Patru containere au fost transformate într-o casă spațioasă, prietenoasă cu mediul și ieftină

Ti-a placut acest articol? Adauga-l la favorite, pentru a-l regasi usor in lista de continut preferat din contul tau!
Publicat de SpatiulConstruit.ro, la

Aceasta casa construita pe coasta de sud a Australiei din patru containere maritime vechi este despre cum poti sa faci cat mai mult din putin.

Simon Whitbread
Screenshot_1

Prin acest proiect, gandit in jurul ideii de sustenabilitate si de eficienta, arhitectii de la biroul Matt Elkan Architect si-au propus sa demonstreze ca un design impresionant nu trebuie sa fie incompatibil cu un buget limitat.

Venind in preintampinarea dorintei clientului pentru o casa cat mai prietenoasa cu mediul inconjurator, arhitectii au apelat la mai multe tehnici pentru minimalizarea impactului constructiei, asta pe langa reciclarea celor patru containere. Astfel, casa a fost construita fara excavari, iar containerele au fost amplasate in asa fel incat sa permita patrunderea luminii naturale, precum si controlul pasiv al temperaturii. Acoperisul plat a fost izolat cu lemn natural si a fost exclus orice finisaj cu compusi organici volatili.

Geamurile casei sunt low-e (low emisivity), o tehnologie care ajuta la mentinerea caldurii in interior pe timpul iernii, in timp ce vara reflecta caldura de la soare.

Casa este prevazuta si cu un rezervor cu o capacitate de 500 de litri pentru stocarea apei. Cei 90 de metri patrati ai locuintei ofera suficiente spatii de dormit pentru gazduirea a pana la zece oameni.

In ceea ce priveste aspectul, casa din containere isi afiseaza cu mandrie originea. Fatada a fost vopsita intr-un cenusiu inchis, in timp ce usile pot fi admirate in starea lor initiala, detalii legate de transport notate pe suprafata alba amintind de fosta lor cariera. Interiorul pastreaza acelasi aer industrial, cu peretii vopsiti in alb si accente de lemn de culoare deschisa.

Lumina naturala patrunde din plin prin vitrajele generoase, iar peretii vitrati poti fi acoperiti integral cu usi de containere. Livingul se deschide spre un deck de lemn, fiind asigurata astfel o trecere naturala din interior la exterior.

Foto via Inhabitat

Traducere si adaptare: Camelia Sisea
Subiect preluat din:
www.inhabitat.com
Ce parere ai? Logheaza-te ca sa poti comenta:
Ultimele discutii pe acest subiect: Vezi toate discuţiile din forum
Discuția 1
viomarmi22 - 10 Jul 2018, 12:27 (post nou)
Raspuns solutie
Frumos proiect ! Am încercat și eu o idee de genul acesta, numai că samsarii noștri care vând containere maritime uzate de pe la Constanța, cer sume prea mari, practic cu jumătate din suma cerută de ei, inclusiv transportul foarte scump, construiești aceeași suprafață de container mobil, pe structură din oțel rectangular, pereții închiși cu OSB și vată de sticlă !
Raspunde
Ionut Mircea - 10 Jul 2018, 13:23 (post nou)
Raspuns solutie
Ati incercat sa discutati si cu furnizorii dedicati pentru astfel de produse ?
Ionut Mircea
★★★★★
Raspunde