O scară care se ridică asemenea unui copac în interiorul unui nou restaurant londonez

Ti-a placut acest articol? Adauga-l la favorite, pentru a-l regasi usor in lista de continut preferat din contul tau!
Publicat de SpatiulConstruit.ro, la

Aceasta scara ametitoare a fost realizata de Atmos Studio, pe baza unui concept al designerului de interior Rose Murray, pentru un restaurant deschis recent in cartierul londonez Mayfair.

Alex Haw
scara_scara_51708

Numita StairStalk, scara din stejar laminat cu forma sinuoasa este piesa de rezistenta a localului Hide detinut de Oliver Dabbous.

Inspirata de parcul Green Park din apropiere, scara cu trepte dantelate este construita pe o structura din otel si placaj, ridicandu-se asemenea unui copac dinspre pivnita catre zonele de mese de la parter si mezanin.

Pentru o rezistenta sporita a treptelor in consola, in lemn au fost incorporate placi de otel.

Scara a fost construita de firma poloneza Trabczynski printr-o metoda speciala care a presupus laminarea a sute de straturi de furnir pentru a crea forme care pastreaza aparenta lemnului masiv.

Pe masura ce scara avanseaza, culoarea fiecarei trepte se deschide usor in armonie cu tonalitatea fiecaruia dintre cele trei interioare.

"Se rasuceste ascendent, energic ca un tirbuson, cu treptele desfacandu-se desavarsit din tulpina structurala ca niste frunze, in timp ce 'ramurile' se rasfira pentru a forma o balustrada delicata care ii ghideaza cu grija pe oaspeti in sus", spun cei de la Atmos Studio.

Traducere si adaptare: Camelia Sisea
Subiect preluat din:
www.dezeen.com
Ce parere ai? Logheaza-te ca sa poti comenta: