O veche navă de transport este acum o casă modernă

Ti-a placut acest articol? Adauga-l la favorite, pentru a-l regasi usor in lista de continut preferat din contul tau!
Publicat de SpatiulConstruit.ro, la

Tehnicile de construire ale ambarcatiunilor si cele de construire ale unei case au fost combinate in cazul acestui proiect de conversie care a schimbat radical spatiile unei vechi nave de transport pentru a crea o locuinta moderna potrivita pentru canalele din Amsterdam.

ANA architecten
casa_51811
Biroul olandez de proiectare ANA architecten a proiectat interioarele pentru un client care a dorit sa traiasca pe apa si sa se bucure de perspectivele asupra orasului.

Arhitectii au micsorat ambarcatiunea pentru a putea incapea in spatiul destinat in dreptul pontonului si au avut grija ca interioarele sa fie spatioase si sa beneficieze de toate utilitatile unei case. Spre deosebire de alte locuinte amenajate in foste ambarcatiuni, noua casa nu mai pastreaza distributia liniara a spatiilor, oferind o variere a incaperilor si a distributiei acestora.

Unul din pricipalele elemente ale reconversiei il constituie terasa ameanajata in mijlocul spatiului cu inaltime dubla de nivel.

Ferestrele, obloanele si curtea interioara ce conduce spre terasa ofera suficienta lumina naturala incaperilor. Dormitorul matrimonial functioneaza ca o zona de zi independenta si include o debara, o baie, un wc si o zona de relaxare. Bucataria a fost pozitionata in zona centrala a navei si asigura legatura directa cu zona de zi. Fosta punte este acum o zona de zi secundara, care se potriveste de minune cu dorinta beneficiarului de a avea mai multe spatii de relaxare, raspandite in toata casa.

Arhitectii au inlocuit tamplaria din aluminiu si ferestrele simple cu o tamplarie realizata manual din lemn de mahon, iar geamurile sunt termo-izolante pentru un plus de confort. O pompa aer-apa extrage caldura din aer si o transmite prin sistemul de incalzire prin pardoseala in toata casa. Panourile foto-voltaice pot sa fie instalate pe acoperis pentru a genera energie electrica din surse regenerabile si a reduce consumul din retea.
Traducere si adaptare: arh. Raluca Popa
Subiect preluat din:
www.inhabitat.com
Ce parere ai? Logheaza-te ca sa poti comenta: