Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sediul T Bailey / Olson Kundig Architects

Sediul T Bailey / Olson Kundig Architects


Arhitectii de la Olson Kunding ne arata Birourile T Bailey din Anacortes, Washington, care exploreaza ideea de a folosi produsul clientului - tevile utilizate in coloanele de turbine eoliene - pentru constructia sediului lor. Aceasta extindere de 1086m2 pentru spatiile de birouri se invecineaza cu uzina industriala a T Bailey. Procesul de fabricare a otelului are loc in uzina adiacenta proiectului.

Vizitatorii intra in cladire si pot urca pentru a ajunge la spatiul destinat sediului principal, prin intermediul unei tevi orizontale cu diametru 14 "si a unei tevi verticale cu diametru 22'. Situate in teava verticala, un ventilator mare si un luminator asigura aerisirea podelei biroului principal. Luminatorul si ventilatorul sunt alimentate cu energie solara. Aerul cald este aspirat din spatiile de birouri prin teava situata in scara si evacuat din cladire, reducand semnificativ sarcina de racire.
Materialele nefinisate - pardoseli din beton, otel nefinisat, precum si o structura expusa - dau spatiului un aspect estetic brut reducand in acelasi timp acoperirea si utilizarea materialelor toxice adaugate constructiei. Panta acoperisului este orientata catre o gradina si peisajul adiacent.

Mai multe poze si informatii gasiti aici: http://www.archdaily.com

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva