Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Propunerea celor de la BIG pentru transformarea vechiului depozit Transitlager

Propunerea celor de la BIG pentru transformarea vechiului depozit Transitlager

Echipa de specialisti de la BIG demareaza lucrarile la un nou proiect in Elvetia, constand in transformarea unui vechi depozit construit in 1960 intr-un spatiu multi-functional avand spatii pentru arta, comert, birouri si locuire. Denumita Transitlager, cladirea care urmeaza sa fie restaurata face pare dintr-un proiect mai amplu de regenerare urbana in zona Dreispitz, Basel care a inceput sa devina un loc foarte atractiv si primitor. Zona industriala este caracterizata de un peisaj cu forme brute, astfel ca nou renovata si extinsa volumetrie va pune in valoare mostenirea istorica dar sub o interpretare moderna a formelor. Echipa de la BIG va lucra la renovarea si actualizarea volumetriei existente a depozitului urmand sa construiasca si o extindere deasupra vechii cladiri, oferind vizitatorilor o terasa inierbata, gradini comune si privelisti uimitoare.

 

Echipa de arhitecti a fost printre cele cateva invitate sa ofere un concept pentru aceasta reconversie a depozitului iar propunerea lor a fost desemnata castigatoare pentru ca implica mult mai multe decat o simpla transformare a vechii structuri. Proiectul lor pentru cladirea Transitlager modifica volumetria actuala pentru a face loc spatiilor comerciale si spatiilor publice inconjuratoare, iar deasupra lor insereaza trei niveluri destinate locuintelor. Acoperisul cu volumetrii in zig-zag a fost conceput pentru a creste timpul de iluminare naturala a spatiilor si in acelasi timp le ofera locuitorilor o deschidere mai ampla asupra orasului. In spatiile ramase din intersectia volumetriei in zig-zag cu depozitul initial se vor amenaja terase gradina, cu vegetatie medie care sa creeze un micro-climat local necesar zonei de locuire.

 

 

Andreas Klok Pedersen, unul din partenerii BIG, declara urmatoarele: „Am propus o transformare pentru vechea cladire Transitlager bazandu-ne pe logica industriala a cladirii existente si a zonei inconjuratoare. Extinderea pe care am gandit-o dubleaza suprafata vechiului depozit devenind un geaman al acestuia, dar complet opus – folosind aceeasi structura, dar cu o geometrie diferita. Combinarea celor doua volume indeplineste o serie de conditii optime: de la planuri deschise si flexibile pana la spatii care pot fi adaptate nevoilor fiecarui chirias, de la programe publice pana la cele de locuinte indivduale, un spatiu urban dinamic pana la gradini linistite pline de vegetatie si nu in ultimul rand o trecere de la arhitectura industriala pana la cea rafinata, contemporana.”

 

Geometria franta se potriveste cu imaginea celorlate cladiri din apropiere, dar in acelasi timp este imbunatatita pentru a functiona optim si a fi in acelasi timp si primitoare pentru cei care locuiesc sau lucreaza acolo. Materialele si finisajele folosite au fost atent alese sa placa atat artistilor cat si oamenilor de afaceri din punct de vedere functional dar si estetic. Structura din 1960 va oferi spatii flexibile, compartimentate dupa nevoi, in care betonul aparent este elementul care leaga estetic spatiile.

 

Arhitectul Bjarke Ingels detaliaza: „Suprapunerea a doua structuri complementare – una peste cealalta a generat o noua abordare a tipologiei curtii comune. In vreme ce curtea tipica a unei locuinte se defineste in special prin peretii gardului, terasele verzi de pe acoperisul cladirii Transitlager combina linistea si spatiul comun al unei curti cu lumina si vederile panoramice ale unui apartament penthouse. Aici vom avea penthouse pentru toti locuitorii.”

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Propunerea celor de la BIG pentru transformarea vechiului depozit Transitlager
Propunerea celor de la BIG pentru transformarea vechiului depozit Transitlager

2. Îndepărtarea vechii zugrăveli

Zugrăveala veche se îndepărtează destul de ușor folosind un spăclu, însă ai grijă să îl ții într-un unghi cât mai mic pentru a nu îndepărta și gletul vechi.

Dacă nu ești convins că reușești să faci această operațiune, cel mai bine este să apelezi la o echipă de specialiști, cum este și Mați Design Construct. Noi te ajutăm să renovezi apartamentul pentru a îi oferi un aer nou, fresh.

3. Repararea gletului

După ce ai terminat de curățat atât pereții, cât și tavanul, nu uita să repari și să îndrepți gletul. Ai nevoie de glet nou pentru a putea repara zonele.

Apoi, aplică un strat subțire de glet de finisaj. Acesta este rezistent la zgârieturi și este foarte fin.

4. Aplicarea amorsei

După ce ai trecut prin toți pașii de mai sus, acum este timpul să aplici amorsa. Amorsa îți pregătește pereții pentru zugrăvit și oferă o aderare cât mai bună a zugrăvelii.

Cel mai bine este să aplici două straturi de amorsă pentru pereții revopsiți și un singur strat pentru suprafețele noi. Dacă ai cumpărat o amorsă care se diluează în apă, ai grijă să folosești o găleată curată pentru această procedură.

Cum se aplică amorsa?

Amorsa se aplică doar cu bidineaua, direct pe pereți și pe tavan. Nu aplică amorsa cu trafaletul!

Cel mai important este să respecți timpul de uscare al amorsei și apoi te poți apuca să vopsești pereții!

Și nu uita să te asiguri că încăperea este foarte bine ventilată. Astfel, te vei asigura că rezultatele vor fi cât mai bune!

ThaiCo SPA
ThaiCo SPA
ThaiCo SPA
ThaiCo SPA
ThaiCo SPA
ThaiCo SPA
ThaiCo SPA
ThaiCo SPA
ThaiCo SPA
ThaiCo SPA
ThaiCo SPA
ThaiCo SPA
Propunerea celor de la BIG pentru transformarea vechiului depozit Transitlager

Avantajele impermeabilizarii in masa a betonului

• betonul este impermeabil în toata masa structurii tratate ;
• impermeabilizarea este permanenta, cristalele raman active la contactul cu
umiditatea si blocheaza asccensiunea acesteia pe toata durata de viata a
structurii de beton
• dacă apar probleme de infiltraţii datorită unor probleme mecanice (apariţie de microfisuri, segregări datorită nevibrării corecte), aceste probleme se rezolvă de la sine sau cu efort minim; PENETRON ADMIX auto-repara fisuri pana la 0,5mm
• costul de impermeabilizare este redus, sub preţul membranelor bituminoase,
al manoperei, si al protecţiei lor
• PENETRON ADMIX betonul este impermeabil din momentul turnarii, suprafata impermeabila si protejata, pentru aplicarea membranelor hidroizolante betonul trebuie lăsat să se matureze (14-28 zile) şi să fie uscate;
• şansele de apariţie a unor erori de aplicare sunt mult mai mici comparabil cu
aplicarea de membrane;
• Rezistent la presiune hidrostatica extrema, atat pe suprafata pozitiva cat si pe cea negativa
• Devine parte integranta a substratului
• Rezistenta ridicata la substante chimice agresive
• Autorepara permanent in contact cu apa fisurile de pana la 0,5 mm)
• Permite betonului sa respire
• Nu este toxic
• Mai putin costisitor fata de alte metode
• Este permanent
• Se adauga in masa betonului in momentul dozarii si, astfel, nu se supune
limitelor climatice
• Sporeste flexibilitatea in planificarea constructiei
• Protejează împotriva atacului cu sulfati
• Indeplineste cerințele ASTM C494-S (amestecuri de performanță specifice)
• Creste durata de viata a structurii tratate cu cel putin 60 de ani, in conditii extreme de exploatare

Propunerea celor de la BIG pentru transformarea vechiului depozit Transitlager

In cazul fundatiilor, din beton impermeabilizat cu PENETRON ADMIX este foarte importanta etansarea rosturilor constructive si cele dintre turnarile
succesive de beton, pentru etansarea acestora se recomanda utilizarea benzii expandabile Penebar SW 45 Rapid. La fel de importantă este si repararea si etansarea eventualelor perforatii pentru treceri de tevi sau cabluri, perforatii strapungeri datorate cupoanelor sau a sarmelor folosite la consolidarea cofrajelor si a diferitelor neconformitati de turnare observate dupa decofrare.

Hidroizolarea acestora se realizeaza cu mortarul de reparatii pe baza de cristale active PENECRETE MORTAR. Dupa uscarea betonului este posibila si coractarea ulterioara a fiecarei strapungeri accidentale.

Mai multe informatii despre aplicatiile materialelor Penetron gasiti aici

Propunerea celor de la BIG pentru transformarea vechiului depozit Transitlager
Propunerea celor de la BIG pentru transformarea vechiului depozit Transitlager
Propunerea celor de la BIG pentru transformarea vechiului depozit Transitlager

Un alt avantaj care contribuie la popularitatea acestor căsuțe este rapiditatea cu care poate fi construită și amplasată o astfel de căsuță. Acestea se construiesc în totalitate în fabrică, dacă alegi să cumperi una, și vin echipate și dotate corespunzător pentru a fi gata de locuit. Transportul se realizează cu ușurință, cu ajutorul unei platforme de transport și poate fi manevrată cu o macara. Puteți scăpa de toate aceste griji dacă alegeți să cumpărați o căsuță de lemn la cheie, deoarece firma la care apelați se poate ocupa de toate aceste aspecte.

Doxar Grup este o firmă specializată în construcții din lemn, iar până în prezent a construit numeroase modele de tiny house, care au străbătut cale lungă prin diverse colțuri ale lumii. Construite cu grijă și cu mare atenție la fiecare detaliu, aceste tiny houses implică un proces de execuție nu tocmai ușor.

Propunerea celor de la BIG pentru transformarea vechiului depozit Transitlager

Poziționarea unui tiny house este foarte importantă, deoarece aveți posibilitatea să petreceți cât mai mult timp în aer liber, chiar în inima naturii. Un stil de viață nesănătos, petrecut doar prin aglomerație și stres se poate transforma cu ușurință într-un stil de viață echilibrat și sănătos. Viața poate deveni o vacanță continuă, profitând de minunățiile lumii ce vă înconjoară.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.