penetron® a rezultat o protectie totala a stratului de beton initial, suprafetele fiind sanatoase, armatura protejata permanent, microfisuriile aparute datorita contractiei betonului vor fi autoreparate, etansate de catre cristale. Invelisul hidoizolant hiperelastic are o buna adezivitate pe suprafata uscata permanent din beton astfel hidroizolatia este trainica si nu necesita interventii ulterioare.

Garantia ca materialul Penetron® prin pensulare functioneaza pe toata durata de viata a constructiei creeaza durabilitate a suprafetelor din beton precum si protectia totala a armaturii incastrate.

Statiune de igluuri in Finlanda
Statiune de igluuri in Finlanda

Istoria Leier

Grupul Leier este activ în 7 țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina) în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai și Skoda), în cel imobiliar și al confecțiilor metalice / ingineriei mecanice.
Ascensiunea Grupului Leier către elita pieței materialelor de construcții la nivel internațional a început în urmă cu 55 de ani, prin edificarea primei fabrici de betoane a domnului Michael Leier, fondator. Până în prezent, Grupul se află exclusiv în proprietatea familiei, trei generații gestionând împreună afacerile și evoluția companiei.

Prima companie din România, Leier Rom a fost înființată în anul 2004 ca parte a grupului Leier, iar în toamna anului 2005 au început lucrările de construcție a noii fabrici Leier în comuna Unirea, județul Alba. Unitatea de producție și-a început activitatea în iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidărie și cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru canalizare. Ultima linie de producție s-a finalizat în vara anului 2009, iar începând cu 2014 paleta de produse realizate în această locație a fost completată cu panouri fonoizolante de înaltă calitate din elemente Durisol.

Cea de-a doua fabrică a Grupului Leier a fost achiziționată în anul 2018, unul dintre cei mai importanți competitori ai pieței materialelor de zidărie ceramică din Iași. Astfel, compania Brikston Construction Solutions S.A. a fost achiziționată integral de Grupul Leier, de la acel moment fiind imediat inițiate investiții în operarea durabilă și pe termen lung a fabricii.

În anul 2020 Leier a făcut un nou pas în dezvoltarea business-ului, achiziționând un important producător de cărămidă și țiglă ceramică din Sighișoara. Și aici Grupul Leier a inițiat imediat investiții, pentru a crește în continuare nivelul calitativ ridicat al produselor.

În anul 2021 Leier a finalizat o investiție de tip Greenfield într-o unitate de producție la Câțcău, unde sunt produse elemente vibropresate din beton ce cea mai înaltă calitate.

Grupul Leier are convingerea că piața românească a materialelor de construcții este într-o continuă dezvoltare și participă activ la aceasta prin investițiile de amploare ce asigură un înalt standard calitativ al portofoliului de produse, adaptat permanent la evoluția pieței. Investițiile în înființarea unor noi puncte de lucru sunt menite să asigure Grupului proximitatea față de clienții săi, conducerea companiei fiind deschisă și altor posibile achiziții: „Producţia din România se comercializează la nivel naţional, în Republica Moldova şi Ucraina. Cu gama de zidărie cera¬mică sun¬tem prezenţi în reţeaua naţională DIY, în timp ce la Sighişoara avem singura fa-brică de ţiglă ceramică din România. În această unitate de producție am renovat întreaga clădire de birouri și efectuăm constant investiții menite să îmbunătățească aprovizionarea, producția și logistica. Gama Leier Kaiserstein, produsă în cele două fabrici de vibropresate din beton a fost promovată cu succes în acest an și suntem pregătiți pentru deschiderea secției de la Iași, unde vom avea un brand puternic și vom veni în întâmpinarea clienților noștri cu soluții complete pentru construcții. Investiţia de la Iaşi este în curs de implementare, aici se construieşte şi se pune în exploatare o nouă hală, care va găzdui o linie de producţie pentru prefabricatele din beton. Fabrica Leier de la Câțcău este o investiție de tip Greenfield și deservește piața din Vest a României. Aici producem dale și pavele premium și suntem în plin proces de producție, fabrica fiind la acest moment complet funcțională. În 2021 am integrat cu succes produse premium pentru zidărie, de tip LeierPlan și LeierTherm, ambele importate din Grup, pe care piața din România le-a integrat în cu succes în proiectele sale de construcție.” a declarat Thomas Ebner, CEO Leier România.

Urmărindu-și cu perseverență scopul declarat, acela de a fi un jucător de top în piața materialelor pentru construcții, Leier marchează o premieră importantă: în toate cele patru fabrici sunt în derulare investiții majore în creșterea capacității de producție, dezvoltarea de noi secții sau produse, îmbunătățirea calității produselor, dezvoltarea relațiilor cu clienții și a logisticii necesare.

Efervescența tuturor piețelor pe care activează (zidărie ceramica si de beton, tiglă ceramică și de beton, prefabricate din beton, coșuri de fum) determină managementul să rămână focusat pe toate proiectele în derulare și să se adapteze specificului fiecăruia, astfel încât, privesc încrezători în realizarea cu succes a tuturor planurilor Grupului Leier în România.

Statiune de igluuri in Finlanda

Pe cine să alegi atunci când izolezi locuința

Te-ai hotărât să izolezi locuința în care stai, însă nu știi pe cine să alegi? Echipa noastră te ajută cu servicii complete de renovare, cât și cu izolarea locuinței.

Suntem o firmă prezentă pe piața de peste 15 ani de zile și oferim soluții complete în ceea ce privește renovarea, reamenajarea, izolarea, dar și transformarea locuinței tale.

Îți oferim o listă completă de servicii, prețuri, dar îți prezentăm și o mică parte din portofoliul cu care ne mândrim, pe www.matidesign.ro.

Statiune de igluuri in Finlanda

În linii mari, iată care sunt cele mai importante cerințe pe care trebuie să le îndeplinească pardoselile pentru spații medicale:

  • să aibă suprafață plană, netedă dar antiderapantă (clasa R9 minimum, în funcție de spațiu, de apariția curentă sau accidentală a umidității);
  • să aibă același nivel pe tot etajul, iar atunci când, din considerente tehnice, apar denivelări, se realizează rampe cu panta de maximum 8%;
  • să fie realizate din materiale rezistente la uzură, care nu permit producerea prafului și scamelor, care nu se deformează sub acțiunea greutăților sau șocurilor mecanice;
  • îmbinările sau rosturile de montaj nu creează pericol de agățare sau împiedicare;
  • să fie lavabile, hidrofuge, ușor de întreținut;
  • să permită reparații rapide, fără întreruperea activității pe termen lung;
  • să fie aseptice și să nu rețină praful în spațiile cu exigențe ridicate din acest punct de vedere;
  • să nu producă scântei la lovire și să nu aibă potențial de încărcare electrostatică, în special în încăperi unde se pot produce amestecuri explozibile (de exemplu acolo unde se folosește mult oxigen – au fost cazuri de explozii mediatizate, după cum știm);
  • să reziste la acțiuni chimice ale substanțelor utilizate în spitale – dezinfectanți, medicamente, reactivi, chimicale de laborator;
  • să fie incombustibile în camerele unde se lucrează că flacără deschisă, materiale incandescente sau la temperaturi ridicate;
  • să fie prevăzute cu sifoane de pardoseală și pante de scurgere în încăperile unde activitatea presupune acumulări de apă (în spălătorii, bucătării, băi etc.);
  • să abă coeficient de conductibilitate termică și electrică scăzute.

Rezolvarea concretă

Statiune de igluuri in Finlanda

În practică, în ultima perioadă se apelează preponderent la materiale precum covoarele de PVC, linoleum și la pardoseli lichide pe bază de rășini epoxidice, poliuretanice sau poliureice. Acestea au calitatea importantă de a putea fi aplicate continuu, fără rosturi în care să se acumuleze murdăria și germenii dăunători, fiind și mai ușor de curățat. Inclusiv covoarele de PVC sau linoleum pot fi montate continuu, prin realizarea de suduri la îmbinări. De asemenea, la marginea pardoselii se practică scafe de ridicare pe perete, astfel încât să rezulte suprafețe curbe, mai ușor de curățat (iar când se curăță, nu se pătează baza peretelui).

Treptat, s-a arenunțat la folosirea în saloane a unor materiale precum piatră, ceramică, mozaic, diverse plăci compozite care nu pot fi aplicate decât cu rosturi, chiar dacă este vorba de plăci rectificate; acestea mai sunt folosite, totuși, în spații precum recepțiile sau zonele de așteptare sau de tranzit. Există, de asemenea, tipuri de pardoseli antibacteriene, deci care nu permit proliferarea microorganismelor, mai mult sau mai puțin patogene.

Pardoselile elastice (PVC, linoleum) au și proprietatea de a asigura o acustică bună – zgomotul pașilor, al obiectelor căzute pe pardoseală este mai redus; în schimb, nu au o rezistență ridicată la incendiu, deși există variante care au un comportament optim, în sensul că nu întrețin arderea. Pardoselile lichide sunt mai rezistente la foc, dar asigură o acustică bună doar în anumite variante, atunci când sunt aplicate în sisteme multistrat, căpătând o elasticitate mai mare.

O altă perspectivă este prezența substanțelor organice volatile (VOC); pentru spații medicale sunt folosite pardoseli cu emisii reduse, care să nu afecteze calitatea aerului din interior.

Mai trebuie menționat faptul că pe pardoseală nu se pozează și nu se lasă libere cablajele electrice sau alte componente de instalații; atunci când aceasta nu este posibil, se protejează cu canale sau măști specifice, cu condiția să nu împiedice. De asemenea, în spații precum sălile de operații, se recomandă ca gurile pentru evacuarea aerului uzat să se realizeze la nivelul pardoselii, pentru ca această operațiune să aibă eficiență crescută (gazele mai grele, particulele în suspensie, praful, microbii coboară sub acțiunea gravitației).

Aspect și lumină

Statiune de igluuri in Finlanda

La pardoseli, suprafețe cu o arie relativ mare, este foarte important modul în care acestea sunt percepute, receptate vizual, rolul lor fiind de a crea o primă impresie pozitivă, care să se mențină pe toată durata utilizării acelui spațiu prin culorile vii, saturate într-o măsură mai mică sau mai mare. Există secții din spitale sau clinici care au nevoie de o anumită cromatică, de o anumită intensitate a luminii. Putem intui cât de importantă este cromatica într-un salon pentru copii sau unul destinat persoanelor cu afecțiuni psihiatrice.

Punându-se accent pe efectul optic al suprafețelor asupra utilizatorilor unui spațiu, pe reflexia acestora, în ultima vreme se vorbește tot mai des în arhitectură și design interior despre un parametru, ”Light reflectance value” (LRV). Acesta evaluează lumina percepută care se reflectă de pe o suprafață atunci când este supusă unei surse de lumină. Este o preocupare a tuturor celor implicați în finisaje, inclusiv a celor care produc materiale pentru finisaj, dar și a celor care furnizează obiecte de iluminat. Există ghiduri și recomandări cu privire la aceste aspecte, mai ales în domeniul medical, unde sunt întâlnite persoane cu deficiențe de vedere, dar și persoane bolnave care pot avea acuitatea vederii diminuată din cauza diverselor afecțiuni.

Miza este uneori contrastul între diverse suprafețe, pentru a nu crea probleme de deplasare și orientare a pacienților, de pildă între pardoseală și pereți, pardoseală și plafon, profile de trecere, zonele de rampă, mobilierul (mai ales scaunele), ușile, obiectele sanitare din băi, balustradele și mânerele etc. Pe plan european și mondial se vorbește tot mai des despre aceste lucruri, nu doar în spitale, ci și în școli, hoteluri și săli de spectacole. Un regulament britanic, Guild of Architectural Ironmongery, chiar face recomandări producătorilor, iar designerii sunt atenți la valorile respective.

În SUA, de pildă, valoarea luminii reflectate trebuie să fie de 60 - 70 % pentru ca persoanele cu dizabilități vizuale permanente sau temporare să nu fie incomodate. Culorile propuse ar trebui să ofere acele oportunități de amenajare astfel încât pardoseala în nuațe neutre, per ansamblu, să fie suficient de vizibilă, luminoasă fără a fi orbitoare, contrastantă cu pereții de diverse alte culori, dar fără a da senzații apăsătoare, ba din contră, încărcând cu energie privitorul. Un covor PVC gri neutru, de exemplu, înregistrează un LRV de 63%. În general, pentru spațiile în care igiena este definitorie, sunt recomandate pardoseli în culori deschise, pentru ca petele de murdărie sau diverse materii căzute accidental să poată fi văzute imediat și îndepărtate.

Trebuie să fim conștienți de faptul că, atunci când se amenajează o încăpere, se ține cont de siguranța și confortul optic al utilizatorilor, care nu trebuie să simtă frustrări sau probleme de raportare la spațiul în care se află. Prin cromatică se rezolvă și problema de personalizare a unei încăperi, în culori mai vii sau mai liniștitoare, în funcție de destinație.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.