Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Prima casă imprimată 3D din Europa, în curând la Milano

Prima casa imprimata 3D din Europa va fi inaugurata la Saptamana Designului de la Milano de catre compania londoneza de inginerie Arup si studioul italian de arhitectura CLS Architetti, intr-un efort menit sa demonstreze potentialul tehnologiei.
3d
Sursa foto: Arup

Casa cu un singur dormitor, numita 3D Housing 05, este construita in prezent pe un perimetru de langa catedrala Duomo, urmand sa fie prezentata la evenimentul care va avea loc in perioada 17-22 aprilie 2018. Constructia va fi ulterior demontata si mutata la periferia orasului italian.

 

“Vrem ca imprimarea 3D sa fie luata mai mult in serios. Potentialul sau pentru a revolutiona industria constructiilor a fost puternic subestimata. Scopul nostru suprem este sa producem o schimbare a modului de operare al industriei constructiilor, pentru a depasi mentalitatea ‘construieste, utilizeaza, arunca’”, spune Guglielmo Carra de la Arup.

 

Potrivit acestuia, industria constructiilor este unul dintre cei mai mari utilizatori de resurse si una dintre cele mai importante surse de emisii de CO2, iar tehnologia imprimarii 3D este esentiala pentru constructii mai sustenabile si mai eficiente.  

 

Casa va avea un singur nivel, care va ocupa o suprafata de 100 de metri patrati, si va fi formata dintr-o camera de zi, un dormitor, o bucatarie si o baie. Este realizata cu ajutorul unui robot construit de compania Cybe Construction, care foloseste un beton special produs de Italcementi. Dupa evenimentul din Milano, cercetatorii vor derula o serie de experimente pentru a testa rezistenta structurii in timp.

 <p><br /></p>
Sursa foto: Arup


 <p><br /></p>
Sursa foto: Arup


 <p><br /></p>
Sursa foto: Arup


 <p><br /></p>
Sursa foto: Arup


Case imprimate 3D au fost finalizate deja in tari precum SUA, China si Rusia. Reglementarile europene stricte din domeniul constructiilor au descurajat pana acum aparitia unor initiative similare de mare amploare pe teritoriul Uniunii Europene.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva